Индија: Преврнуо се трајект – 105 мртвих, мало наде за остале

Трајект са око 300 путника преврнуо се у ријеци Брамапутра у држави Асам, на сјевероистоку Индије након што га је захватила олуја са јаким вјетром и обилном кишом.   Полиција је саопштила да је из ријеке до сада извађено 105 тијела, међу којима су и тијела жена и дјеце, а око 150 људи су спасили […]

уторак, мај 1, 2012 / 10:54

Трајект са око 300 путника преврнуо се у ријеци Брамапутра у држави Асам, на сјевероистоку Индије након што га је захватила олуја са јаким вјетром и обилном кишом.

 

Полиција је саопштила да је из ријеке до сада извађено 105 тијела, међу којима су и тијела жена и дјеце, а око 150 људи су спасили спасиоци или су сами допливали на безбједно мјесто.

 

Иако је потонули трајeкт са двије палубе имао капацитет за 225 путника, вјерује се да се на њему налазило око 350 људи у тренутку када се распао на пола на средини ријеке по олујној, предмонсунској киши.

На трајекту није било појасева, нити чамаца за спасавање и готово да не постоји могућност да је неко преживео после читаве ноћи проведене у води, наводи АФП.

„Спасилачке напоре отежава олујно вријеме”, рекао је шеф полиције у држави Асам Ј. Н. Чоудури.

Трајкет је путовао из Дубрија, који је од главног града Асама, Гувахатија, удаљен око 300 километара, у Факирганџ.

До несреће је дошло касно синоћ на Брамапутри, једној од највећих индијских река, у близини Факираграма у индијској држави Асам.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *