ХСП тражи забрану СДСС

Десничарска Хрватска странка права (ХСП) из Вуковара поднијела је државном тужилаштву приједлог за покретање забране рада парламентарне Самосталне демократске српске странке , пише Вечерњи лист. ХСП свој захтјев образлаже чињеницом да је СДШ "настао удруживањем Самосталне српске странке и Српске демократске странке чији су чланови на “окупираном подручју Хрватске организовали и спроводили етничко чишћење Хрвата […]

четвртак, јун 24, 2010 / 13:53

Десничарска Хрватска странка права (ХСП) из Вуковара поднијела је државном тужилаштву приједлог за покретање забране рада парламентарне Самосталне демократске српске странке , пише Вечерњи лист.

ХСП свој захтјев образлаже чињеницом да је СДШ "настао удруживањем Самосталне српске странке и Српске демократске странке чији су чланови на “окупираном подручју Хрватске организовали и спроводили етничко чишћење Хрвата и нарушавали уставни интегритет Хрватске чиме су се те странке сврстале у криминалне организације".

Копредсједник ХСП-а Вуковара Петар Мацут изјавио је за Вечерњи лист да Закон о амнестији обухвата само особе, а не и организације, па на основу таквог тумачења закона од тужилаштва траже забрану рада СДШ-а.

СДШ у хрватском Сабору има три посланичка мјеста, а ХСП једно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *