Игор Дамјановић: Коме и за какав злочин министар иностраних послова Црне Горе поставља вијенац?

Вијенац никоме за нову бруку Ђорђа Радуловића! Јесте ли икада чули да је положен вијенац на мјесту гдје нико није страдао? Е то се догодило данас у држави Монтенегро, у режији министра спољњих послова.

понедељак, 4 октобра, 2021 / 14:01

Током званичне посјете хрватског шефа дипломатије Гордана Грлића-Радмана, Радуловићев протокол предвидио је полагање вијенаца у Морињу, на мјесту некадашњег затвора ЈНА. Током борби на Дубровачком ратишту ту је био заточен један број заробљених припадника ЗНГ и других хрватских паравојних формација.

Било је можда мало више репресије, али нико од заробљених зенги није убијен у Морињу.

Полагањем ВИЈЕНЦА НИКОМЕ у Морињу, Ђорђе Радуловић је пљунуо на жртву грађана Црне Горе, резервиста ЈНА – у то врјеме једине легитимне војне силе, који су баш те 1991. монструозно убијени у сплитском логору Лора.

Жртве Лоре Радуловић не смије да помене у разговорима са својим хрватским колегом.

ИЗ СВЈЕДОЧЕЊА ХРВАТСКИХ ОФИЦИРА:

"Седам Црногораца, заточеника Лоре, убијено и бачено у Кевину јаму на Козјаку, код Кастела, док су двојица размијењена. Ликвидацијама су присуствовали и челници обавештајних служби хрватске војске и војни полицајци, који су учествовали у мучењима." – Марио Барешић, заповједник Војне полиције ХВ. Изјава дата истражном судији у Сплиту.

Заштићени свједок 445/95-33: – "Успио сам да спазим три Црногорца, од којих је једном пред мојим очима један војник ножем одсјекао уво, а другоме ископао око."

Заштићени свједок 510/96-13: – "Познато ми је да је један резервиста из Никшића у Лори масакриран, одсјечене су му уши и да је умро."