Инцко потврдио репутацију силеџије и тиранина

Високи представник у БиХ Валентин Инцко ставио је ван снаге закључке Народне скупштине Републике Српске од 14. маја, саопштено је из ОХР. "Као коначни ауторитет за тумачење цивилних аспеката Дејтонског мировног споразума, високи представник је након детаљне правне процјене закључио да усвојени закључци већином нису у складу са Дејтонским споразумом", наводи се у саопштењу ове […]

субота, јун 20, 2009 / 18:44

Високи представник у БиХ Валентин Инцко ставио је ван снаге закључке Народне скупштине Републике Српске од 14. маја, саопштено је из ОХР.

"Као коначни ауторитет за тумачење цивилних аспеката Дејтонског мировног споразума, високи представник је након детаљне правне процјене закључио да усвојени закључци већином нису у складу са Дејтонским споразумом", наводи се у саопштењу ове колонијалне институције.

Овим потезом, Инцко је вратио читаву дејтонску творевину дубоко у мрачну прошлост, стварајући крајње негативну и трајно деструктивну атмосферу унутар ове крхке творевине коју неки у шали називају и "сувереном БиХ".

Ситуација у глобалнополитичким оквирима, али и у унутрашњим приликама, данас је потпуно другачија. Односно, вријеме је потпуно зрело да српски политичари и демократски изабране институције отворено устану против тираније и бескрупулозности ОХР.

То ће најбоље бити учињено тако, што ће се одлуке овог комичног колонијалисте, у ситуацији када нема стране војске да их проводи – просто игнорисати.

Крајње је вријеме за одбрану темељних принципа демократије и отвореног друштва!

Прије одлуке, Инцко је завршио састанак са предсједником Народне скупштине Републике Српске Игором Радојичићем и премијером Милорадом Додиком.

Први дио састанка Инцка, Додика и Радојичића био је одржан у згради Народне скупштине РС, а други у згради Владе РС, али политички представници Републике Српске очигледно нису могли уразумити овог баштиника аустроугарске политике према Србима у БиХ.

У медијима је већ било најављено да је Инцко припремио документ на шест страница, у којем образлаже своје ставове због чега закључци имају антидејтонске и антуставне елементе. Што је крајње комично, обзиром да за њега није гласао ни један грађанин у овој земљи. Самим тим је он лично противуставан.

Такође је већ одавно процурило у јавност да ће Инцко донијети овакву одлуку, без обзира што је непун сат прије објаве одлуке портпарол ОХР, Фране Мароевић, одбио потврдити, али и демантовати писање листа "Њујорк тајмс".

Њујорчани су рекли да данас ступа на снагу одлука високог представника у БиХ, о укидању закључака Народне скупштине РС о ефектима преноса надлежности РС на БиХ.

Врло брзо се показало да информисаност Њујорк тајмса, прецизно показује одакле долазе команде и подршка Валентину Инцку; те да су преговори и састанчење са највишим функционерима РС, само пука фасада за оправдање одлуке која је већ одавно донесена у иностранству.

Народна скупштина РС је 14. маја године усвојила Закључке у вези са Информацијом о ефектима преноса уставних овлашћења с РС на институције БиХ.

Њиховим објављивањем у Службеном гласнику, 15. јуна 2009. године, ови закључци су ступили на снагу 16. јуна 2009. године, а одлука Валентина Инцка не би требала ништа да промијени у том смислу.

Ко је уопште Инцко, да би га ико слушао у овој земљи?Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *