Индија: Монсунске кише потопиле хиљаду живота

Лоше вријеме је отежавало евакуацију више хиљада људи у сјеверној индијској држави Утараханд, где је у монсунсим кишама и клизиштима страдало 1.000 људи. Војска је поново послала хеликоптере како би спасила људе заробљене у хималајском региону, пошто је киша стала а густа магла се подигла, а на неколико мјеста су направљени мостови. Спасилачки напори усмјерени […]

понедељак, 24 јуна, 2013 / 07:57

Лоше вријеме је отежавало евакуацију више хиљада људи у сјеверној индијској држави Утараханд, где је у монсунсим кишама и клизиштима страдало 1.000 људи.

Војска је поново послала хеликоптере како би спасила људе заробљене у хималајском региону, пошто је киша стала а густа магла се подигла, а на неколико мјеста су направљени мостови.

Спасилачки напори усмјерени су на спасавање више хиљада људи који су и даље заробљени на високим планинским превојима у граду Бадринат.

Упркос слабој видљивости, више од 2.000 људи је хеликоптерима пребачено у кампове у главни град државе Дерадун.

Индијске снаге за одговор у случају непогода су користиле беспилотне летјелице како би лоцирале преживјеле становнике у удаљеним неприступачним предјелима.

Криза у Утараханду је почела прије готово недељу дана када су монсунске кише поплавиле куће и путеве, изазвале клизишта и прекинуле комуникационе везе у великим дијеловима државе.Оставите одговор