И Нолету крива плава шљака, и ко је постави

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић оптужио је бившег предсједника АТП Адама Хелфанта због плаве шљаке у Мадриду. Ђоковић, Надал али и остали тенисери током целе недеље су се жалили да је нова подлога превише клизава, преноси Б92. „Они су одлуку донели без дозволе играча, тако да то правило мора одмах да се промени“, рекао је […]

недеља, 13 маја, 2012 / 15:07

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић оптужио је бившег предсједника АТП Адама Хелфанта због плаве шљаке у Мадриду.

Ђоковић, Надал али и остали тенисери током целе недеље су се жалили да је нова подлога превише клизава, преноси Б92.

„Они су одлуку донели без дозволе играча, тако да то правило мора одмах да се промени“, рекао је Новак.

„Људи који воде турнир су урадили свој посао, они представљају свој интерес и њих не могу да окривим. Они се једноставно боре за своја права. Кривци су људи који су има дали дозволу да ураде ове ствари. Ово је очигледан пример како систем не ради у корист играча", рекао је Ђоковић.

Према његовим ријечима, "последњи председник (Хелфант) је донео ову одлуку. Веома је једноставно. Он је одлазио са те функције, знао је да му уговор неће бити продужен и донео је ову одлуку на своју руку. Није га било брига за тенис и шта о томе мисле играчи“, рекао је Ђоковић.

Хелфант је новинарима у Мадриду рекао да је дао дозволу турниру тек када су га уверили да ће плава шљака бити идентична као и црвена.

„Плава шљака на телевизији изгледа одлично. АТП има одговорност да прошири базу фанова и повећа приходе. То не значи да АТП треба да одбаци традицију, али ако не покушате, ако немате иновације, немате шансу да то урадите“, рекао је Хелфант.