Инцко се разњежио: У разледницама стигле и пријетње, а боље је да ширимо љубав

Свако има право на своје мишљење и ја ћу то право бранити, чак и онда када су изјаве упућене против мене лично, рекао је Валентин Инцко, високи представник за БиХ, коментаришући приспјеће у канцеларију високог представника (ОХР) великог броја разгледница са логом СНСД-а на предњој страни, којима се високи представник позива да напусти Босну и […]

петак, 15 јануара, 2016 / 14:26

Свако има право на своје мишљење и ја ћу то право бранити, чак и онда када су изјаве упућене против мене лично, рекао је Валентин Инцко, високи представник за БиХ, коментаришући приспјеће у канцеларију високог представника (ОХР) великог броја разгледница са логом СНСД-а на предњој страни, којима се високи представник позива да напусти Босну и Херцеговини, јавља Анадолија.

Наводи се да “неке од ових разгледница само изражавају политичке ставове грађана који су их послали”.

Нажалост, навели су из ОХР-а неке разгледнице садрже увредљив текст, па чак и пријетње смрћу.

У вези с тим, напомињу да су пријетње смрћу кривично дјело и да ће разгледнице таквог садржаја бити предате надлежним органима.

Јасно нам је, наглашавју из ОХР-а, да је поштарина за све ове разгледнице унапријед плаћена и претпостављамо да је поштарину платио СНСД, а то поставља питање о улози странке у упућивању пријетњи смрћу.

“Претпостављам да СНСД-у одговара да примијени тактику преусмјеравања фрустрација грађана незадовољних тренутном економском ситуацијом у Републици Српској с органа власти предвођених СНСД-ом на мене лично, али у томе неће успјети. Грађани у Републици Српској су итекако свјесни ко је одговоран за ситуацију у Републици Српској након десетогодишње владавине СНСД-а“, рекао је високи представник.

Са више од 135.000 незапослених у Републици Српској и хиљадама породица које живе у сиромаштву, СНСД је показао, наводи ОХР, како нема осјећај за стварност с којом се суочавају обични грађани Републике Српске када је одлучио да потроши средства на јефтине трикове као што је овај, умјесто да је те новце искористио како би помогао онима којима је помоћ најпотребнија.

“Будући да је управо почела нова година, мислим да би било боље да умјесто мржње ширимо сарадњу и љубав“, поручио је високи представник.