Инцко у САД: Кад се вратим, да сте поништили одлуку

Високи представник у БиХ Валентин Инцко је рекао да је властима РС дат рок од седам дана да пониште одлуку о референдуму у вези наметнутих закона високог представника, посебно Суда и Тужилаштва БиХ. Инцко је у изјави БН ТВ рекао да путује за Сједињене Америчке државе, гдје ће почетком седмице у Њујорку упознати званичнике УН, […]

петак, мај 6, 2011 / 09:14

Високи представник у БиХ Валентин Инцко је рекао да је властима РС дат рок од седам дана да пониште одлуку о референдуму у вези наметнутих закона високог представника, посебно Суда и Тужилаштва БиХ.

Инцко је у изјави БН ТВ рекао да путује за Сједињене Америчке државе, гдје ће почетком седмице у Њујорку упознати званичнике УН, а потом и америчке званичнике о ситуацији у БиХ.

"По повратку из Америке видјећу да ли је одлука о референдуму повучена. Чекамо да видимо шта ће урадити власти РС. Ако не повуку одлуку о рефереднуму ми ћемо то учинити умјесто њих", рекао је Инцко.

Он каже да су о томе упознати предсједник РС Милорад Додик и предсједник Парламента Игор Радојичић.

Инцко је рекао да на јучерашњој сједници Савјета за спровођење мира у БиХ, одржаној у Сарајеву, није било ријечи о санкцијама према РС.Оставите одговор