Игра живаца: Хакери траже милионе биткоина да не пусте „Игру престола“

Група хакера која је упала у ХБО мрежу и узела бројне податке приjети да ће пустити све на Интернет уколико им та кабловска мрежа не уплати шест мjесечних зарада у виду биткоина.

среда, август 9, 2017 / 00:06

Хакери тврде да имају 1,5 терабајта ХБО-ових података и да су епизоде “Балерс” и “Рум 104” заједно са сценаријем за наредну епизоду поставили онлајн. Да њихови наводи нису празна прича, доказали су тако што су објавили неемитовану епизоду „Игре престола“. Наиме, „Ратни плијен“, четврта епизода седме сезоне „Игре престола“, процурила је на Интернет три дана прије премијере. Досад најкраћа епизода серије је у међувремену преузета и погледана толико пута, да је у овом тренутку, на првобитном линку, онемогућено даље преузимање и гледање.
„Успјешно смо упали у вашу огромну мрежу… ХБО је био тежа мета, али смо након шест мјесеци рада успјели“, написао је хакер у видео поруци извршном директору ХБО-а Ричарду Плеплеру.

ХБО је признао да се десио упад, али није желио да говори о количини података коју хакери посједују. Они су навели да са стручњацима за сајбер криминал истражују шта се тачно десило. Изјавили су и да не вјерују да је читав систем електронске поште у њиховој компанији компромитован.

Хакери наводе да, поред епизода и сценарија за наредне пројекте ове куће, имају и друге информације које би могле да им угрозе пословање.

Како би зауставили пуштање информација, хакери су тражили шестомесечну зараду ХБО-а, која износи више од шест милиона долара.

ИЗВОР: www.noizz.rsОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *