Информација битна за све навијаче Хрватске српског поријекла

Контроверзни пјевач Марко Перковић Томпсон, којем је због слављења усташке власти у пјесмама забрањен наступ у било којој земљи ван Хрватске, не рачунајући хрватске кантоне у Федерацији БиХ, пјевао је на дочеку фудбалера репрезентације Хрватске у Загребу на изричити захтјев играча и селектора Златка Далића.

уторак, јул 17, 2018 / 11:04

Томпсон је наступио јер је изричита жеља хрватских фудбалера била да их он дочека. Организатори га нису позвали и уврстили у програм дочека, али Хрватски фудбалски савез извршио је притисак да се тај наступ омогући, наводи Томпсонов менаџер Денис Плетикоса.

„Селектор Далић и капитен Лука Модрић позвали су Томпсона и поручили да би вољели да он наступа на дочеку и Марко се одазвао“, рекао је Плетикоса.

Хрватски играчи тражили су да им на дочеку на Тргу бана Јелачића у Загребу пјевају „Прљаво казалиште“, Томпсон и Младен Грдовић.

Наводно, премијер Хрватске Андреј Пленковић покушао је да спријечи Томпсонов наступ, али није успио, преносе хрватски портали.

На изричити захтјев Луке Модрича, најбољег играча Мундијала у Русији, Томпсон је без музичке пратње отпјевао своју пјесму „Гени камени“, у којој се помиње „лоша 1945. година“ и Хрвати који су морали да се тада распу по свијету.

Томпсон је један од најпопуларнијих хрватских пјевача, а његову каријеру су обиљежиле контроверзне „домољубне пјесме“, у којима је често било помињања или директих алузија на усташку Независну Државу Хрватску, те мјеста на којима су убијани Срби, Јевреји, Роми и антифашисти /“Јасеновац и Градишка стара“4 КОМЕНТАРА

 1. Нема веће мржње од конвертитске мржње. Тако и нас Србе, нико не може више мрзити од потомака бивших Срба.

  1. Uvek me zatekne tvoja demokratska orjentacija kao čitatelja ovog portala, a naročito samokritičnost.
   Ti si njihov brat blizanac.
   Dva ili tri prsta, pitanje je sad?
   EVO IDE VREME, VEĆ KUCA NA VRATA, KLAĆEMO OD BALIJA PA SVE DO HRVATA.Moj je Tajo po bosni osvajo.I Tako dalje i Tako blize.

 2. Па добро, постоје Срби који су по испадању Србије, навијали за коцкасте. Много их је мање и у Српској и у Србији, него што се протура и како је, манипулацијама неких медија, стваран привид, мање од 10%.

  Како то и бива, након успјеха и у моменту еуфорије и опијености резултатом, ствари се откривају, ту је та епизода са овим Марком „Јасеновац и Градишка стара“ Перковићем, међутим још провокативнија порука је од стране њиховог селектора, илити изборника који је успјех посветио свим бранитељима. Еј, бранитељима.

  Ипак постоје српски спортисти који разборито расуђују, и који су реаговали, један од њих је и кошаркаш Милан Мачван (https://www.b92.net/sport/rusija2018/vesti.php?yyyy=2018&mm=07&dd=17&nav_id=1420027) који је поручио;

  „Bojim se da su mnogi koji su navijali za fudbalsku ili nogometnu reprezentaciju (kako god) u stvari navijali za branitelje i šahovnicu (protiv kojih naravno nemam ništa, jer sam tamo i rođen) ali da bar ne prelazimo neke granice u ljubavi koje su davno postavljene“

  Маки је играч којег краси висок кошаркашки IQ, без сумње људина и истински родољуб, а сада је доказапо и да је интелигентан лик, и рекао је оно што се рећи мора.
  Велики + за Мачвана.

 3. Зеисс, извини молим те, када сам ја позивао на клање било кога ? Поготово босанскохерцеговачких муслимана ?? Нити сам ја, нити било ко из моје породице заклао икад иједног Хрвата. Али би ти могао набројати најмање 20 својих ближих рођака, које су Хрвати поклали у предходнима ратовима. Зато то упоређивање мене и њих је политика лажних симетрија. Нисмо исти !!! И никад нећемо бити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *