Хрватски одговор на српску противтужбу

ЗАГРЕБ – Хрватска је 20. децембра поднијела Међународном суду правде у Хагу одговор на противтужбу Србије за геноцид, потврдио је за Хину портпарол Министарства спољних послова и европских интеграција Марио Драгун. Како преноси ХРТ, Хрватску на међународном суду правде у Хагу заступа Мирјан Дамашка, професор упоредног права на универзитету Јејл, стручњак за међународно право с […]

понедељак, 27 децембра, 2010 / 13:50

ЗАГРЕБ – Хрватска је 20. децембра поднијела Међународном суду правде у Хагу одговор на противтужбу Србије за геноцид, потврдио је за Хину портпарол Министарства спољних послова и европских интеграција Марио Драгун.

Како преноси ХРТ, Хрватску на међународном суду правде у Хагу заступа Мирјан Дамашка, професор упоредног права на универзитету Јејл, стручњак за међународно право с Правног факултета у Загребу Маја Сершић и главна правна савјетница министарства спољних послова Андреа Метелко Згобмић.

Незванично се сазнаје да Хрватски одговор садржи око 2000 страница и да је његов садржај тајан све док се не отвори расправа на Међународном суду правде у Хагу.

Србија има рок до 4. новембра 2011 да преда писани поднесак о хрватском одговору на противутужбу.Оставите одговор