И тзв. Косово има Уставни суд: Пацоли предаје дужност Краснићију

ПРИШТИНА – Беџет Пацоли предаће данас дужност предсједника тзв. Косова предсједнику Скупштине Јакупу Краснићију. Примопредаја ће бити извршена, јер је Пацоли прихватио да поднесе оставку након одлуке Уставног суда тзв. Косова да је, мимо законом утврђене процедуре, изабран на функцију предсједника 21. фебруара. Пацоли ће дужност предсједника предати по истој процедури као што је то […]

субота, 2 априла, 2011 / 09:08

ПРИШТИНА – Беџет Пацоли предаће данас дужност предсједника тзв. Косова предсједнику Скупштине Јакупу Краснићију.

Примопредаја ће бити извршена, јер је Пацоли прихватио да поднесе оставку након одлуке Уставног суда тзв. Косова да је, мимо законом утврђене процедуре, изабран на функцију предсједника 21. фебруара.

Пацоли ће дужност предсједника предати по истој процедури као што је то прошле године учинио Фатмир Сејдију, такође, након одлуке Уставног суда, саопштено је из кабинета предсједника Косова.

Привремена Влада Косова упутила је захтјев Уставном суду којим тражи тумачење да ли на сједници Скупштине на којој се бира предсједник у сали треба да буде минимум 81 посланик или, како је то било када је Пацоли изабран, 61 посланик.

Косовски предсједник Беџет Пацоли поднио је оставку 30. марта након што је Уставни суд одлучио да његов избор у парламенту није био уставан. Он је на ову функцију био изабран у складу са договором о подјели власти са премијером Хашимом Тачијем.

Пацоли је поручио да ће се поново кандидовати за ову функцију.Оставите одговор