Има ли Вукановић своју одборничку листу у Требињу?

Већ чест гост саопштења СДС, народни посланик Небојша Вукановић, овдје се потписује као "посланик СДС" и неко ко ће на скупу у Требињу, гдје његова Листа за правду и ред има кандидате за одборнике, учествовати у предизборној активности СДС.

понедељак, 19 октобра, 2020 / 17:38

Сад ту баш није најјасније ради ли се о коалиционом наступу на истој листи, пошто би једино тако могло да се оправда такав потез, но у саопштењу СДС се то не помиње. У питању је подршка кандидату за градоначелника. Прије три дана, тачније 16.10.2020. године, Вукановић је изјавио:

"Листа за правду и ред Небојша Вукановић" предизборне активности почиње слоганом "До коначне побједе", а наш је циљ да истинска слобода и живот достојан човјека буде доступна свим грађанима, а осим у Требињу листа има кандидате за одборнике и у Гацку".

Вукановић је, осим у Требињу, примјећен и на страначким догађајима СДС у Бијељини, о чему свједочи насловна фотографија.

Коначна побједа над ким?

Говорећи о амбицијама странке на предстојећим локалним изборима, Вукановић је рекао да је њихов циљ да буду "ако не најјачи, онда један од два најјача политичка субјекта у градском парламенту", што је јасан знак да им је јасна амбиција да буду конкуренција СДС. Барем за то служе одвојене листе за одборнике?

Он каже: "Борићемо се да Илија Станковић буде нови градоначелник Требиња јер је то предуслов да се из коријена промјени систем управљања градом, али без обзира што ту подржава заједничког кандидата, врећа са његовим гласовима није сестра оној СДС.

Но, они сутрашњи, 20.10.2020. најављују са активностима овако, а ту је Небојша Вукановић не посланик са листе СДС, већ "посланик СДС":

Најава догађаја СДС 20.10.2020. године

-Скуп у Добоју ( разговор са одборничком листом) биће одржан у просторијама Градског одбора СДС Добој сутра, 20.10.2020., са почетком у 15:30 часова. Медијима ће се обратити предсједник СДС Мирко Шаровић и Цвијан Филиповић, кандидата СДС за градоначелника Добоја.

-Скуп у Модричи биће одржан у Српском културном центру (плава сала) Трг Милана Јелића сутра, 20.10.2020., са почетком у 17 часова. Медијима ће се обратити Мирко Шаровић, предсједник СДС и Јовица Радуловић, кандидат СДС за начелника Модриче.

-Скуп у Требињу ( разговор са грађанима) биће одржан на игралишту испред Црквине сутра, 20.10.2020., са почетком у 11 часова. Медијима ће се обратити Небојша Вукановић, посланик СДС и Илија Станковић, кандидат СДС и ПДП за градоначелника Требиња.

Позивамо Вас да испратите наше догађаје.

Срдачан поздрав,

Сектор за политику и медије