Хрватске демонтстрације у САД

Око 200 припадника хрватске дијаспоре у САД окупило се испред зграде УН у Њујорку, на протесту под називом „Ослободите генерале Готовину и Маркача“. Они су увјерени да је то прави начин да се помогне генералима. Како је пренио портал Индекс.хр, у питању је иста група која је раније покренула акцију скупљања 60.000 долара, колико им […]

среда, април 27, 2011 / 15:35

Око 200 припадника хрватске дијаспоре у САД окупило се испред зграде УН у Њујорку, на протесту под називом „Ослободите генерале Готовину и Маркача“.

Они су увјерени да је то прави начин да се помогне генералима.

Како је пренио портал Индекс.хр, у питању је иста група која је раније покренула акцију скупљања 60.000 долара, колико им је потребно да закупе оглас преко цијеле странице "Њујорк тајмса", да би скренули пажњу на пресуду Хашког суда хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу, коју сматрају неправедном.

"Ово нема ништа с политиком, ово је протест против Хашког суда", рекла је за ХТВ Маријана Шпрајц, једна од организатора демонстрација испред зграде УН.

Хашки трибунал осудио је недавно генерала Хрватске војске Анту Готовину на казну од 24 године затвора, а Младена Маркача на 18 година, због прогона Срба из Крајине и ратних злочина почињених у војно полицијској акцији "Олуја" 1995. гоцине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *