Инцко данас подноси извјештај Савјету безбједности

Високи представник у БиХ Валентин Инцко информисаће данас Савјет безбједности УН да БиХ и даље заостаје за земљама у регији које напредују ка евроатлантским интеграцијама. Инцко је у свом извјештају навео да за шест мјесеци власти у БиХ због оспоравања владавине закона, оспоравања суверенитета и интегритета, те хроничних политичких борби не могу ефикасно ријешити материјалне […]

уторак, мај 14, 2013 / 08:21

Високи представник у БиХ Валентин Инцко информисаће данас Савјет безбједности УН да БиХ и даље заостаје за земљама у регији које напредују ка евроатлантским интеграцијама.

Инцко је у свом извјештају навео да за шест мјесеци власти у БиХ због оспоравања владавине закона, оспоравања суверенитета и интегритета, те хроничних политичких борби не могу ефикасно ријешити материјалне проблеме грађана БиХ, саопштено је из ОХР-а.

У извјештају се наводи да међународна заједница мора наставити да подржава оне у БиХ који желе да иду напријед, и одупријети се онима који желе да "опет отворе старе ране".

Овај девети Инцков извјештај, а укупно 43. полугодишњи извјештај високих представника о ситуацији у БиХ и провођењу Дејтонског споразума, односи се на период од 27. октобра 2012. до 20. априла ове године.

Најављено је да ће Инцко, након обраћања Савјету безбједности УН, разговарати са генералним секретаром УН Бан Ки Муном.

Инцко сутра путује у Вашингтон на састанке за замјеником државног секретара САД Вилијамом Барнсом и другим високим званичницима Владе САД, које ће обавијестити о тренутном негативном тренду у политичким околностима у БиХ и будућем ангажману међународне заједнице у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *