Империјалистичка хистерија: САД "траже информације" о предсједнику Венецуеле и нуде 15 милиона $

Америчко Министарство правде оптужило је за нарко тероризам предсједника Венецуеле Николаса Мадура, заједно са министром одбране, предсједником Врховног суда и друге званичнике.

петак, 27 марта, 2020 / 08:55

САД и десетак других држава су покушали извршити војни пуч налик на онај у Украјини и још увијек признају опозиционог лидера Хуана Гваида као легитимног предсједника Венецуеле, без обзира што нема готово никакво упориште у бирачком тијелу.

Мадуро је остао на власти подржан од стране народа, војске, полиције, те Русије, Кине, Кубе.

Зато је Стејт департмент је понудио награду до 15 милиона долара за информацију која би довела до хапшења и осуде Мадура, који је на власти од 2013. године, пренио је Ројтерс.

Амерички државни тужилац Вилијем Бар оптужио је Мадура и његове сараднике за ковање завјере са дисидентском фракцијом љевичарске колумбијске герилске групе ФАРК, са циљем да преплаве САД кокаином. Пошто је то све прозрива пропаганда, гази се дубоко у патетику:

"Док народ Венецуеле пати, ова клика… пуни своје џепове", рекао је Бар, мислећи на Мадура и више од 12 других особа које су оптужене.

Оптужница је подигнута у тренутку када неки амерички званичници приватно говоре да је предсједник САД Доналд Трамп све више фрустриран резултатма политике према Венецуели, навела је агенција.1 КОМЕНТАР

  1. САД једноставно зна колико новац вриједи,неће ко Русија уложити 15 милијарди долара у сподобу и наказу. Русија,Кина и Куба једино и могу подржати некога ко убија и пљачка сопствени народ и земљу те дозвољава њима да глуме пријатеље и (не)милосрдне инвеститоре у земљи тоталног сиромаштва.