И Пакистан успjешно тестирао ракету. У случају рата глобална глад

Пакистан је данас успјешно извео тест балистичке ракете која може да понесе нуклеарне бојеве главе, мање од недељу дана након што је Индија тестирала свој пројектил дугог домета. Тачка удара ракете „Шахин-1А”, балистичког система средњег домета, који може да погоди мете у Индији, била је у Индијском океану, јавио је АП. Исламабад је јуче обавијестио […]

среда, април 25, 2012 / 12:57

Пакистан је данас успјешно извео тест балистичке ракете која може да понесе нуклеарне бојеве главе, мање од недељу дана након што је Индија тестирала свој пројектил дугог домета.

Тачка удара ракете „Шахин-1А”, балистичког система средњег домета, који може да погоди мете у Индији, била је у Индијском океану, јавио је АП.

Исламабад је јуче обавијестио Индију и друге земље Перијског залива да планира да од данас до 29. априла изврши планско тестирање балистичке ракете, а представници индијског цивилног ваздухопловства изразили су жаљење јер је ово обавјештење стигло „у задњи час”, свега дан уочи његовог могућег почетка.

Више од милијарду људи широм свијета гладоваће ако Индија и Пакистан употријебе нуклеарно оружје којим располажу, чак иако тај сукоб буде регионално ограничен, наводи се у истраживању једне групе која се залаже за спречавање нуклеарног рата.

То ће се догодити зато што ће смртоносно оружје које загађује животну средину изазвати велико глобално климатско разарање, због ког а ће се драстично смањити производња хране у Кини, САД и другим земљама, а поскупљење намирница због њихове несташице изазвати панику на глобалном нивоу.

„Овакви мрачни изгледи захтјевају да из основа промијенимо размишљање о нуклеарном оружју”, наводи се у студији коју је израдио др Ира Хелфанд из Међународног удружења љекара за спречавање нуклеарног рата (ИППНW), а која је представљена на самиту добитника Нобелове награде за мир у Чикагу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *