И Срна се одриче Васковића

БАЊА ЛУКА – Новинар политичког магазина "60 минута" Федералне телевизије Слободан Васковић никада није био запослен у Новинској агенцији Републике Српске нити је био ангажован по основу било каквог уговора о дјелу за послове Агенције. „Васковић није, како то тврде поједини медији, радио у СРНИ у љето 1995. године, нити икад прије, а ни послије […]

среда, 13 априла, 2011 / 14:38

БАЊА ЛУКА – Новинар политичког магазина "60 минута" Федералне телевизије Слободан Васковић никада није био запослен у Новинској агенцији Републике Српске нити је био ангажован по основу било каквог уговора о дјелу за послове Агенције.

„Васковић није, како то тврде поједини медији, радио у СРНИ у љето 1995. године, нити икад прије, а ни послије није сарађивао са Агенцијом“, изјавила је в. д. главног и одговорног уредника СРНЕ Милица Џепина.

То потрђује и Васковићева изјава дата "Дневном авазу" у којој каже да је за вријеме догађаја у Сребреници љета 1995. године "као новинар тадашњег СРТ-а био у Поточарима 12. јула, заједно с колегом и његовим сниматељем“.

Васковић је приказан на видео запису који је снимљен у вријеме ратних дешавања у Сребреници у љето 1995. године.

Поједини портали у БиХ објавили су да је Васковић за вријеме настанка снимка био репортер новинске агенције "Срна".