И изворњаци осуђују пуштање Дудаковића

Изворна Српска најоштрије протествује јер страхује да ће и случај Дудаковић бити још једна обична фарса. Позивамо Високи судски и тужилачки савјет БиХ да коначно, једном заувијек, престану да дискриминишу Србе и суде по двоструким аршинима.

понедељак, 30 априла, 2018 / 20:39
Много пута до сада Суд БиХ недвосмислено је показао да је експонент бошњачке политике и да у тој институцији за Србе не постоји правда и правичност. Јасно се то видјело и у најновијем случају хапшења па пуштања на слободу ратног команданта Петог корпуса такозване армије БиХ Атифа Дудаковића и још 12 његових сабораца, иако постоје необориви докази о злочинима које су починили над српским цивилима и војницима у западном дијелу Републике Српске.
Са друге стране, врло су ријетки примјери овог суда да је дозвољавао одбрану српских команданата са слободе, а немали број њих годинама је чекао у тамницама на подизање оптужнице.
Неодређивањем притвора Дудаковићу и његовој групи, судије Суда БиХ су се унапред сврстали на страну оних који су починили стравичне злочине над Србима, иако им је јасно да осумњичени са слободе могу утицати на свједоке и прикривати неке нове и важне доказе.
Изгледа да се управо то и десило, јер су медији објавили информацију да јеиз Тужилаштва Бих већ нестао, односно намјерно уклоњен изузетно важан доказни материјал и то снимак на којем Дудаковић наређује стријељање заробљеника. Тој тврдњи у прилог иду и писања медија да Тужилаштво БиХ, на рочишту за одређивање притвора Дуаковићу и дванаесторици припадника Петог корпуса Армије БиХ, није презентовало кључни доказ, а то је управо поменути снимак на ком Атиф Дудаковић изаје наредбу за стријељање заробљеника.
Ако се у Суд БиХ што прије не усели правда, онда је правосуђе на нивоу БиХ потпуно непотребно.