Индипендент: Запад је сада економски проблем Истоку

Индипендент: Запад је сада економски проблем Истоку Лондонски лист, како преноси Би-Би-Си, оцјењује да су Европа и Сјеверна Америка на самит дошле посрћући под теретом дугова у најозбиљнијој рецесији послије Другог свјетског рата док су Азија и добар дио Африке стигле у Сеул малтене без икакве рецесије. За разлику од ранијих скупова ове врсте, па […]

петак, новембар 12, 2010 / 09:33

Индипендент: Запад је сада економски проблем Истоку

Лондонски лист, како преноси Би-Би-Си, оцјењује да су Европа и Сјеверна Америка на самит дошле посрћући под теретом дугова у најозбиљнијој рецесији послије Другог свјетског рата док су Азија и добар дио Африке стигле у Сеул малтене без икакве рецесије.

За разлику од ранијих скупова ове врсте, па и оног у Лондону прије годину и по дана, када се од западних влада очекивало да поправе ствари, овог пута се, бар у Азији, у презадуженом Западу види проблем а не рјешење.

Индипендент предвиђа да ће за 20 година Кина и Индија поново постати доминантне свјетске привреде као што су то биле и прије два вијека. Сврха састанака Г20 је, по овом листу, да идеје ове двије земље, као и других привреда у успону, угради у постојећи глобални систем.

„То можда и јесте систем који је развио и уредио Запад, али му је прилагођавање неопходно”, закључује Индипендент.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *