Има и то: Пријем код начелника општине јер је издао збирку пјесама

Начелник општине Петрово Озрен Петковић примио је данас младог пјесника из овог краја Војислава Илића, који је недавно објавио своју другу збирку пјесама под насловом "Чекајући свитање".

понедељак, 2 августа, 2021 / 17:56

Петковић је најавио да ће промоција збирке пјесама "Чекајући свитање" бити организоавана у оквиру манифестације "Михољско љето", којом се обиљежава Дан и крсна слава општине Петрово – Михољдан.

"У данашње вријеме када смо преплављени кичем, а култура сатјерана у ћошак, млади који се опредијеле за писање, за поезију, су право богатство и наша обавеза је да им пружимо сваки вид подршке", рекао је Петковић.

Илић је навео да је дјело наставак његовог првенца, збирке "Дописништво Балкан", објављене прошле године, која уз значајну дозу сатире говори о сумраку данашњег времена, али садржи и пјесме које обрађују и тијесно повезане теме.

"Нити могум нити желим, те с тим и не гледам на наше друштво као друштво које је дотакло само дно, али на друштво које тоне – то да. Стога увјеравам сваког читаоца, иако на путу ка дну, има наде да ово наше друштво, ма какво оно било, поново дохвати звијезде. Колико год да су далеко, дно је још даље, те се у том смислу надам свитању и изласку из зоне сумрака", поручио је Илић.

Војислав Илић рођен је 2000. године, основно образовање стекао је у Петрову, а средњу школу, смјер туристички техничар, завршио је у Добоју.

Носилац је Вукове дипломе и био је ђак генерације.

За своје пјесничко стваралаштво, чији коријени датирају још из четвртог разреда основне школе, стекао је многобројна признања, међу најзначајнијима су награде за пјесме "Свијећа вјечности", "Тесли, зачетнику модернога свијета" и "Молитва", које су освојиле републичка признања и награде, а пјесма "Чуј нас Свети Саво" је и међународно призната.Оставите одговор