Игре у Токију ће бити без гледалаца из иностранства? Знаћемо до краја марта!

Гледаоци из иностранства највјероватније неће моћи присуствовати такмичењима на Олимпијским играма у Токију, јавили су данас јапански медији, након што су организатори истакли да је, због корона вируса, јавна сигурност "главни приоритет".

четвртак, 4 марта, 2021 / 14:45

Јапанска влада, градска управа Токија и организатори Игара Токио 2020. залажу су се да само домаћи гледаоци могу посјетити овај гигантски спортски догађај, пише данас "Јомијури Шимбун".

Одговорни се плаше да би велики прилив посјетилаца из иностранства угрозио сигурност јапанске јавности, пише француска новинска агенција АФП.

"Како се ширење нових инфекција корона вирусом наставља у свим земљама свијета, одлучено је да би зелено свјетло за стране гледаоце представљало превелики ризик за домаћу јавност", навео је јапански лист.

Три стране такође су се у сриједу састале с Међународним олимпијским комитетом (МОК) и Параолимпијским комитетом и договориле се да ће коначна одлука о гледаоцима бити позната крајем мјесеца, прије него што олимпијска бакља започне пут кроз Јапан 25. марта.

Организатори су, међутин, прије и након разговора наговијестили да ће гледаоцима из иностранства забранити долазак на Олимпијске игре, што је, између осталог, најавио предсједник Организационог одбора Игара Сеико Хашимото.

Предсједник МОК Томас Бах рекао је да ће се организатори фокусирати на "битне елементе Игара", док је јапански олимпијски и параолимпијски министар Тамајо Марукава изјавио да је потребна "пажљива и промишљена одлука".

До сада су организатори у Токију продали око 900.000 улазница за Олимпијске игре за гледаоце у иностранству.Оставите одговор