Инцко: Заборавите на гашење ОХР

САРАЈЕВО – „Управни одбор Вијећа за имплементацију мира није, на дводневном засједању у Сарајеву, донио одлуку о затварању Уреда високог представника, иако је констатовао да су у протеклом периоду Вијеће министара БиХ и Парламент БиХ постигли одређени напредак“, изјавио је новинарима у Сарајеву високи представник у БиХ Валентин Инцко. Вијеће за имплематацију мира саопштило је […]

среда, јул 1, 2009 / 15:33

САРАЈЕВО – „Управни одбор Вијећа за имплементацију мира није, на дводневном засједању у Сарајеву, донио одлуку о затварању Уреда високог представника, иако је констатовао да су у протеклом периоду Вијеће министара БиХ и Парламент БиХ постигли одређени напредак“, изјавио је новинарима у Сарајеву високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Вијеће за имплематацију мира саопштило је да у последња три мјесеца, од прошле седнице, нисуиспуњени сви услови на европском путу БиХ.

Нема тако ни одлуке о транзицији ОХР, односно затварању Уреда високог представника.

Високи представник међународне заједнице и специјални представник Европске уније Валентин Инцко, преносећи закључке овог скупа, каже да Вијеће поново позива лидере БиХ на политички процес који ће резултирати дијалогом и компромисом неопходним како би земља остварила напредак.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Ponovo ponavljamo, prodaja Drine i prirodnih resursa Njemcima je pokusaj kupovine slobode, ovo je ocigledna veza. Cak ni onaj nesretni pomocnik Ministra u emisiji stav i kontrastav, koji je kao papagaj ponavljao „ovo je dobar projekat za RS“, ne vjeruje u to jer zna sta je pozadina.
    Ali znajte, nece proci!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *