И тата би сине: Притворени синови турских министара

Синови двојице турских министара рано јутрос задржани су у притвору у оквиру опсежне истраге о корупцији у тој земљи. Синови турских министара унутрашњих послова и економије ухапшени су на основу оптужби за примање мита. У оквиру истраге о корупцији током ове седмице приведено је педесетак људи у Анкари и Истамбулу, међу којима и тројица синова […]

субота, децембар 21, 2013 / 15:18

Синови двојице турских министара рано јутрос задржани су у притвору у оквиру опсежне истраге о корупцији у тој земљи.

Синови турских министара унутрашњих послова и економије ухапшени су на основу оптужби за примање мита.

У оквиру истраге о корупцији током ове седмице приведено је педесетак људи у Анкари и Истамбулу, међу којима и тројица синова турских министара и неколико познатих турских привредника.

Генерални директор Халкбанке Сулејман Аслан један је од оптужених за корупцију, превару, кријумчарење злата и проневјеру, објавили су турски медији.

Медији су раније објавили да је у Аслановој кући у кутијама за ципеле пронађено 4,5 милиона долара, пренио је АФП.

У оквиру акције шефови пет одјељења истамбулске полиције смијењени су због финансијски оптужби, организованог криминала и кријумчарења.

У међувремену су ослобођени син министра за животну средину и урбанизацију, познати грађевински тајкун Али Агаоглу и још 20 особа, а тужилаштво је свим ослобођенима забранило да напусте Турску.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *