Индустријска производња већа за 8 одсто

Укупна индустријске производње у БиХ у марту већа је за осам одсто у односу на исти мјесец лани, а у односу на просјечну мјесечну производњу из 2010. године већа је за 4,9 одсто. Директор Агенције за статистику БиХ Зденко Милиновић рекао је данас у Сарајеву да је у подручју "вађење руда и камена" стопа пораста […]

уторак, април 26, 2011 / 22:33

Укупна индустријске производње у БиХ у марту већа је за осам одсто у односу на исти мјесец лани, а у односу на просјечну мјесечну производњу из 2010. године већа је за 4,9 одсто.

Директор Агенције за статистику БиХ Зденко Милиновић рекао је данас у Сарајеву да је у подручју "вађење руда и камена" стопа пораста индустријске производње у БиХ, у односу на просјечну мјесечну производњу из 2010. године износи 5,1 одсто, а стопа пораста производње у односу на март лани износи 6,4 одсто.

"У подручју `прерађивачка индустрија` није било промјене индустријске производње у БиХ у односу на просјечну мјесечну производњу из 2010. године – стопа пораста износи 0,1 одсто, а стопа пораста производње у односу на март прошле године износи 9,9 одсто", рекао је Милиновић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, у подручју "производња и снабдијевање електричном енергијом, гасом и водом" индустријске производње у БиХ је у марту већа за 3,6 одсто у односу на исти мјесец лани, те за 17,1 одсто у односу на просјечну мјесечну производњу из прошле године.

Највећу стопу пораста производње у трећем мјесецу, према истом мјесецу претходне године, у износу од 58,9 одсто има група "капитални производи", док је пад индустријске производње од 12,9 одсто у поменутом периоду имала група "трајни производи за широку потрошњу".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *