Игокеа отпустила Бајића

Незадовољни селектирањем странаца пред почетак сезоне, челници Игокее уручили отказ тренеру Драгану Бајићу. Милутин Латинчић на клупи ротив Солнока. Драган Бајић није више тренер Игокее. Трофејном стручњаку уручен је отказ, а како МОНДО незванично сазнаје, један од главних разлога за такву одлуку је незадовољство челних људи Игокее селектирањем страних играча, које је Бајић извршио пред […]

субота, 16 новембра, 2013 / 13:45

Незадовољни селектирањем странаца пред почетак сезоне, челници Игокее уручили отказ тренеру Драгану Бајићу. Милутин Латинчић на клупи ротив Солнока.

Драган Бајић није више тренер Игокее. Трофејном стручњаку уручен је отказ, а како МОНДО незванично сазнаје, један од главних разлога за такву одлуку је незадовољство челних људи Игокее селектирањем страних играча, које је Бајић извршио пред почетак сезоне.

Наиме, након прошлогодишњих успјеха у АБА лиги (прво мјесто у регуларном дијелу сезоне), те домаћим такмичењима (титуле у првенству и Купу БиХ, те Купу Републике Српске), тим из Александровца напустили су Марко Бркић, Милијан Боцка, Филип Адамовић, Корсли Едвардс, Клифорд Хемондс, Милош Коматина и Небојша Јоксимовић.

Бајић је пред почетак сезоне добио одријешене руке када је у питању формирање екипе, али се убрзо показало да играчи који су требали бити појачања нису показали ништа, па су им уручени откази.

У Игокеу су током јула стигли Канађанин Мајкл Фрејзер, Американци Кедрик Мејс и Рамон Галовеј, а убрзо се показало да је њихово довођење био погрешан потез. Фрејзер и Мејс отпуштени су након само неколико дана, а Галовеј нешто касније.

Игокеа је у АБА лиги стартовала са два пораза против београдских тимова Партизана и Црвене звезде, да би у наредних пет утакмица остварила четири побједе.

У Еврокупу, "игоси" су на пет досадашњих мечева уписали само један тријумф.

Играчима је на данашњем састанку саопштена одлука да Бајић више неће седети на клупи, а у вечерашњем дуелу 8. кола АБА лиге против Солнока (17.30) Игокеу ће предводити досадашњи Бајићев помоћник Мулутин Латинчић.