Игокеа са српским клубовима: Промијенити власнички структуру АБА лиге

Предсједник Борис Спасојевић истиче да ће Игокеа подржати иницијативу клубова из Србије да се промијени власничка структура АБА лиге. У Кошаркашком клубу Игокеа кажу да ће се наредних дана сигурно расправљати о власничкој структури Сидра. Предсједник Игокее Борис Спасојевић истиче да ће се о томе разговарати током завршног турнира у Лакташима и најављује да ће […]

уторак, 2 априла, 2013 / 10:00

Предсједник Борис Спасојевић истиче да ће Игокеа подржати иницијативу клубова из Србије да се промијени власничка структура АБА лиге.

У Кошаркашком клубу Игокеа кажу да ће се наредних дана сигурно расправљати о власничкој структури Сидра. Предсједник Игокее Борис Спасојевић истиче да ће се о томе разговарати током завршног турнира у Лакташима и најављује да ће његов клуб подржати иницијативу клубова из Србије да се промијени власничка структура, пише Еуроблиц.

"Ми ћемо сигурно подржати настојање клубова из Србије да се промијени власничка и управљачка структура у регионалном такмичењу. На овом завршном турниру учествују четири српска клуба, а немамо готово никакав удио у власништву лиге. Највише смо оштећени, како спортски, тако и финансијски овим посљедњим дешавањима. Током финалног турнира сигурно ће бити разговора са челницима АБА лиге јер је јасно да се ствари морају промијенити и да клубови морају добити своје мјесто у управљачким структурама, посебно тимови из Србије, као и ми из БиХ, који досад то нисмо имали. Мислим да је ситуаација таква да су чак и хрватски клубови незадовољни", рекао је Спасојевић.

У Кошаркашком клубу Широки, како тврди предсједник Анте Сутон, ће подржати сваку иницијативу која ће донијети напредак кошарке и јаснија правила.

"АБА лига је добра нашим, условно речено, мањим клубовима. Играмо квалитетно такмичење, гдје су нам плаћени трошкови и до ове сезоне нисмо имали превеликих проблема. Међутим, ове године наш спортски ривал Игокеа је оштећена. Такве ствари не смију да се дешавају и тим из Александровца је доживио неправду. Правила не смију да се мијењају током такмичења. Због тога смо ми били и за правило о заштићеном играчу у БиХ. Једноставно, то је договорено на старту и не смије се мијењати током такмичења. Ако се клубови сложе и траже промјене, ми ћемо то подржати јер се морају истјерати на чистац нејасноће. О Звездином приједлогу ћемо разговарати кад дође јер ми тренутно немамо удио ни у власничкој ни у управљачкој структури АБА лиге", наглашава Сутон.

О томе каква је збрка у правилима свједочи и податак да се не зна да ли ће Игокеа наредне године бити директан учесник АБА лиге иако је по садашњим правилима то освојила. Накнадним тумачењем Александровчани би у случају пласмана у Евролигу активирали то правило. У том случају они не би плаћали учешће као екипа из БиХ, док би други тим из Босне и Херцеговине морао да плати 100.000 евра за учешће без обзира да ли ће бити шампион или не.

"Став Управног одбора Игокее је да без обзира на коначни пласман у лиги БиХ, као и на то да ли ћемо изборити пласман у Евролигу – тражимо у наредној сезони мјесто у АБА лиги без плаћања котизације. Ми ћемо сигурно ићи на титулу у БиХ, али сматраћемо да је то барем мала компензација за неправду учињену у овој сезони", најавио је Спасојевић, а преноси Еуроблиц.Оставите одговор