И Београд има Рекреативо

По узору на Фудбалски клуб Рекреативо, који са успјехом функционише у Бањалуци, у Београду оформљена рукометна секција. Рукометна Србија добила је још један клуб – Рекреативо. Београд је богатији за спортски колектив, чији су оснивачи Иван Дреновац, Александар Стојковић и Бојан Живковић, момци који се недавно прекинули своје рукометне каријере и постали функционери. Али и […]

уторак, 25 септембра, 2012 / 15:54

По узору на Фудбалски клуб Рекреативо, који са успјехом функционише у Бањалуци, у Београду оформљена рукометна секција.

Рукометна Србија добила је још један клуб – Рекреативо.

Београд је богатији за спортски колектив, чији су оснивачи Иван Дреновац, Александар Стојковић и Бојан Живковић, момци који се недавно прекинули своје рукометне каријере и постали функционери. Али и курири, возачи и носачи, с обзиром да у клубу све раде сами.

Клуб Рекреативо играће од ове сезоне у трећем степену такмичења у Српској лиги група “центар”.

Амбиције нису само побједе на терену, него и оснивање школе рукомета на Чукарици и рад са дјецом.

“Рад у школи рукомета биће по плану и програму професора Јездимира Станковића”, рекао нам је предсједник клуба Иван Дреновац и наставио: “Циљ је да окупимо што више дјечака и дјевојчица у овом крају града. Са њима ће радити Будимир Павловић, Слободан Крстић, Даниел Петковић и Бојан Живковић”.

На промоцији су били и гости из Бањалуке, који су основали истоимени фудбалски клуб у Бањалуци. У Рекреативу желе да се баве и хуманитарним радом, помагаће у акцији “Битка за бебе” и сакупљати финансијска средства за оне којима је то неопходно. Такође, и њима је била потребан помоћ у оснивању клуба и промоцији идеје.

“Имали смо заиста велики помоћ, тешко је набројати све оне који су нам изашли у сусрет али споменимо оне рукометне. Легенда Ненад Перуничић дао нам је гарнитуру дресова у којој ћемо наступати, од РСС-а имамо обећање да ћемо добити лопте, Спорски савез општине Чукарица помогао нам је око термина…” , нагласио је Бојан Живковић.

Рекреативо има лиценцираних 25 играча и ветерана, и тренеру Павловићу ће највећи проблем бити како да сви играју.

Међу играчима има познатих имена као што су Предраг Перуничић, Михајло Радосављевић, Драган Зурнич, Иван Дреновац… Такође, сви у клубу плаћају чланарину, због тога Бојан Живковић спада у ред неомиљених функционера у Србији.Оставите одговор