Има се, мора се: Дејтонка отворила почасни конзулат у Шпанији

Амбасадор БиХ у Шпанији Данка Савић и почасни конзул БиХ за шпанске регије Андалузију, Валенсију и Мурсију, Бојан Дозет Капор, данас су свечано отворили Почасни конзулат БиХ у Аликантеу.

петак, 29 октобра, 2021 / 17:17

На пријему који је тим поводом одржан у просторијама Конзулата, окупили су се представници регионалних и градских власти, дипломатског кора, као и дијаспоре БиХ у Шпанији, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

Обраћајући се присутним гостима, Савићева је изразила наду да ће у времену које долази овај конзулат радити на приближавању БиХ шпанским грађанима на туристичком, привредном, образовном, културном и спортском плану.

"Надамо се да ће отварање Почасног конзулата у граду Аликанте довести до јачања економско-трговинских односа између БиХ и Шпаније, као и да ће учврстити везе између наше дијаспоре и дипломатско-конзуларних представништава у овој земљи", изјавила је Савићева.

Она је истакла да је конзул Бојан Дозет Капор, међу бројним активностима, већ покренуо разговоре о успостављању прве ваздушне линије са БиХ.

Бојан Дозет Капор поријеклом је из Сарајева, а од 1992. године живи у Шпанији. По струци је правник и заједно са пословним партнером води адвокатску канцеларију, гдје је смјештен и Почасни конзулат БиХ.

Ово је други Почасни конзулат БиХ у Шпанији.