И Лешинари ће пјевати: Ми имамо Мекдоналдс

Представници ове америчке компаније недавно посјетили град на Врбасу како би пронашли атрактивну локацију за отварање ресторана, потврдио је и портпарол Административне службе града Миленко Шајић. "С обзиром на чињеницу да скоро сви градови, не само на неколико континената него и из сусједних земаља, имају и по неколико објеката ове чувене и популарне прехрамбене компаније […]

среда, март 16, 2011 / 11:06

Представници ове америчке компаније недавно посјетили град на Врбасу како би пронашли атрактивну локацију за отварање ресторана, потврдио је и портпарол Административне службе града Миленко Шајић.

"С обзиром на чињеницу да скоро сви градови, не само на неколико континената него и из сусједних земаља, имају и по неколико објеката ове чувене и популарне прехрамбене компаније и име Бањe Луке би коначно могло да се нађе на тој листи. Представници "Мекдоналдса" су изразили интересовање за отварање свог објекта у нашем граду и надам се да ће ово обрадовати велики број љубитеља брзе хране. Једино што се у овом тренутку не зна је то када ће доћи до реализације овог пројекта ", рекао је Шајић.

Он је додао да су представници америчке компаније обишли град и забиљежили неколико атрактивних локација.

Мада у Административној служби града нису могли да кажу која су то мјеста гдје би "Мекдоналдс" правио свој објекат, "Глас Српске" сазнаје да је једна од могућих локација непосредно уз Тржни центар "Меркатор" на раскрсници Алеје Светог Саве и Булевара српске војске, као и неколико објеката у улици Веселина Маслеше, односно у Господској улици.

Директор бањалучке Туристичке организације Остоја Барашин је истакао да би долазак овог свјетског бренда на наше тржиште само додатно обогатио туристичку понуду града.

Драго нам је што ће и Бања Лука као и други свјетски градови добити овај ресторан јер је чињеница да то млади воле иако су свјесни да се ова храна не може похвалити квалитетом", казао је Барашин.

Већина становника Бање Луке млађе животне доби, а и они нешто старији, сматрају да би долазак "Мекдоналдса" у Бању Луку био пун погодак."Коначно би се Бања Лука сврстала на листу свјетских градова, и то је најбољи знак да постајемо међународни центар. Поред тога, велики сам љубитељ њихове хране, попут дупле пљескавице, волим биг мек, филето фиш, милк-шејк, њихове сладоледе… које сам до сада јела само у Београду. Иако се нећу одрећи наших традиционалних бурека, пита разних врста, ћевапа… ипак ће ми пријати оброци из "Мекдоналдса",  казала је Бањолучанка Драгана Васиљевић.

Има и оних који сматрају да брза храна није препоручљива јер узрокује гојазност код људи.

"Мени је драго што долази "Мекдоналдс" јер тако постајемо међународни центар. Што се хране тиче, ја ћу ипак радије појести ћевапе или домаћу питу него што ћу се одлучити за куповину хамбургера, чизбургера… који гоје. Производи "Мекдоналдса" су добри, али, по мом мишљењу, не могу се поредити са јелима из наше традиционалне кухиње. Међутим, ко воли нек’ изволи", рекао је студент Никола Марић.

"Мекдоналдс" је ланац ресторана брзе хране који су 15. маја 1940. године основала браћа Дик и Мек Мекдоналд отворивши властити ресторан у граду Сан Бернардино у Калифорнији. Ланац се почео ширити 1954. године, када је Реј Крок, одушевљен услугом у ресторану, предложио браћи Мекдоналд отварање нових ресторана. У свијету постоји више од 30.000 ових ресторана у 122 државе. Први "Мекдоналдс" ресторан у Југославији, уједно и у централној Европи, отворен је 24. марта 1988. године у Београду на Славији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *