Хрватска: Ратни злочинац Бранимир Главаш носилац изборне листе

Бранимир Главаш, који је осуђен због ратног злочина над српским цивилима у Осијеку 1991. године, биће носилац изборних листа Хрватског демократског савеза Славоније и Барање (ХДССБ) на предстојећим парламентарним изборима у Хрватској, одлучио је данас Главни одбор странке. Главаш, који тренутно издржава осмогодишњу казну затвора у Мостару, биће носилац листа у изборној јединици четири, која […]

недеља, октобар 23, 2011 / 20:00

Бранимир Главаш, који је осуђен због ратног злочина над српским цивилима у Осијеку 1991. године, биће носилац изборних листа Хрватског демократског савеза Славоније и Барање (ХДССБ) на предстојећим парламентарним изборима у Хрватској, одлучио је данас Главни одбор странке.

Главаш, који тренутно издржава осмогодишњу казну затвора у Мостару, биће носилац листа у изборној јединици четири, која обухвата Вировитичко-подравску и Осјечко-барањску жупанију, и пет, која обухвата Пожешко-славонску, Бродско-посавску и Вуковарско-сријемску жупанију.

Предсједник ХДССБ-а, осјечко-барањски жупан Владимир Шишљагић рекао је да ова странка, чији је Главаш оснивач, не признаје пресуду за ратни злочин и сматра да је таква одлука суда "политички монтирана", а да је он херој.

Шишљагић тврди да ХДЗ у сарадњи с министарствима иностраних и унутрашњих послова пред изборе калкулише са издавањем пасоша Главашу, који је 24. августа предао захтјев, а још није добио одговор.

Жупанијски суд у Загребу осудио је Главаша на осам година затвора за ратни злочин над српским цивилима у Осијеку 1991. године, а затворску казну издржава у Мостару.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор