И ја БиХ у репрезентацију Србије?

(али ме нису звали?)

петак, 2 јула, 2021 / 09:02

Дочек златном медаљом овјенчане кошаркашице Србије, поријеклом из Бање Луке, озваничило је масовне скупове уз подршку и позив власти. До сада су се политичари утркивали ко ће више кога критиковати да није испоштовао противепидемиолошке мјере, али сада на вирус корона више не мисли нико осим здравствених радника.

Срећом по здравствену струку, овај синоћњи скуп није испуно своју титулу масовке у великој мјери. Према оцјени репортера Фронтал.РС, било је отприлике дупло више људи у односу на оне који иначе буду на том простору. Колико је њих дошло намјенски да види да ли Градска управа у Бањој Луци има балкон, а колико их је застало у шетњи, питање је за односнике са јавностима.

2021-07-01 - дочек кошаркашица, бања лука - 2
2021-07-01 – дочек кошаркашица, бања лука – 2

У свему овом је најзанимљивије и придруживање кошаркашица из репрезентације БиХ, које су опет освојиле пето мјесто што је незапамћен успјех, јер то обесмишљава навијање за репрезентацију Србије из Републике Српске. То се, дакако, уклапа у политику сједења на свим столицама новог градоначелника, чији предизборни слоган би могао бити "И јаре, и паре".

Неспорно је да народ у Републици Српској навија за репрезентацију Србије, док на репрезентацију БиХ гледа непријатељски и да оваква врста рехабилитације "змајица" о једном трошку, више користи унитаристичким струјама које се покушавају великим буџетима развити код младих нараштаја, а којима градоначелник очигледно припада и генерацијски и идеолошки.

Битно је да је Градска управа Бање Луке освијетљена у бојама српске тробојке, а не жуто-плаве крпе наметнуте од високих представника из ОХР, па се на крају овај догађај ипак може подвести под општенародну жељу да Бања Лука и цјелокупна Република Српска заигра у репрезентацији Србије.

Позив нам ни не треба.