Инцко: Не повлачим супензију одлуке ЦИК

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је Срни да неће повући суспензију одлуке Централне изборне комисије БиХ којом је поништен избор предсједника и потпредсједника Федерације БиХ. "Тренутно од повлачења одлуке нема ништа, а о томе шта су рекли бриселски извора не знам ништа. Не разумијем ко је рекао да ћу то учинити, јер из […]

субота, 14 маја, 2011 / 13:12

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је Срни да неће повући суспензију одлуке Централне изборне комисије БиХ којом је поништен избор предсједника и потпредсједника Федерације БиХ.

"Тренутно од повлачења одлуке нема ништа, а о томе шта су рекли бриселски извора не знам ништа. Не разумијем ко је рекао да ћу то учинити, јер из Брисела са мном о овом питању нико није разговарао", рекао је Инцко.

"Независне новине" су из дипломатских извора сазнале да ће Инцко, након притисака из Брисела, у понедјељак, 16. маја, повући суспензију одлуке ЦИК-а БиХ којом је поништен избор предсједника и потпредсједника ФБиХ.

ЦИК БиХ је у марту усвојио одлуку којом је утврђено да избор предсједника и потпредсједника ФБиХ није проведен у складу са Изборним законом БиХ и којом се поништава њихов избор.

ЦИК је претходно, поступајући по примљеним приговорима који се односе на одржавање конститутивне сједнице Дома народа федералног парламента и избор предсједника и потпредсједника ФБиХ, утврдила да нису били испуњени услови за формирање Дома народа ФБиХ, јер избори за овај дом нису проведени у свих 10 кантона у складу са одредбама Изборног закона БиХ.

Инцко је крајем марта привремено суспендовао одлуке ЦИК-а. /крај/веб/тп0 КОМЕНТАРА

  1. Повукао, не повукао, шта ме брига. Додик је врућ кромпир поново пребацио у федерално двориште. Да видимо како ће први рекет свијета да се одбрани од овог Додиковог бекхенда.

  2. Овај је у тоталном расулу! К’о Злаја кад је био „граџанин у пролазу“… И то ЛОЈАЛНИ!
    И корушког словенца су аге сарајлије ижјебале к’о Васковића те је помислио да му може проћи оно што НИГЂЕ под небеском капом не пролази.:D:D:D

Оставите одговор