Хуманитарна акција ветерана ФК Врбас: Koнвој сутра креће за Косово

Из Бањалуке ће сутра у Косовску Митровицу кренути контингент основних животних намирница у вриједности 60.000 КМ, који је у оквиру хуманитарне акције за помоћ Србима на Косову и Метохији "Бањалука је са вама", прикупљен донацијама институција, привредника и грађана Републике Српске. Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић рекао је да ова акција неће бити завршена данас, јер […]

петак, август 26, 2011 / 20:28

Из Бањалуке ће сутра у Косовску Митровицу кренути контингент основних животних намирница у вриједности 60.000 КМ, који је у оквиру хуманитарне акције за помоћ Србима на Косову и Метохији "Бањалука је са вама", прикупљен донацијама институција, привредника и грађана Републике Српске.

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић рекао је да ова акција неће бити завршена данас, јер за њу постоји велико интересовање свих у РС.

Он је рекао да солидарност са Србима на Косову и Метохији на овај начин жели да искаже Бањалука, која је имала искуство са солидарношћу других, први пут током земљотреса и након тога у последњем рату у БиХ.

"Пажљиво пратимо шта се дешава на простору Косова и Метохије и наша је улога да помогнемо колико можемо, јер је и код нас током рата стизала помоћ", истакао је Давидовић током посјете хуманитарцима у хали бањалучке фабрике "Метал".

Предсједник Организационог одбора Фудбалског клуба ветерана "Врбас" из Бањалуке Милорад Арлов захвалио је за новчану помоћ предсједнику РС Милораду Додику, премијеру Александру Џомбићу и градоначелнику Драгољубу Давидовићу.
"Акцију смо почели из емотивних разлога. Жељели смо да помогнемо Србима на Косову. Већ дуги низ година одржавамо братске везе са ветеранима Фудбалског клуба ‘Трепча’ из Косовске Митровице", рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је Влада РС данас упутила донацију у вриједности од 15.000 КМ, док ће Клиничко-болнички центар смјестити 10 најугроженијих пацијената из Косовске Митровице и дати помоћ у лијековима за Клинички центар у овом граду.Оставите одговор