И Гејтс похвалио: Технологија електронске тетоваже мијења смартфон

Бивши шеф Мајкрософта Бил Гејтс одушевљен је производом компаније Хаотик Мун – иновативној електронској тетоважи.

субота, 12 марта, 2022 / 13:40

Гејтс је, наводно, предвидио да ће ускоро стићи технологија која ће, међу осталим, замијенити све смартфоне.

Руку на срце, ово није први пут да је Гејтс промовише ствари и догађаје које ће промијенити свијет, јер му је раније "јавило" да ће се догодити "пандемија која ће угрозити свијет".

Недевно је и причао о технолошком концепту електроничких тетоважа, пише Марка.

Ријеч је о производу компаније Хаотиц Мун – биотехнолошкој справи која настоји да анализира и сакупи информације из људског тијела. Ријеч је о тетоважи која може сакупљати здравствене информације уз помоћ којих ћемо моћи спријечити и контролисати заразе те с временом побољшати ствари попут перформанси спортиста.

Иако је ова електронска тетоважа још у развојном стадијуму, зна се да ће се на кожу аплицирати привремено и то уз помоћ малих сензора и пратиоца који шаљу и примају важне информације уз помоћ специјалног мастила које спроводи струју.

Изгледа да иницијална имплементација електроничких тетоважа није била довољна Гејтсу који сматра да би овакви уређаји могли постати замјене за данашње смартфоне. Гејтс је ову технологијиу замислио као учинковит начин вршења позива, слања порука и тражења адреса.

Иако тренутно још не знамо колико ћемо чекати до доласка прве електричне тетоваже, Гејтс и тим траже начин на који могу искористити за већину задатаке које врше данашњи смартфони.