14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

И званично је: Ален Шеранић министар науке и технологије

Већ смо писали да ће на 176. сједници бити обзнањен нови министар, а сретни добитник Јасмин Комић, именован је за вршиоца дужности првог човјека Републичког завода за статистику, на период од 90 дана.

уторак, 8 маја, 2018 / 18:33

Ален Шеранић је именован за министра науке и технологије, а др Шеранић, баш у вијести о сопственом именовању, нажалост, иде право под Фронталов таг Латиничење. Осим што фали нова Комићева титула, из неког разлога, који нам наука (а ни технологија) не могу објаснити, творци ове владине обзнане грађанству, скраћеницу НИЦС не могу нипошто написати азбуком.

Ако се неко боји бесмислености, онда нека објасне зашто је за њих ОЕБС, већ одавно ОСЦЕ.

Цјелокупно саопштење (без интервенција – изузев у горе наглашено)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић обавијестила је данас чланове Владе да је, по прибављеном мишљењу предсједника Републике Српске и предсједника Народне скупштине Републике Српске, извршила промјене у саставу Владе Републике Српске, тако што је умјесто Јасмина Комића, именовала Алена Шеранића за министра науке и технологије у Влади Републике Српске. О извршењу промјене у саставу Владе Републике Српске, предсједница Цвијановић обавијестиће Народну скупштину Републике Српске.

Влада Републике Српске, на данашњој 176. сједници, донијела је Рјешење о постављењу Јасмина Комића за вршиоца дужности (управника?) Републичког завода за статистику, на период до 90 дана.

Влада Републике Српске донијела је Рјешење о разријешењу о разрјешењу Предрага Томића, дужности директора Републичке управе за инспекцијске послове, на лични захтјев. Влада Републике Српске донијела је Рјешење о постављењу Данијеле Батар за вршиоца дужности директора Републичке управе за инспекцијске послове, на период до 90 дана.

Влада Републике Српске се прихватила је Информацијом о пројекту „Пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ болница „Свети Апостол Лука“ Добој“ по принципу „кључ у руке“.

Влада Републике Српске је сагласна да Министарство здравља и социјалне заштите у сарадњи са ЈЗУ болница „Свети Апоатол Лука“ Добој, покрене и проведе међународну процедуру јавне набавке главног извођача пројекта „Пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ болница „Свети Апостол Лука“ Добој“ по принципу „кључ у руке“, бруто површине објекта око 25.000 м2.

Влада је сагласна да се финансијска средства у износу од око 80.000.000,00 КМ са ПДВ-ом за реализацију пројекта обезбиједе из Буџета Републике Српске у оквиру буџетске ставке Министарства здравља и социјалне заштите, а реализују се кроз најмање 120 једнаких рата почевши од завршетка пројекта и пуштања нове болнице у рад.

Влада Републике Српске се упознала са „Информацијом о активностима Министарства безбједности на изради Информације о провођењу Плана хитних мјера и реализације активности наведених у Информацији о процјенама и могућностима БиХ по питању избјегличке кризе у регији и Европској унији и погледу ситуације у вези мигрантске кризе на Западнобалканској рути “.

Влада Републике Српске изражава забринутост због повећаног броја незаконитог уласка миграната у Босну и Херцеговину и сматра да се овој проблематици не приступа са потребном пажњом која може резултирати озбиљним посљедицама по грађане Босне и Херцеговине.

Влада Републике Српске сматра неприхватљивим да институције БиХ предлажу кориштење објеката бивших касарни „Залужани“ у Бањој Луци и „Неретва“ у Калиновику, а које су постале власништво Владе Републике Српске и Општине Калиновик, у било какве намјене без сагласности Владе Републике Српске.

Влада Републике Српске тражи од посланика Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине из Републике Српске да без брисања из Информације неперспективне војне имовине бивших касарни „Залужани“ Бања Лука и „Неретва“ Калиновик, исту не усваја.

Задужује се Министарство за економске односе и регионалну сарадњу да овај закључак хитно достави Генералном секретаријату Савјета министара и посланицима Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске.

Влада Републике Српске се упознала са Информацијом о пројекту НАТО програма Наука за мир и безбједност и Одјељења за домовинску безбједност САД-а под називом: „Унапређење одговора на природне или друге несреће у земљама Западног Балкана – Напредна регионална координација у несрећама-NICS“ – Даљње учешће у пројекту.

Влада Републике Српске је сагласна са учешћем Републичке управе цивилне заштите у реализацији пројекта „Унапређење одговора на природне или друге несреће у земљама Западног Балкана – Напредна регионална координација у несрећама-NICS“.

Представници Републичке управе цивилне заштите су обавезни понашати се у складу са Кодексом понашања државних службеника Републике Српске и Уставом Републике Српске.

Републичка управа цивилне заштите је обавезна информисати Владу Републике Српске о имплементацији пројекта „Унапређење одговора на природне или друге несреће у земљама Западног Балкана – Напредна регионална координација у несрећама-NICS“.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о реализацији активности у 2017. години, предвиђених Акционим планом за спровођење Стратегије и политике развоја индустрије Републике Српске за период 2016-2020. годинa, те Одлуку о утврђивању општег интереса за изградњу западне заобилазнице у Требињу.Оставите одговор