И Форбс признаје: Путин је моћнији од Обаме

Предсједник Русије Владимир Путин, престигао је свог америчког колегу Барака Обаму, на данас објављеној „Форбсовој” листи најмоћнијих политичара свијета, нашавши се на првом мјесту. Ово је први пут за последње три године да се предсједник САД нашао на другом мјесту листе најмоћнијих магазина „Форбс”. Агенција Франс прес подсјетила је да је Путин 13 година доминирао […]

среда, 30 октобра, 2013 / 20:44

Предсједник Русије Владимир Путин, престигао је свог америчког колегу Барака Обаму, на данас објављеној „Форбсовој” листи најмоћнијих политичара свијета, нашавши се на првом мјесту.

Ово је први пут за последње три године да се предсједник САД нашао на другом мјесту листе најмоћнијих магазина „Форбс”.

Агенција Франс прес подсјетила је да је Путин 13 година доминирао Русијом и да је поново изабран за предсједника у марту 2012.

Обама, с друге стране, пише француска агенција, тек се извукао из 16-дневне, мучне блокаде владе, изазване буџетском и дужничком кризом у Вашингтону.

„Путин је учврстио своју контролу над Русијом, док је Обаму сачекао незгодан период, раније него што је то уобичајено за двогодишњи предсједнички мандат – последњи примјер: збрка због блокаде владе”, пише „Форбс”.

АФП подсјећа да је Русија додијелила азил бившем агенту америчке Националне безбједносне агенције Едварду Сноудену, којег САД траже због објављивања повјерљивих докумената.

„Мјесец дана касније, Путин је опет извукао кеца из рукава, спријечивши Обаму да нападне Сирију због производње хемијског оружја”, оцјењује агенција.Оставите одговор