Инцко: Медији у Федерацији опсједнути Додиком

Високи представник у БиХ Валентин Инцко је изјавио да би предсjедник Републике Српске Милорад Додик могао да буде локомотива цијелог региона. Међутим, према Инцковим ријечима, неки људи или медији у Федерацији БиХ опсједнути су Додиком који заиста “често даје проблематичне изјаве”.“Али, замислите када би човјек тако са својом супругом сваки дан поступао, да јој упућује […]

среда, новембар 16, 2011 / 14:56

Високи представник у БиХ Валентин Инцко је изјавио да би предсjедник Републике Српске Милорад Додик могао да буде локомотива цијелог региона.

Међутим, према Инцковим ријечима, неки људи или медији у Федерацији БиХ опсједнути су Додиком који заиста “често даје проблематичне изјаве”.“Али, замислите када би човјек тако са својом супругом сваки дан поступао, да јој упућује само негативне коментаре, онда тај брак не би имао много шанси. Што се Додика тиче, заиста бисмо жељели да видимо да користи своје позитивне таленте, јер, осим негативних, он има и те друге таленте. Рекао сам му то лично: Он би могао бити локомотива цијелог региона”, казао је Инцко за Дневни аваз.

Инцко је јуче у Савјету безбједности УН у Њујорку изнио критике на рачун босанскохерцеговачких политичара “који показују мало спремности на компромис и избјегавају дијалог о кључним питањима”. Он је за сарајевски дневник додао да је међународна заједница још потребна БиХ, све док БиХ не почне да се креће на сигурном путу према Бриселу.

Високи предстваник је рекао да Дејтонски устав није савршен, као и да је Дејтонски споразум – споразум о миру. Инцко је нагласио да БиХ треба да сарађује са сусједним земљама и додао да су тако, на примјер, све изјаве предсједника Србије Бориса Тадића о БиХ конструктивне и коректне.

“Њему није тешко због ових изјава, рецимо Сребреничке декларације па Истанбулске декларације, он политички у Србији увек губи послије тога… Када је прошли пут био у Сарајеву и посјетио кућу гдје се родио и живио шест година, осам прозора се отворило и сви су га топло поздравили. Мислим да је такав његов осјећај према Сарајеву. А предсједник Додик је зато критиковао Београђане, зашто они имају такав однос према Сарајеву”, рекао је Инцко и изразио забринтост што ни 13 мјесеци након избора, у БИХ није формирана власт на државном нивоу, али је изразио оптимизам да би “ових дана могло доћи до помака”.

“Бирачи су их бирали да владају, а не само да причају, па ових шест странака зато има највећу одговорност. Имам ипак неке сигнале, јер сам у сталном контакту са странкама, и мислим да се баш ових дана може, ипак, нешто помаћи”, рекао је Инцко.0 КОМЕНТАРА

 1. Не могу стварно да вјерујем да неко може тако да буде опсједнут неком особом, хајде медије и разумијем, треба набити тираж и посјету на порталима али обични људи колико се утркују ко ће више да „пљуне у даљ“… стварно не разумијем то никако, није само Додик у питању, него и РС и све што има везе са РС.

 2. Lijepo čovjek reče da Dodik ima potencijala i priliku da se pokaže u pozitivnom svjetlu. U tom slučaju bi izbio karte iz ruku idiotima iz federacije BiH. Ali, problem je u tome što on uopšte nema dobru volju niti dobre namjere. Suština ovoga što on sad čini je smišljena perfidna igra da se stvori što gora situacija u kojoj bi on, kako se nada, uspio da izdejstvuje otcjepljenje RS po uzoru na Crnugoru i time stvori sebi uslove za legalizaciju kriminalnih radnji onako po receptu Mila Đukanovića. Pošto je svakim danom sve svjesniji da od tog nauma nema ništa, on je iz dana u dan sve luđi u namjeri da uspije na tom planu po svaku cijenu. Što je ono narod jednom rekao ničija do zore nije pa neće ni njegova 😛

 3. Neće on maxon po dodiku. On je njegov glavni igrač . Njih dvojica su partneri u operaciji rasturanja RS. Misliš da bi dodik bio ovo što jeste da nije visokom i fašistima po mjeri. Visoki su sve one koji nisu igrali onako kako oni sviraju mijenjali expresno. To što optužuju jedan drugoga je zabava za glupe.
  Dodik svojim kalašnjikovom napunjen bijedom puca po nama i ubija nas i veći je srboubica nego ijedan naš neprijatelj:turci, ustaše, komunisti, mudžahedini…..

 4. Овај јарац је најосједнутији Додиком! Бого мили која је ово менажерија…! Само још фали жена с брадом и Софроније Легхорн!x-(

 5. Дејтонски споразум је за оне који желе да БиХ опстане скоро идеалан компромис. Зато би високом представнику било боље да буде опсједнут дејтонским споразумом а не Додиком којег у вријеме стварања и писања компромиса нигдје није било.

 6. Kako ga nije bilo? A, ko nas je snabdijevao cigarama? Dejtonski sporazum je tu, znamo kako se može mijenjati. Neka se zapita predsjednik kako ovaj narod živi i koliko još može da izdrži ovakav neživot. Ili je njemu stalo do naroda, ili hoće da ga nestane? Ovako kako radi svi su izgledi da je zapeo iz petnih žila da srpski narod zbriše sa lica zemlje.
  Takav presjednik koji otvoreno i svjesno radi protiv svog naroda je najveća tragedija u istoriji srpskog naroda. Đavo i ništa drugo.

 7. Дај престани више писати глупости, какве завјере, какав задатак, човјек је добар са западним политичарима и одмах се овде склапају неке комбинације. Највећа трагедија у историји, по чему је он то трагедија? Кажеш, трговао цигарама, па ја да сам тада био пунољетан сасвим сигурно бих поступио тако јер је рат био бесмислен и то је само омогучило Караџићу, Крајишнику и Милошевићу да се обогате док је народ додатно уништен а ја и још хиљаде Срба напустило своје домове, е то су фашисте и никад али баш никад у животу моја уста неће изговорити ријечи да је Караџић и ова двојица хероји српског народа, док год памтим свој родни крај, који сам морао због њих тројице напустити. Мој отац је био на првој линији од првог до задњег дана рата, на сарајевском ратишту, и то оном најгорем тзв. „вањском прстену“ и шта је добио после њега, да га тадашњи ратни криминалци СДС-а отпуштају и шаљу на суд због некаквих будалаштина али само зато што није хтио да буде дио те криминалне групе, дај молим те, уразуми се више, какве завјере каква трагедија, човјек док је имао своју приватну фирму половина од вас овде није знао шта је то приватлук а што је био паметан у рату и знао како треба поступити то је његова ствар, као што рекох и ја бих сигурно тако поступио, јер је оно био профитерски рат Алије, Радована, Слободана, Фрање… Још једна од највећих трагедија за народ у РС је то што је Србија спасила Радована да оде у Хаг и тамо да одговара за неке глупости а не да га испоруче нама да му судимо за сва криминална дјела уд 1992. до 1996. године плус за етничко чишћење Срба из ФБиХ

 8. Nije on Lekso kriv, geni su takvi. Čovjek sa posebnim potrebama. Takvi i jesu uz firera našega. I, naravno oni koji uzeše od nac i crno za noktom.
  Tebi ubogi bogac nije tragedija što nas ima manje nego u pola BG, a polovina od toga ili nema posao , ili ga ima a ne prima platu?Tebi nije tragedija što nepokretni imaju 41 km, au „slsbijem “ dijelu BiH takvi nesretnici imaju 300 km?
  Tebi nije tragedija što se ne vidi dimnjak ni jedne fabrike u RS? Tebi nije tragedija što budžeti ne postoje, što imamo kredite, a nizašta, osim za firerove i njegove bandite?Tebi nije tragedija što su prodali m’tel i maznuli pare?
  Tebi nije tagedija što ti nemaš u džepu prebijene marke, što si sirotinja i u mozak, i u džep?
  A, to što kažeš da bi bio i ti švercer cigarama u ratu, i da je rat bio besmislen dabogda te mudžahedini nabili na kolac, jer si to zaslužio. Sram da te bude vojničkih grobalja i majki zavijenih u crno.

 9. Шта има мене зајебати, док је Биљина странка постојала ја тада нисам ни могао гласати. И не знам какве везе то има са странком, овде изгледа шта год човјек каже одмах се то тумачи као глас страначког човјека. Јавно кажем, нисам члан ни једне странке нити ћу бити, Додика поштујем као привредника а не политичара. Сви се смију нешто на рачун трактора а у ствари нико изгледа не конта да нас управо тај трактор прехрањује, зашто се нико не смије на рачун Путина када вози комбајн а уосталом који је разлог за смијех, то је право питање? Камо среће да се сви „ухватимо“ неког трактора а не да глумимо демагоге и причамо како оно како ово, тако нам сигурно неће бити боље.

 10. Ti zapravo ne laješ av, av, av. Psi izvinite, poredila sam vas sa kurjakom koji upada u tuđe torove , kolje stoku, i pravi narodu štetu, i na taj način vrijeđala pse, plemenita stvorenja, čovjekove prijatelje.
  Luđače, rat besmislen bio?

 11. бокац, 17.11.2011. 10:47:22

  Па управо је то поента, он је требао остати на том трактору, ко га је довукао нама на врат је најгори злочинац против србског народа!

  Те оптужбе за напуштање завичаја са „вањског прстена“, јеси ли ти можда са Нишићке висоравни? Је си ли хтио ти и твој отац остати са муслиманима након Дејтона? Можеш и сад да им се вратиш неће се Радован љутити на тебе ни твог оца, а нити ће се обогатити ни осиромашити твојим повратком, то више зависи до твог лажног патриоте додика, питај њега шта мисли о томе!?

 12. @prijedor Još jednom ponavljam, sve ono što mislite da je dodik radio u ratu i ja bih isto to. Žao mi je naravno poginulih, jer su ljudi bili naivni, isto kao i moj ćale, pa trčali da brane neku „srpsku zemlju“. Evo ti nabroja šta nemamo i šta nam fali, pa je li to ta demokratska „srpska zemlja“ za koju se borio npr. moj otac, je li? Naravno da neću ponoviti njegovu grešku, šta je dobio ratom? Prije rata živio je u glavnom gradu BiH, imao kuću na četiri sprata, posao u željeznicama, imanje koje se nije moglo očima sagledati, familija na najvišoj daljini od 1 kilometar a sada nema ništa, kuću, nešto malo oko kuće dvorišta, familija po bijelom svijetu razsuta, posao nema… Ja imam hvala bogu koliko mam, trudim se da zaradim, nije mi teško ništa raditi, za najviše godinu idem u inostranstvo, tamo ću imati solidan posao i tako…

 13. @rammstein Kakve crne Nišićke visoravni, nemoj mješati i babe i žabe, ja sam sa Ilidže, a ratište je skroz druga stvar, i gdje da se vratim kad je sve uništeno, vratite vi nama onu Jugoslaviju kakva je bila i kakvu ste je srušili. Nisam neki jugonostalgičar niti naravno pamtim Jugoslaviju ali dovoljno je pogledati šta su ljudi onda imali a šta sada, jednostavno rečeno razočaran sam u sve ono što su nam obećali a šta smo dobili a takav je cijeli Balkan ne samo RS.

 14. Nemoj ići nikuda, pa firer će napraviti med i mlijeko. Pa svugdje je kriza, kako on kaže. Nema tebi lijeka. Genetska greška.
  A, pazi što ti kažem, on je zločinac srpskom narodu, kakvog majka niti je rodila, niti će roditi. Pošto si ti sa posebnim potrebama, ne zamjeram ti. Dovoljno te je Bog kaznio.

 15. бокац,

  Па што онда „вањски прстен“ јеси био иза шумарске школе према Храсници? Ко да ти врати Југославију? Они што су цртали по њој националне „авнојске“ црте? Хехехехе… нек нама додик прво врати РС, а онда ће се моћи и о Југославији причати! Мени не треба више та Југославија, али треба боља, праведнија, честитија, поштенија РС, коју замисли немамо..а што немамо питај трактористу свог поштењачину!

  Лексо,
  😉
  земљаци ко кромпирићи, ај лук ту кртола…B-)

 16. B-)
  Каже Мујо: „кад одгледам 60 минута, одмах се пакујем и селим одавде“, а онда погледам „паралеле“ ма куд ћеш у пи.. материну…“ 😛

 17. @rammstein Па још и да ти име бивше улице дам, а можда и поштански број не би било лоше… Па ја сам прије неки дан написао, овде доброг живота неће бити у наредних сто година. није проблем у Додику, проблем је у томе што се око њега окупило милион „лешинара“ и што они ремете читав систем, па то је и уништило СДС, сада су ти људи само прешли у СНСД, и то ће се вртити у круг наредних ко зна колико година. Зато стално понављам, није проблем промјенити власт, проблем је кога поставити новог.

 18. бокац, 17.11.2011. 11:21:22

  😀

  Да не мислиш да ћу ићи баш тамо на тој адреси у тој улици и на том броју, да те тражим након 15 година, од како си одселио додуше „не својом вољом“!?:P

 19. E, moj bigeru, pa ko si t da kažeš ko je u pravu? I, može li to iko da kaže? Ne možeš ni da kažeš tačno koliko je sati, jer svi satovi ne pokazju isto vrijeme. Neki kasne, neki brzaju. Samo možeš da kažeš: mislim, da je bogac u pravu.
  Nekome je danas lijep dan, nekome nije. Neko voli mraz ( kao Puškin), neko ne. Nekome rat, nekome brat. Nekome je dobro zlo, nekome zlo dobro. I tako unedogled…
  E, moj bigasti, bogci ste obojica. Kako ti nije žao ovog jadnoga naroda? Ako ni zbog čega, ono, zbog bigerčića.
  Pitaš li se koliko ih je jutros gladnih u školi? I ozeblih bez vatre.
  Ja imam, ali nemam ništa kada se sjetim muka svoga naroda.I firera koji ga muči i ubija.

 20. @Лексо Саичић Не, свакако ћу ја ићи одавде, али вама постављам то питање, кажете Додик је лош, уреду, дођу избори, он изгуби, дође опозиција на власт, она иста, која је такођер изгубила изборе због вођења лоше економско-социјалне политике и шта онда да очекујемо од њих ново. Е данас је добро и питање како да изгуби изборе кад је највећа опозициона странка у тајном савезништву са СНСД-ом.

  @rammstein Ма није то, него ми сад глупо да се исповједам гдје сам тачно живио, живио сам гдје сам живио сад више нисам тамо и то је то, типична замјена позиција, „Подиње у Сарајево-Сарајево у Подриње“

 21. ма ја бих се на твом мјесту више бринуо за економско социјалну политику у земљи у коју мислиш да нагулиш.

 22. A, što se tiče istorije, bigasti, ni ona nije pravedna i ne sudi po pravdi. Zavisi ko je piše, i gdje se piše. Dva oka u glavi ne vide jednako. Jedno uvijek vidi što drugo ne vidi, a kamoli dva čovjeka. Nestaće svijeta prije nego li se slože istoričari srpski i ustaški, patestinski i jevrejski, fašisti i antifašistii … zulkedin i Božo, a i ja…

 23. Bogac, gdje god otišao neka ti je sretno, ali bogac će uvijek da bude bogac.
  A, nerseća naša je u svim strankama. Isti ljudi, preletači, isti glumci , ista scena, isti režiser, ista muzika…
  Mislim da među vama mladima ima dosta čestitih, hrabrih i pametnih. Poslije nevremena pomoli se sunce. I poslije ovoga dodocunamija ostaće barem neko živ.

 24. бокац, 17.11.2011. 11:40:26

  јбг лако је бити једнооки краљ у земљи слијепих, али то не значи и да ће икад прогледати на оно друго око, таква ти је некако наша тренутна судбина.

  Неке добре идеје су отрцане и улудо потрошене, неке друге су потпуно пригушене, обрни окрени, од доласка двојца додик-плавшић и првог раздора унутар нашег народа, ми смо константно уз погрешну опцију, која год она била!

 25. prijedor

  Собзиром да је све релативно,онда не можете ни Ви да кажете да је за све крив један човек.И много критикујета,а не подузимате НИШТА.

 26. prijedor

  Присутни сте на свакој теми,много коментара,много времена одузима.Сумњам да остане времена за рад на конкретном побољшању ситуације.Много,много речи,а мало реченог.

 27. Ako ti pročitaš svaki moj komentar, ako ispratiš svaku temu, i primijetiš sve to, onda i tebi oduzme isto toliko vremena kao i meni.Mnogo , mnogo riječi, a malo rečenog.I nije izgubljeno, ako ti čitaš, i oni koji misle drugačije. Ne možeš da kažeš da ne čitaš jer kažeš da je malo rečenog. A, to malo je puno za one koji bi htjeli da zaćutim, pa koštalo koliko košta.Ti bar znaš koliko se ovdje ćutanje plaća.
  A, šta ako je meni ovo u opisu posla?Ako sam našao boljeg poslodavca? Ako je posao kao svaki drugi? Nije na meni da sudim koliko sam uradio, to treba da kažu oni koji…
  Ne misle svi onako kako mi hoćemo da misle. Mišljenja su slična, oprečna.I da li baš govorimo uvijek onako kako razmišljamo i mislimo? Ili govorimo kako drugi hoće, zbog ovoga ili onoga razloga? Iz kojega razloga ti govoriš ono što moraš znaš ti. Pogledaj svoje bigerče pa se ozbiljno upitaj vrijedi li griješiti dušu, i biti mr biggy.

 28. бокац, 17.11.2011. 10:54:37

  Ма зајеби ту причу, знам да би и ти радио исто што и он, одаје те поглед на слици, али јбг мораш узети у обзир и то да би тај тракториста засро и у бразди, јер би једноставно сам себи покрао нафту из трактора, такав му образ јбг.

 29. @rammstein Па политика и јесте створена за то, не знам кад је неко у политику ишао зато што то воли и да дијели правду.

 30. E, lijepo kurjače , samo mi kaži što ti to da se brineš o roditeljima i braći? Zar oni nemaju dobru boračku penziju, zar brat nema posao, već ti moraš da hodaš po tuđini da im šalješ da ostanu živi? Tamo ćeš sresti i Dodikovog sina,ali taj je milioner jer mu je otac pokrao tebe, tvoje roditelje, mene, moju djecu, komšije, prijatelje, borce, penzionere, seljake, svu RS.
  On je svjetski prvak u pljačkanju svoga naroda.On je nosilac zlatne medalje u terorisanju , pljuvanju, laganju… svoga naroda.
  Samo još malo dok odradi što je dobio u zadatak pa će se vidjeti kom’ opanci, kom’ obojci. Oni koji su ga doveli oni će ga i ….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *