14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Импулс из ЦЦИ: Скупштина и Влада Српске су једине функционалне институције у БиХ

Народна скупштина и Влада Републике Српске једине су функционалне институције у БиХ, за разлику од Федерације БиХ, рекао је консултант мониторинг рада Народне скупштине и Владе Српске у Центру цивилних иницијатива Жељко Нинковић. "Народна скупштина Републике Српске у првом кварталу ове године усвојила је 15 закона, док федерални Парламент није усвојио ниједан закон", рекао је […]

уторак, 11 јуна, 2013 / 14:46

Народна скупштина и Влада Републике Српске једине су функционалне институције у БиХ, за разлику од Федерације БиХ, рекао је консултант мониторинг рада Народне скупштине и Владе Српске у Центру цивилних иницијатива Жељко Нинковић.

"Народна скупштина Републике Српске у првом кварталу ове године усвојила је 15 закона, док федерални Парламент није усвојио ниједан закон", рекао је Нинковић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Према његовим ријечима, Народна скупштина и Влада Српске показали су велики институционални капацитет и одговорност, те извршили промјену Владе без великих турбуленција и потреса за грађане Републике Српске.

"Ово су позитивни примјери функционисања институција Српске, јер таквих примјера нема у ФБиХ", истакао је Нинковић, оцијенивши да у Српској има економских проблема, те да се актуелна власт бори против корупције и криминала.

Он је истакао да је нови премијер Републике Српске Жељка Цвијановић већ испунила једно обећање, а то је регистрација пословних субјеката како би тај посао био обављен за три дана чиме се укидају административне баријере.

"Очекујемо да ће нова Влада Српске у наредном периоду изнаћи модусе да се побољша положај пензионера, да се нагомилани проблеми у здравству покушају ријешити и да се покуша побољшати стандард грађана у Српској", рекао је Нинковић.

Портпарол Центра цивилних инцијатива Мајда Стојанов апеловала је да сви лидери политичких странака више воде рачуна о демократији и начину опхођења према грађанима.

"Економска криза у Републици Српској и ФБиХ треба се што брже рјешавати, отварати мала предузећа и стварати амбијент страним улагачима", навела је Стојанов.0 КОМЕНТАРА

  1. Evo šta piše na njihovom sajtu:

    http://www.cci.ba/media/1/39/216.html

    Odakle ste izvukli ovaj naslov?

Оставите одговор