Игор Дамјановић: Приједлог министара прве демократске владе Црне Горе: Овђе је неко луд

Од 30. августа инисистирам да морамо изабрати владу која ће развластити ДПС. Због тога сам ушао у сукоб са низом својих пријатеља и дугогодишњих сабораца против мафијашко-фашистичког режима Мила Ђукановића.

петак, 6 новембра, 2020 / 17:28

Међутим, не могу да поред неколико интересантних и квалитетних кадровских решења, не изразим дубоко разочарење са најмање 2 предлога мандатара Здравка Кривокапића.

Прво, како је могуће да се међу кандидатима за "ескпертску" владу нађе Дритан Абазовић?

Ако су лидери ДФ због критеријума, чију оправданост сада не бих коментарисао, дискавалификовани да буду кандидати за министре у будућој влади, како је могуће да кандидат за министра буде Дритан Абазовић?

Друго, поред одличне идеје да рационализује државну администрацију смањењем броја министарстава несхватљиво је и недопустиво да је мандатар и даље истрајава на томе да се задржи реликт дукаљанског фашизма и прекрајања аутентичног црногорског идентитета – Министарство вањских послова.

У Краљевини и Књажевини Црној Гори имали смо Министарство иностраних послова и задржавање кроатизма ВАЊСКИ нема никаквог оправдања.

Остаје ми на крају само да цитирам Живка Николића: "Овђе је неко луд, а све ми се чини да ја нијесам" – и додам да овај контроверзни предлог мандатара Здравка Кривокапића уколико остане на снази представља најмање двоструки аутогол и овакво неодрживо решење оставља реалан простор за повратак на власт мафије…Оставите одговор