Импулс из ЦЦИ: Скупштина и Влада Српске су једине функционалне институције у БиХ

Народна скупштина и Влада Републике Српске једине су функционалне институције у БиХ, за разлику од Федерације БиХ, рекао је консултант мониторинг рада Народне скупштине и Владе Српске у Центру цивилних иницијатива Жељко Нинковић. "Народна скупштина Републике Српске у првом кварталу ове године усвојила је 15 закона, док федерални Парламент није усвојио ниједан закон", рекао је […]

уторак, 11 јуна, 2013 / 14:46

Народна скупштина и Влада Републике Српске једине су функционалне институције у БиХ, за разлику од Федерације БиХ, рекао је консултант мониторинг рада Народне скупштине и Владе Српске у Центру цивилних иницијатива Жељко Нинковић.

"Народна скупштина Републике Српске у првом кварталу ове године усвојила је 15 закона, док федерални Парламент није усвојио ниједан закон", рекао је Нинковић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Према његовим ријечима, Народна скупштина и Влада Српске показали су велики институционални капацитет и одговорност, те извршили промјену Владе без великих турбуленција и потреса за грађане Републике Српске.

"Ово су позитивни примјери функционисања институција Српске, јер таквих примјера нема у ФБиХ", истакао је Нинковић, оцијенивши да у Српској има економских проблема, те да се актуелна власт бори против корупције и криминала.

Он је истакао да је нови премијер Републике Српске Жељка Цвијановић већ испунила једно обећање, а то је регистрација пословних субјеката како би тај посао био обављен за три дана чиме се укидају административне баријере.

"Очекујемо да ће нова Влада Српске у наредном периоду изнаћи модусе да се побољша положај пензионера, да се нагомилани проблеми у здравству покушају ријешити и да се покуша побољшати стандард грађана у Српској", рекао је Нинковић.

Портпарол Центра цивилних инцијатива Мајда Стојанов апеловала је да сви лидери политичких странака више воде рачуна о демократији и начину опхођења према грађанима.

"Економска криза у Републици Српској и ФБиХ треба се што брже рјешавати, отварати мала предузећа и стварати амбијент страним улагачима", навела је Стојанов.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор