Именоване нове судије Врховног суда

Високи судски и тужилачки савјет БиХ именовао је данас Страхињу Ћурковића и Мерсиду Бјелобрк за судије Врховног суда Републике Српске. За судију Окружног суда у Бањој Луци именован је Дарко Стаменић, а за судију Окружног суда у Добоју Славица Бамбуловић. За предсједника Кантоналног суда у Сарајеву именован је Јасмин Јахјаефендић, док је за судију Врховног […]

четвртак, 21 новембра, 2013 / 00:10

Високи судски и тужилачки савјет БиХ именовао је данас Страхињу Ћурковића и Мерсиду Бјелобрк за судије Врховног суда Републике Српске.

За судију Окружног суда у Бањој Луци именован је Дарко Стаменић, а за судију Окружног суда у Добоју Славица Бамбуловић.

За предсједника Кантоналног суда у Сарајеву именован је Јасмин Јахјаефендић, док је за судију Врховног суда Федерације БиХ именована Бранка Схор, саопштено је из ВСТС.

ВСТС је на данашњој сједници именовао и 13 тужилаца Тужилаштва БиХ, као и носиоце правосудних функција у Босанско-подрињском и Посавском кантону.

Именовани су и додатни судија Кантоналног суда у Зеници, те стручни сарадници општинских судова у Тузли и Мостару.

При доношењу одлуке о именовању, ВСТС је, између осталог, узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрасно, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обављају дужности у оквиру функције за коју се кандидат пријављује.Оставите одговор