Хрватски премијер, као и Броз некад, слабо говори српски

Тихомир Орешковић именован је за мандатара нове хрватске владе, међутим његово прво обраћање јавности изазвало је бројне коментаре. Како преносе хрватски медији, члим је прозборио друштвене мреже су преплавили коментари да нови хрватски премијер Тихомир Орешковић не зна хрватски. Он се новинарима обратио са јаким енглеским акцентом, са неколико кратких реченица, аоје је изговорио са […]

среда, 23 децембра, 2015 / 23:37

Тихомир Орешковић именован је за мандатара нове хрватске владе, међутим његово прво обраћање јавности изазвало је бројне коментаре.

Како преносе хрватски медији, члим је прозборио друштвене мреже су преплавили коментари да нови хрватски премијер Тихомир Орешковић не зна хрватски.

Он се новинарима обратио са јаким енглеским акцентом, са неколико кратких реченица, аоје је изговорио са више језичких грешака и уз замуцкивање.

Вечерњи лист пише да када је објављено да ће мандатар нове хрватске владе бити Орешковић, који је већи дио живота провео у Канади, да су новинари с великим занимањем очекивали његов наступ.

"Непознат је јавности, но очекивало се да ће барем имати нагласак, толико својствен код Хрвата који дуго живе у иностранству. И, очекивања су се испунила. Наш нови мандатар има врло јаки енглески нагласак, и биће пуно занимљивих и, изгледно симпатичних ситуација у које ће, постане ли и новим хрватским премијером, Тихомир Орешковић свакодневно долазити", пише Вечерњи лист.Оставите одговор