Игор Радојичић играо против Баке Прасе

Лига легенди, Лиг оф леџендс, Каунтер страјк, Глобал офенсиф, било која од ових могућности писања одавно локализованих видеоигара, нешто је што ће се можда десити, а врло вјероватно неће, јер латинична саопштења имају подршку и првог човјека западне српске престонице.

понедељак, 4 јуна, 2018 / 21:47

Овог септембра Бањалука постаје пријестоница забаве на тродневном фестивалу какав регија још није видјела.
Већ у својој првој години, има један од највећих такмичарских наградних фондова на Балкану, окупља најбоље екипе из цијеле Европе и на твђаву Кастел доноси игру на свјетском нивоу.

Име му је КУВО Гаминг Фест, а шта је све први бх. гејминг фест овог калибра „скув’о“? Главни састојак овог специјалитета је такмичење у двије видео-игре – Леагуе Оф Легендс (ЛОЛ) и Цоунтер Стрике: Глобал Оффенсиве (ЦС:ГО), а рецепт укључује и прегршт зачина пратећег садржаја. Од хакатона преко меет-уп дружења и журки па све до едукација и радионица – КУВО ГФ има у плану да гејмерску сцену закува до усијања.

„Кажу да је важно бити први. Истина је да није нимало лако бити први. Ипак, након вишемјесечног рада на организовању првог свјетског гејминг фестивала у БиХ, сигурна сам да овог септембра нова визија забаве стиже у Бањалуку, те да је ово тек почетак приче која ће се још дуго причати, а и препричавати. КУВО ГФ тим предводе сами гејмери који течно причају језик видео-игара”, истакла је Бранкица Јанковић у име КУВО ГФ тима.

Да је овакав догађај од нарочитог значаја за позиционирање града на свјетској мапи, сматра и Игор Радојичић.

„Тражимо своје мјесто на међународној сцени. Овакав један догађај се потпуно уклапа у нашу концепцију отвореног града и може помоћи Бањалуци да се наметне као регионални центар“, изјавио је Градоначелник нетом након што се и сам окушао у видео-игри са једним од амбасадора фестивала – Богданом Илићем, познатијим под псеудонимом Бака Прасе.
Уз Илића, потврђено је да ће амбасадор фестивала бити и Данило Цхода Бадњар. Осим што су и сами професионални гејмери са стажом, овај двојац тренутно влада YоуТубе сценом Балкана.

А шта све гејмери треба да знају о кувању? „Позив за квалификације ће у наредних дан-два бити лансиран на www.цхалленгермоде.цом. Сви е-спорт тимови из Европе, који се успјешно квалификују, такмиче се у периоду од 1 јула све до 1 септембра. Четири најбоље пласиране екипе за ЦС:ГО и ЛОЛ у септембру долазе у Бањалуку на велико финале”, сумирао је ствари Сергеј Слишко из КУВО ГФ тима.

Уколико сте гејмер или поштовалац гејмерске културе, у току са свим што КУВО ГФ кува можете остати путем официјелне Фацебоок странице, као и веб-странице фестивала.Оставите одговор