Хрватска потврдила – Зоран Новаковић био у Зенгама

"Поштовани, везано за Ваш упит можемо Вас извијестити да је увидом у службену евиденцију Министарства обране Републике Хрватске утврђено да Зоран Новаковић, син Лазе, рођен 23. свибња 1961. године, има признат статус хрватског бранитеља из Домовинског рата у трајању од 56 дана, темељем припадности постројби ВП 3099 Сисак”. Ово је одговор који сам добио из […]

среда, 5 марта, 2014 / 21:14

"Поштовани, везано за Ваш упит можемо Вас извијестити да је увидом у службену евиденцију Министарства обране Републике Хрватске утврђено да Зоран Новаковић, син Лазе, рођен 23. свибња 1961. године, има признат статус хрватског бранитеља из Домовинског рата у трајању од 56 дана, темељем припадности постројби ВП 3099 Сисак”.

Ово је одговор који сам добио из Министарства обране Републике Хрватске, на мој упит о ратном путу Зорана Новаковића, сина Лазе, рођеног 1961. године, и који без остатка потврђује да је дотични био припадник ЗЕНГИ. Зоран Новаковић, син Лазе, рођен 1961. године у Куљанима, данас је начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја у Административној служби града Бањалука и генерални секретар Градског одбора СНСД-а.

Зоран Новаковић, син Лазе, 04.03.2014. године слагао је цјелокупну јавност Републике Српске тврдећи да никада у рату није био припадник Хрватске војске.

“Никада, ниједне минуте, нисам био ни у једној војсци осим у Војсци Републике Српске. Све остало су дезинформације и лаж”, истакао је Новаковић у изјави за СРНУ и друге медије. Каква грозоморна лаж високог функционера СНСД-а. Али, није се чудити Зенги, колико врху Савеза независних социјалдемократа, који су сматрали да лажима могу прикрити чињеницу да је њихов високи функционер током рата био припадник Хрватске војске.

Читав тај моћни, јаки, велики, великосрпски, национални, патриотски СНСД стао је иза Зенге, отворено лажући у његову корист и штитећи његову ратну прошлост у хрватској војсци. Најјаднији од свих је, без сумње, Игор Радојичић који је “огорчено” говорио о атацима на “личности”, иако је одлично знао да је његова десна рука био у Зенгама.

Па није ваљда, господине Радојичићу да Васковић уређује Регистар хрватских бранитеља?! Или сам себи одговара из МОРХ-а?

И ко је ту атаковао на кога?

Ја на вашег Зенгу, износећи истину о њему или он, уз Вашу подршку, на мене карактеришући ме јавно као “пса који лаје”!

Али, од Вас и оних које заступате није друго ни за очекивати, сем нискости, манипулација најнижег нивоа, обмана, лажи, увреда, подметања, етикетирања,стигматизовања и позива на линч!!! Јасно је то и из саопштења странке којој припадате (види додатак), а које свједочи о невјероватној мржњи према свима који износе истину. Сада бих ја Вас могао упитати колико је морално да један припадник Зенги, заједно са Вама, Пантелијом Ћургузом и Петром Ђокићем, обилази градилиште на којем се гради зграда за породице погинулих бораца и инвалида рата, а да Ваша странка, истовремено, ветеране српске војске карактерише као стране плаћенике?

Колико је морално да Ви све оне, који објаве информације које Вам се не допадају, карактеришете као особе које атакују на нечију личност и тражите кривични прогон?

Могао бих да Вас питам и шта ћете сада учинити против мене, да ли ћете ме “препознати” као пиромана, власника гума, ватреног и хладног оружја, спремног за употребу?

Нећу Вас питази ништа. Препуштам Вас уживању у одговору МОРХ-а о ратном путу Зорана Новаковића Зенге.

(наставиће се)

СНСД: Клевете на рачун Новаковића дио оркестриране кампање

сриједа, 05 март 2014

Овакве кампање нису израз демократије, већ је ријеч о оркестрираном покушају насиља над истином и људима. Градски одбор Савеза независних социјалдемократа Бањалука најоштрије осуђује и одбацује клевете појединих опозиционих партија и медија на рачун функционера одбора и оцјењује да је то “наставак јавног напада на СНСД и покушај преузимања Бањалуке креирањем атмосфере страха, лажи и пријетњи”.

“Циљ оваквих напада је потпуна лична и професионална дискредитација носилаца власти из СНСД-а како би се у Републици Српској, прије свега, побољшали мршави изборни резултати опозиционих партија на прљав и непоштен начин”, саопштено је из Градског одбора СНСД Бањалука.

Овим се показује да су опозиционе партије “спремне на све да би задовољиле своје изборне апетите, а да се поједини медији не руководе чак ни основним правилима професије, те да се у потпуности стављају у функцију одређених опозиционих партија и њихових интереса”.

У саопштењу се истиче да су најновији напади на секретара Градског одобра СНСД-а Бањалука Зорана Новаковића конструкције са монтираним фотографијама и ненавођење учешћа у рату у Војсци Републике Српске, те да је ријеч о клеветама о учешћу на супротној страни.

Градски одбор СНСД-а Бањалука позива суд да утврди одговорност за клевету свих који се служе оваквим изјавама, саопштењима или дезинформацијама у било ком облику. “Упозоравамо да овакве кампање нису израз демократије, већ је ријеч о оркестрираном покушају насиља над истином и људима, а све ради прикупљања политичких поена, без обзира на евентуалне посљедице”, наводи се у саопштењу.

Грађани Бањалуке позивају се да подрже Градски одбор СНСД-а “у његовом отпору кампањи лажи, страха, пријетњи и сатанизације СНСД-а и његових чланова, јер ово пријети да постане кампања против сваког грађанина који не мисли и не опредељује се као припадник одређених опозиционих партија”.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја у Градској управи Бањалука Зоран Новаковић изјавио је јуче да је током протеклог рата био једино припадник Војске Републике Српске и најавио тужбе против оних који су објавили езинформације да је био припадник неке друге војске.

Слободан Васковић


Још један члан СНСД, Веселин Гатало, био је борац Армије БиХ, а данас новопечени водитељ на Радио-телевизији Републике Српске. Више у тексту:

Пљуј Републику Српску да би те уздизала0 КОМЕНТАРА

 1. Крајишки патриотизам је неупитан, било да је у питању Додик, Новаковић, или Чегар у Сарајеву. Сваки дан ми је све више жао што нас Момо Мандић не подијели, онда, кад су крајишке патриоте кренуле с пушкама на Србе с истока, па ви себи у БЛ доведите и Иву Санадера или Човића, објективно би ме заболила нека ствар. Овако, срамота је, па макар било и од СНСД-а.
  Мислим да би било паметно да на тзв ртрс, онај Гатало из АРБиХ позове Новаковића из Зенги, да мало прољудују, да нам за читање, осим Павелића, понуде, рецимо Будака.

 2. A sta je dokaz?

  Mail?

  Photoshopom moguce sve napraviti, sigurno je Vaskovic prosao napredniji kurs od ovih iz SDS.

  Nista to ne dokazuje, i da se vodi, sigurno je napustio, dezertirao, i presao u Republiku Srpsku gdje je sluzio u vojsci onako kako je rekao i Radojicic, koji je takodje borac vojske Republike Srpske.

  Bitno je to da je vlast SNSD-DNS-SP u materijalnom smislu najvise uradila za borce, PPB i RVI, i to je nesporna cinjenica, koju ne mogu zanemariti svi ovi photoshop uradci, ili u najgorem slucaju, nebitni podaci.

 3. Okej, neki kažu da je morao i nije jedini ko je morao.
  Ali, kažeš lijepo: Morao sam, ucijenili me, prebjegao sam na našu stranu čim sam dobio priliku.
  Umjesto toga imamo: Nisam, majke mi, tužiću vas, klevećete i slično.
  A šta ćemo sad, kad je Hrvatska potvrdila to – samo je pitanje dana kad će doći potvrda i na papiru, sa pečatom (a na pečatu šahovnica)? Cvrc!

 4. SAŠA 75
  za ne povjerovati da su podaci nebitni! Činjenica je da je bio u neprijateljskoj vojsci i to ne kao običan vojnik, na fotografiji se vide činovi.
  Da li znate da je on bio predsjednik komisije koja je imenovala Šmitrana (lopova) na mjesto načelnika za boračka pitanja u opštini
  Da li znate da mu je brat direktor šumarije Banja Luka čija je prošlost,ratna, takođe upitna

  da li znate da je nanjegovu ratnu prošlost šrvo upozoravala Srpska radikalna stranka RS još dok je on bio u fabrici duvana, nažalost niko nam nije vjerovao , čak su i ovi koji ga sada napadaju tada govorili da radikalio izmišljaju
  sada me živo interesuje otkud to naglo otrežnjenje kod protivnika bande SNSD-a

 5. Da dokurac nije tolika pizda i kukavica od čovjeka, tražio bih da se preispita i njegova uloga u domovinskom ratu,tj. da i on nije na spisiku ustaških branitelja…
  Ta bitannga je veliki srbomrzac pa me ne bi čudilo da i se i on nije borio protiv Srba u prethodnom ratu!
  Živjela dušanka majkić, najbolji svršeni student fakulteta „apeiron“ u banja luci u kategoriji do 57 godina!

 6. Politikanti ,frontal efendije šta penite. Koje zgržavanje nad čovekom,koji je možda jedino na taj način mogao spasiti sebe i svoju porodicu. Budite ponekad ljudi, a ne ostrašćena strnačko krdo željno krvi,ma čija bila. Zar ne možete sebe da vidite u njegovoj situaciji. Jedina njegova krivica što je tu činjenicu prećutao I zato jedino treba da bude smenjen,a ne zbog vaših neiskrenih,licemerenih poriva. A da su ektremno takvi, govori i to da su najžešći u njegovoj osudi tobožnji Srbi koji će žmureći zaokružiti Čavića na izborima, a čiji potpis o Srebrenici je načinio neporavljivu štetu Srbima I RS,koju ni hiljadu prisilnih zengi ne može prirediti Srbima. Zato se pokrite ušima,i za promenu, uključite mozak i inteligenciju, i to onu zakržlalu, emocionalnu. Neće nam biti bolje ,dok mi ne budemo bolji.Ako se to shvati, možda ima nade za nas.

 7. Како поједине режимске ПР није срамота да се обраћају овдје људима, поводом овог случаја. Свако обраћање па и извињење је сувишно и не пије воде док се не истјера све на чистац и док руководство те банде из градског одбора СНСД-а не поднесе колективну оставку.

  Ко може да правда драговољца да је био приморан због породице? Ко то нас прави будалама, ако ништа бар географија не лаже, ако је његово мјесто у Босни и Херцеговини, ко га је то могао присилити на било који начин да се придружи ни мање ни више него једној елитној усташкој јединици у сусједној Хрватској?

  Било је присилно мобилисаних на свим странама, али су већином копали ровове и обављали најризичније задатке као полузаробљеници. Овај је у тој „присили“ чак и чинове зарадио и све то успио за 56 дана? Колико ли је он Срба о’ладио Бога питај!

 8. haha,uključili internet po paviljonima. I onaj teško zabravljeni ,sa pogleom na Ameriku, se otvorio i stigao magansera u lucidi intervali.A u takvim momentima,posebno mu dođe blizak,sapaćenik u košmarima,koji muči muka sa svojim potpisima o Srebrenici. I čini mu se da bi smiraj stekao jedino u vlasti. A smiraj sve dalji za sapaćenike. Doduše,magansera ima bar privremeni,kad uđe žena u belom.

 9. Celava gluperdo,ti si jedino smaralo u zadnje vrijeme na Frontalu.Bezobrazno glup pokusavas obezjediti seljaku jos jedan mandat ali na toliko glup nacin da nemam rijeci. Ti se ismijavas „gradzanima“ a ti gluperdo zivis u gradjanski uredjenom entitetu.Posto jedino znas „meriti struju“ normalno je da ispadas besmrtno glup i celav.Znas ono sa lupe glave i kosa vezi.
  A sto se tice zena,ti po izgledu ali narocito po pameti mozes samo sanjati normalnu zenu.Ako dodam da izgledas kao celava cutura piva sa neuracunljivim tekstom jedino te „djecija bolnica“ u BL moze ‘na silu’ prihaviti.Begaj nazad u Donju Suvaju seljacino,tvoje vrijeme je proslo…

 10. @pleter

  Upravo to i ja govorim.. Skrece se paznja od potpuno nebitnih stvari, da je Cavic priznao genocid u Srebrenici, da je SDS predao preko 50 nadleznosti na nivo BiH, da je Ivanic prodao 550 preduzeca i banaka za samo 20 miliona KM. Da je Vaskovic koji je ovo pisao obican spijun koji radi za obavjestajno podzemlje, narko kartele, koliko mu se plati, radio za BAKIRA H., pa ga otjerali kao dzukelu.

  Slazem se sa ex-1978 da je moguće da je radio Novakovic kao obavjestajac za Srbe, jer zasto bi napustio Hrvatsku i dosao ovdje, ako mu je tamo bilo super. Na kraju krajeva, rodjen je u Kuljanima, nije tamosnji Srbin kojem je bitno da sacuva familiju. Kad je dosao ovdje ukljucio se u vojsku RS. Sta to govori?!

 11. Ако су неком то небитне ствари, нама су од животне важности, питање право ко нам води РС?
  Пробајте са том коцкастом фигуром вашим ЗНГ изаћи на изборе, ако мислите да је то мање важно, па да видимо колико ћете стварно гласова добити, ако и тада добијете повјерење овог мученог народа, онда те мукице можете слободно превести у католичанство па да пољубе Папи рукицу, а они нам опросте што су нас бацали у Јасеновачке и остале јаме и ето сви задовољно задовољни.

 12. Ко је јуче слушао ону КЗШ гдје режимски новинарчић режимског Гласа, једва туц-муц прочита питање за Дроњка, јасно му је какви се тамо дегенерици запошљавају.

  Па мајку му, бар је новинарска обавеза концизно и прецизно постаљена питања на КЗШ, јер оно што он наглаба не би могла слушати ни баба Јања из Доње Мочионице.

  Какав се све рођачко полтронски неписмени слој накупио по тим режимским службама и агнецијама, да повратиш на све њих.

 13. Volim što su se otvorile ove teme jer se sada vidi pravo lice svih komentatora,oni koji brane Dodika i na ovom slučaju gdje nam je svima još jednom pljunuo u lice ili oni što se uopšte ne javljaju ovih dana to sve pokazuje da im je obraz kao u Dodika-kriminalan i prevarantski.
  Mnogi su me razočarali…ali nema veze još malo pa ih izbacujemo iz fotelja!

 14. Де, де. Не будите на крај срца. Зауставимо харангу на једног финог и надасве искреног човјека. Јасно пише да је био бранитељ, дакле, он се бранио, није нападао Србе и друге србочетничке агресоре и стране плаћенике, него се бранио од истих. Сад да пише да је био нападач, ајде де, али овако он је човјек са искуством у брањењеу, идеалан у овом тренутку да брани тековине и све што треба од Срба одбранити, као већ прекаљени бранитељ.
  Јер, ко данас напада народну власт, тј. РС?
  Срби!
  Па неће ваљда сад бивши војници РС исту бранити од својих. Најгоре се бранити од самог себе. Зато је похвално што су ангажовали доказаног човјека у одбрани од нас самих, да нас спаси од нас самих, ко што је и себе од истих спасио.
  Све смо ово видјели у Драгојевићевој „Паради“!

 15. Fascinirana sam izuzetnim pokusajima odbrane ovog Novakovića, pa razmislite li vi da je on zaista bio na drugoj strani i da je možda zajebo stvar? A ovaj pleter je ljiga ljigava, polupismeni spin majstor koji prebacuje lopticu na Čavića! Odgovori ustašopleteru čija vlada je stavila potpis na izvještaj o Srebrenici? Navedi bar 5 nadležnosti zbog kojih ljudi u RS žive u bijedi? Futavo da se načuditi ne mogu!

 16. E da malo razjsanimo.Ovi sto pravdaju lika kao morao je ,ovo ono,mobilisan itd

  Hrvatska je tokom rata imala profesionalne brigade ,jedna od profi brigada je bila i ova 2 gardijska Gromovi.

  U te brigade su ulazili samo dobrovoljci ili kako kazu hrvati dragovoljci.
  Lik je Hrvat iz Kuljana kod Bnajaluke,inace pre rata to mjesto je bilo uglavnom nastanjeno Hrvatima,posle rata tu se naselio masa izbjeglih Srba iz RSK,RS i Hr

  Ocigledo da se lik dobrovoljno javio u HV,i da ima status Hrvatskog branitelja i dragovoljca.

  Za ove sto kazu da je radio photoshop ,lako je provjeriti.Hrvatska je spisak branitelja objavila javno preko interneta

  idete na sajt
  https://registar.branitelji.hr/app/index.html

  i tu ukucate ime koje vas zanima

  A kad se ukuca ime doticnog lika,dobije se da se taj lik stvarno vodi u registru hrv branitelja

  Posle ovog sve trebaju dati ostavke i Dodi i Radojicic i Radmanovic.

  U normalnoj zemlji bi ovo bio veliki skandal.U Japanu bi ljudi od sramote uradili harakiri.Ali ove nase baje,njima nista,oni jos izadju pred tv i lazu.

  Sramota

 17. pomocnik ministra, 06.03.2014. 10:24:52
  Bravo! Drago mi je da u vladi još ima razumnih ljudi i da nisi svi poltroni. Posle ove afere i ovolikog skanadala sa tim ustašom što je bio u eltinoj jurišnoj hrvatskoj jedinici najmanje što može ova vlas je da podnese ostakvu i predsjednik, i premijr i vlada, i svi gore navedeni.
  Posle ovolikog skanadala više nema šta da treže pred narodom niti mu se smiju obraćatai kao lagalana vlast.
  Ili ostavke ili će ulica da radi.

 18. Сјећа ли се неко овога:

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=5&idnovost=34005

  😀

  Ваљда су некима сад неке ствари јасније..

  Апартчици се размахали- фотошоп, па један рече нашли неког с истим именом и презименом (и датумом и мјестом рођења, селом у ком борави- а и на слици- пљунути Зока Новаковић 😀 )

  Симпатично..B-)

 19. prosvetni radnik nisam ja u vladi niti u bilo kojoj stranci
  pravo da ti kazem niti imam namjeru time da se bavim.
  Niti imam sta sa vlascu.Niti zavisim od drzave RS ili partija
  Ja znam da je vecina vas ovde stranackih vojnika i poltrona,i da ste svi oportunisti kojima je jedina zelja da se docepate vlasti da bi malo muzli buzdet.

  Ali ljudi morate shvatiti da ovo vise ovako ne moze,oticice u kurac i srbi i srpska ako ovako nastavite.

  Moramo se dovesti u red jednom.U svakoj normalnoj zemlji posle ovog skandala bi padale glave ali ovde nikom nista,baja jos izadje pred tv kamere i laze.Ovo je stvarno velika sramota.

 20. prosvetni radnik nisam ja u vladi niti u bilo kojoj stranci
  pravo da ti kazem niti imam namjeru time da se bavim.
  Niti imam sta sa vlascu.Niti zavisim od drzave RS ili partija
  Ja znam da je vecina vas ovde stranackih vojnika i poltrona,i da ste svi oportunisti kojima je jedina zelja da se docepate vlasti da bi malo muzli buzdet.

  Ali ljudi morate shvatiti da ovo vise ovako ne moze,oticice u kurac i srbi i srpska ako ovako nastavite.

  Moramo se dovesti u red jednom.U svakoj normalnoj zemlji posle ovog skandala bi padale glave ali ovde nikom nista,baja jos izadje pred tv kamere i laze.Ovo je stvarno velika sramota.

 21. prosvetni radnik nisam ja u vladi niti u bilo kojoj stranci
  pravo da ti kazem niti imam namjeru time da se bavim.
  Niti imam sta sa vlascu.Niti zavisim od drzave RS ili partija
  Ja znam da je vecina vas ovde stranackih vojnika i poltrona,i da ste svi oportunisti kojima je jedina zelja da se docepate vlasti da bi malo muzli buzdet.

  Ali ljudi morate shvatiti da ovo vise ovako ne moze,oticice u kurac i srbi i srpska ako ovako nastavite.

  Moramo se dovesti u red jednom.U svakoj normalnoj zemlji posle ovog skandala bi padale glave ali ovde nikom nista,baja jos izadje pred tv kamere i laze.Ovo je stvarno velika sramota.

 22. Усташа да руководи највећим одјељењем у главном граду Републике Српске! Толико о патриотизму СНСД-а. Мислим да је боље да сами одете са власти. Само већи и већи гњев људи навлачите на себе!

 23. Овдје чак није толико проблем ни сам Новаковић!

  У заглупљенијем дијелу српског народа Крајине а нарочито Бањалуке, је увијек била изражена мантра, да све што долази из „Загреба“ је фино, културно, напредно, свјетско…а све што је домаће је „прљаво“, заостало,некултурно…како прије рата, у току рата, тако и данас.
  Управо ова референца да долазе из „Загреба“, код браће Новаковића је сигурно преломила у свим њиховим „напредовањима“ у Бањалуци.

  То све проистиче првенствено из поданичког менталитета, па онда и других елемената. Такав сој људи је данас по правилу окупљен око СНСД-а.

 24. prosvetni radnik nisam ja u vladi niti u bilo kojoj stranci
  pravo da ti kazem niti imam namjeru time da se bavim.
  Niti imam sta sa vlascu.Niti zavisim od drzave RS ili partija
  Ja znam da je vecina vas ovde stranackih vojnika i poltrona,i da ste svi oportunisti kojima je jedina zelja da se docepate vlasti da bi malo muzli buzdet.

  Ali ljudi morate shvatiti da ovo vise ovako ne moze,oticice u kurac i srbi i srpska ako ovako nastavite.

  Moramo se dovesti u red jednom.U svakoj normalnoj zemlji posle ovog skandala bi padale glave ali ovde nikom nista,baja jos izadje pred tv kamere i laze.Ovo je stvarno velika sramota.

 25. slavija ne lupaj gluposti,ja sam banjalucanin i nemam nista sa zagrebom i tvom tvojom terorijom

  ovde je problem …..to sto je Banajluka velik grad,a u komunizmu je imala dosta mjesanih brakova,i svi ti ljudi iz mjesanih brakova,i preostali muslimani a narocito hrvati su vidjeli u Dodikovoj stranci spas u onom ratnom periodu dok je RS vladao tvrdolinijaski nacionalisticki SDS.

  U to vrijeme je Dodik bio perjanica zapada,svez dasak vjetra,anacionalista itd

  U normalno da su se svi oni okupili oko SNSD,imamo tu masu mjesanaca i Hrvata koji su danas jako uticajni ljudi u RS naprimer Nadu Tesanovic Antona Kasipovica i bog zna koliko jos drugih

  A sto je nazalosnije svi oni su u vreme dok se stvarala RS bili protiv RS ali nisu smjeli da izadju iz misjih rupa,danas oni vedere i oblace

 26. O, jeste navalili kao prasci u surutku.
  Kao skandal. Koji skandal? Da je zenga na visokoj funkciji?
  vlast je radila sve javno, ništa tajno, a to što vam je sada došlo iz dupeta u glavu, to je vaš problem.
  Jeste li znali da je firči bio ratni profiter, pobjegulja?
  Jeste!
  Je li on to krio?
  Nije, naprotiv, s time se ponosio.
  Jeste li znali da je stigao u BL na NATO tenkovima , a na vlast nato helikopterom tipa FM, Franjo Majdančić?
  Jeste!
  Je li tip tajno podizao kredite na naše ima tajno, ili to objavi svako veče na tv?
  Je li sve rasprodao, sa zemljom sravnio, sve razbucao, pokrao nas do poslednjeg feninga… preko noći ili natenane?
  Ne živimo u doba kada su se vijesti prenosile pjehe i telalima pa da to nismo znali.
  Tip je otvoreno radio za ustaše, a protiv Srba …i ko je digao glas?
  Niko!
  Jb majku svima, otvoreno, lagao nas, ismijavao, rugao nam se , pljuvao nas, srao, pišao, …
  ko se pobunio?
  Nekoliko budala, medju njima i ja.
  Pa, eto vam ga!
  On je srpska svijest i savjest, on je srpski autogol, on je svilen konac oko srpskog vrata, on je je srpski rulet, on je srpska ruka koja je napisala svoju vlastitu čitulju.

 27. Srebrenka Golic Hrvatica danas ministar u vladi u RS
  Pridruzila se kao 17 clan SNSD

  A u depesama wikiliksa je objavljeno da je doticna dama redovno podnosila izvjestaje americkoj ambasadi u BL

  U izvjestajima je optuzivala ljude iz Dodikovog okruzenja savjetnike itd…

  I govorila da je Dodik skrenuo desno,da se pretvorio u nacionalistu,i da joj smetaju Srbi i srpski nacionalizam itd

  I sta se desava.Umjesto da takva osoba bude udaljena iz vlasti ,Dodik je postavlja za misnistra.
  I onda se pitate ko kupuje ustasku vojnicu u BL,i ko odredjuje hrvatsku zastavu za akreditaciju grada BL,i sto Republika Srpska propada a Banjaluka vise lici na Detroitski geto sa rupama po putevemima,unistenim fasadam,putevima bez trotoara itd

 28. prijedor, 06.03.2014. 11:35:49
  Nosilac tolikog zla i destrukcije će i sam nastradati od sopstvenog zla i destrukcije. To se sada već vidi, toliko zlo i destrukcija ličnosti je izazvala ozbilje psihosomatske poremećaje. Problem su i svi ovi hrvati oko njega iz SNSD što su ga zloupotrebili, a sada se kriju iza njega, oni takođe moraju biti pozvani na odgovrnosti, Kasipocić, Golička, Novaković, itd.

 29. Srebrenka Golic Hrvatica danas ministar u vladi u RS
  Pridruzila se kao 17 clan SNSD

  A u depesama wikiliksa je objavljeno da je doticna dama redovno podnosila izvjestaje americkoj ambasadi u BL

  U izvjestajima je optuzivala ljude iz Dodikovog okruzenja savjetnike itd…

  I govorila da je Dodik skrenuo desno,da se pretvorio u nacionalistu,i da joj smetaju Srbi i srpski nacionalizam itd

  I sta se desava.Umjesto da takva osoba bude udaljena iz vlasti ,Dodik je postavlja za misnistra.
  I onda se pitate ko kupuje ustasku vojnicu u BL,i ko odredjuje hrvatsku zastavu za akreditaciju grada BL,i sto Republika Srpska propada a Banjaluka vise lici na Detroitski geto sa rupama po putevemima,unistenim fasadam,putevima bez trotoara itd

 30. Srebrenka Golic Hrvatica danas ministar u vladi u RS
  Pridruzila se kao 17 clan SNSD

  A u depesama wikiliksa je objavljeno da je doticna dama redovno podnosila izvjestaje americkoj ambasadi u BL

  U izvjestajima je optuzivala ljude iz Dodikovog okruzenja savjetnike itd…

  I govorila da je Dodik skrenuo desno,da se pretvorio u nacionalistu,i da joj smetaju Srbi i srpski nacionalizam itd

  I sta se desava.Umjesto da takva osoba bude udaljena iz vlasti ,Dodik je postavlja za misnistra.
  I onda se pitate ko kupuje ustasku vojnicu u BL,i ko odredjuje hrvatsku zastavu za akreditaciju grada BL,i sto Republika Srpska propada a Banjaluka vise lici na Detroitski geto sa rupama po putevemima,unistenim fasadam,putevima bez trotoara itd

 31. Prijedor, ti imaš nešto veoma lično i veoma bolesno u svom odnosu sa Dodikom. To je tvoja stvar i odluka je na tebi da li ćeš to liječiti ili ćete ta neuroza pojesti.
  Priče o tenkovima NATO i helikopterima svi znamo, o koaliciji protiv SDS baba Plavšićki i Olbrajt, sve se može ponovo pogledati iz dokumenata i to nije sporno.
  Sporno je da su u međuvremenu narodni POKRET za oslobođenje SDS, pretvorili odlaskom Raše Karadžića u politikansko preduzeće kao i sve druge partije, da im predsjednici potpisuju smrtne presude Srpskoj u vidu srebreničkih fantomskih žrtava, da predaju i prodaju funkcije državnosti Srpske, da su po naređenju liberalističkih okupatora zapada prodali za Dž. svu privredu, da se svi samo gledaju da ugrade u partokratski budžetski sistem, i da među njima nema velike razlike osim u stepenu VOLJE da služe NATO okupatoru.
  Svakom od nas je na dušu i na zdravu pamet da vidimo ko se od svih njih više nudi, a ko više otima stranima ambasadama. (Po meni jedina strana ambasada nije ona Ruske Federacije i to je moje demoktratsko i ljudsko pravo da mislim)

  E sad, što se ovog Zenge tiče taj mora da leti sa javne funkcije, a ako u SNSDu ima imalo pameti, i iz stranke!
  Šteta je već učinjena, a njegovo prepucavanje sa Vaskovićem i „pućanstvom“ preko medija je kontraproduktivno i za stranku i za RS. Ovo je stvar za sud, pa ako Zenga tvrdi da je četnik i samo četnik svake sekundice, neka ne sere po Frontalu nego neka dokaže na sudu i rebne Zlobu Vaskovića za još neku milju maraka koju će da plati američka ambasada.

 32. pomocnik ministra, 06.03.2014. 11:26:

  И ја познајен веома добро Бањалуку и бањалучане.
  Ја сам горе навео о „заглупљенијем дијелу српског народа“, а не хрватима, и муслиманима. Наравно да не генерализуијем.

  О људима који се свакодневно могу видети око себе, који су чисти Срби, који прате хрватске серије, који хвале и купују све што је хрватско,који све више употребљавају у говору хрватске изразе, који ако им и провокативно нешто упутиш просрпски окрећу главу и стрељају те погледом…углавном раде по којекаквим паразитским и бирократским службама,ако им поменеш да си из борачке популације, наилазиш на подсмех…и листом су бирачи СНСД-а.
  Таквих има наравно свугде, али нигдје као у Бањалуци.

  Поред таквих поданика и полтрона зато нам и пролазе, Касиповићи,Тешановићке…

  И да завршим твојом реченицом:

  A sto je nazalosnije svi oni su u vreme dok se stvarala RS bili protiv RS ali nisu smjeli da izadju iz misjih rupa,danas oni vedere i oblace

 33. СДС какав год да је био или остао прије или послије Радована Караџића, бар се никад није поносио усташом ЗНГ у својим редовима, никад није спровео ништа за шта се није залагао и одавно владајући СНСД.
  Ако је било пропуста, а било их је свуда и у свако вријеме, онда је СНСД имао потпуно одријешене руке да их исправи и доведе у ред, а није, него напротив довео је РС у 27 пута задуженију позицију од оне у којој је преузео 2006. године и то је најпогубније не само за СНСД, искрено кога је брига шта ће бити са том карцогеном партијом после пропасти, него брига је шта ће бити са народом када нам ови злотвори донесу катанац на на врата.

  Када се буде морао прогласити банкрот, који се сада још увијек прикрива насумице и бесмисленим употребама кредита са којима само још дубље тонемо. Ко ће сутра изаћи пред пензионере и рећи нема више пара, идите негдје да умрете што прије. Ко ће продати последње парче земље или кућу и стан да би отишао заувијек одавде.

 34. prijedor, 06.03.2014. 12:15:08 [107
  Nervni psihijatre,
  Ne, on ima nešto protiv mene , mojih komšija, prijatelja, saboraca, sugradjana.

  Ovo što si napisao jeste baš ono što ti govorim. To je potvrda tvoje psihoze i ona se podvodi pod pojam „projekcije“ tvojih ličnih frustracija na osobu koja je savršeno ravnodušna i potpuno nesvjesna tvoje strasne opsjednutosti 24 sata njime.
  Dotičnog boli patka za tobom i tvojim komšijama, a taj tvoj „visokomoralni“ diskurs brige za narod govori ili da patiš od sindroma umišljeni narodni tribun tipa Mladena Stojanovića (koji je bio jedan i jedinstven u svome vremenu) ili si običan politikanski spletkaroš i dvoličnjak spreman na sve dilove samo da se nađeš u poslaničkoj klupi kao i oni veprovi koje gledamo na Skupštini.
  Jedno je sigurno, veliki si smarač i mračnjak i nije mi jasno kako nemaš ručnu kad vidiš da se mjesecima ponavljaš istim rečenicama koristeći (kad već nemaš osjećaj za mjeru i svoju beznačajnost) NEPOSTOJANJE MODERACIJE na ovom portalu.

  Ti i takvi kao ti ste dobar informativni portal bez dlake na jeziku pretvorili u kanalizaciju Kandahara.

 35. nervnipsihijatar, 06.03.2014. 12:34:45

  E ovdje nisi u pravu,ja sam borac i prošao sam kroz mnoge loše stvari od kada je Dodikove vlasti,čak neki njegovi kumovi pokušaše da mi otmu zemlju tako što će u papirima promjeniti vlasničke odnose,sreća pa sam imao jednog prijatelja saborca koji je tu radio pa mi na vrijeme javio,a ja sam nekako sa advokatom to pokušao zaustaviti,od tada imam druge oblike pritiska,možeš pretpostaviti kakve,još sam ja i vjerovao Dodiku i prvi put glasao za njega a on sve gori i gori…

 36. Prijedor nema nikakav lični problem sa Dodikom, nego sa načinom na koji se institucija predsjednika, a prije toga premijera, koristi za Dodikove lične interese. Niko ne bi kritikovao Dodika da Dodik nije predstavnik neke od (opštih/javnih) institucija. Ne kritikuje se Dodik, nego predsjednik Dodik.

  Dodik je, nažalost, najvažnija javna ličnost u zemlji – kritikovanje te javne ličnosti može biti lični problem samo ukoliko je riječ o kritici nečega što izlazi iz okvira institucije predsjednika (opšteg/javnog dobra) koju Dodik, nažalost, u ovom trenutku – predstavlja.

  Možemo to i slikovito pojasniti – kada predsjednik nekome bezočno psuje majku, prijeti, vrijeđa – onda on prijeti, psuje – vrijeđa sve nas i instituciju koju predstavlja.

  Institucije su opšta, a ne pojedinačna, stvar. – Ne možeš imati lični problem sa opštim.

 37. Мени та ствар око Додика изгледа једноставно, он је током цијелог свог периода владања стално сјекао грану на којој сједи и сада је ушао у завршну фазу тог посла, епилог тога се да закључити.

 38. nervnipsihijatar, 06.03.2014. 12:34:45
  Kako mi idu na živce ovi lekari koji u svakome vide pacijenta svuda nešto umišljaju da ima porebu da nekoga leče i brinu njima.
  Glupo je to što čoveku pripisuješ da je umišljeni narodni trobu, željan poslaničkih klupa, to bi pre mnogla biti tvoja projekcija na njega.
  Sledeća stvar, ne mogu da verujem da neko može žćiveti toliko izolovano po ordinacijama bolnica i da izgubi osećaj za realnost da vidi kako ljudi oko njega žive, razmniliš li kako je stotonama hijada onih koji su u privatizaciji ostali bez posla, jel misliš da ih trebaš lečiti, zato što s pravom od vlast traže posao, jel misliš da svi tuzlčanski demonstranti naroda bez posla, nove generaciiej koje su izrasle nakon privatizacija ne mogu da žive, jel misliš da desetine hiljada njih treba tražiti pomoć nekog „nervnog psiijhijatra“.
  Sledeća stvar koji bih htio pitati nervnog psihijatra, kako ti miliš da se može rešiti problem rasta populacije, ako imalo logički matematički razmišljaš jasno ti je da kada bi svi imalo u porsjeku dvoje, ili čak jedno i po dete to bi bio nezadrživ rast populacije naprama pada privrednog sisitema, pada BDP, povećenja broje penzioenra i povečanja zadužanje da bi se plaćali takvi dokoni nervni psihiatiri.
  Vas bih ja sve leakre iz ordinacija poslao na tržište u privredu, da malo dođete u kontakt sa surovom stvarnošću.
  Nažalost je kod nas lekari i sva medicina i farmacija dobro naplatila posledice kapitalističko-globalističkog projekta deinsturijalizacija zemlaja possocijalizma, dobro ste vi to naplatili, od posledica kapialističkog uništenja čoveka živi današnja medicina i farmaceutska mafija koja proizvodi lekove koji kod čoveka izazivaju zavisnosti sa ciljem da stvore kapitalisitčki profitabilnog bolesnika.

 39. Морални портрет Васковић Злободана:
  рекеташка фукара од плаћеника, „новинара“-„истраживача“, пропали (a лажни) балетан, проститутка-плаћеник србождерских сарајевских медија, Бакира Хаџиомеровића, aмбасада наших западних „пријатеља“, Грегоријана, Рикера, Муна… Моме Мандића, Драгана Чавића, СДСа, НДПа… и сам Бог зна кога још све не.

  „Певао сам Недићу,
  певао сам Дражи…
  Певаћу и Титу,
  ако то затражаи“!

  У случају Злобе „Балетана“ Васковића ова чувена реплика-стих која персонификује персонификује камелеонску „прилагодљивост“, „ширину“ идеолошких принципа и увјерења, „флексибилност“ моралних норми особа-ништарија, било чиме да се баве, би гласила овако:

  „Пјевао сам Радовану, „пјевао“ сам Ратку, „пјевао“ сам Крајишнику…
  „пјевао“ сам (и још „пјевам“) Мандићу и СДСу, Чавићу и НДПу…
  „пјевао“ сам (и још „пјевам“) Грегоријану, Рикеру, Муну, Хилу и амбасадама…
  „пјевао“ сам Бакиру Хаџиомеровићу, Сенаду Хаџифејзовићу, Душки Јуришић, Сенаду Авдићу, Пећанину, ФТВу, БХТу, Харисовој ТВ1 „далековидници“…
  „пјевао“ сам (и још „пјевам“) Тришићевој и Муновој СДС „далековоидници“ БН-92 ТВ…

  – „пјеваћу“ и СНСДу и Додику, ако то затражи… и ПЛАТИ.

  Од какве је „супстанце“ (piece of shit) начињен ова гротеска од „новинара“, хуља од „истраживача“, плаћеник и рекеташ, најбоље показује број послодаваца за које је радио и број ставова и увјерења које je „чудесно“, по потреби, уз валутну „аргументацију“, промијенио.

  А можда најбоље његов карaктeр осликава чињеница да се „новинарством“ почео бавити (узгред, рат је провео „јунчки“ пуштајући музику на радио станици на Палама, за разлику од овог несрећника Новаковића који је био војник Војске Републике Српске) тек након ослобађања Сребернице, када је отрчао у Поточаре и – на српку срамоту – „тријумфално“ се, као гњида од (не)човјека, иживљавао над беспомоћним муслиманским заробљеницима.
  Какво „чојство & јунаштво“. Слика и прилика мизерије и биједе, тj. карактера Злобе Васковића.

  И, ако треба да бирам коме да вјерујем у овом васковићевско-гебелсовском пропагандном спину, сигурно НЕЋУ ВЈЕРОВАТИ ЗЛОБИ, плаћеничкој „новинарској“ КУРВИ Бакира Хаџиомеровића и ФТВ „далековиднице“.

 40. dragoslav_račić, 06.03.2014. 12:39:45

  Nisam siguran da li je istina da si bio u Njemačkoj na radu devedesetih, ali da si turčin ramštajn, u to sam sto posto ubedjen.

  Tesla, 06.03.2014. 13:15:34

  Čitaj knjige, ali stvarno a ne deklarativno kao onaj pod istoimenim nickom. Moraš popraviti i pismenost i stil i opšti obim znanja radi diskusije sa mnom.Nalupavanja o „posledice kapitalističko-globalističkog projekta deinsturijalizacija zemlaja possocijalizma, “ koje si pokupio čitajući internet štampu nisu dovoljna.
  Bolje ti ide ono horsko ua uz prijedora.

 41. Огласио се и зенга драговољац на фронталу, као не вјерујте својим очима, него њему. Неко ољагао такву поштењачину који негира и да се зове Зоран, а презива Новаковић и негира да му је отац Лазо и да је рођен 1961. у Куљанима, ма све то негира само зато што је то и Васковић тако написао. Иначе да је писао Копања или Васића са слободне хрватске територије, зенга Новаковић би се похвално испрсио и рекао, јесам, тај сам!

 42. nervnipsihijatar, 06.03.2014. 13:29:21
  Vi lekari nemate nikave veze sa životom, tržištem, privredom sa stvarnođću. Živite zaštićeni pod stakelnim zvonom kao neka retka vrsta. Sve bi ja vas poslao u privredu, u industriju na tržište. Jesi ti uoššte svestan da tebe finansira MMF, kao i ceo državni aparat. Jesi ti svestan da mi industrije posle privatizacije nemamo i zna se čiji je to projekat. Bolje da ti ne navodim koji sam sve leitaratutu proulio, pišem na brzinu jer radid druge poslove dok ti odgovaram.
  Samo ti mogu reži da živiš, van realnosti, kao režim u medijskoj slici. Ali tebi to neje problem šta god se desei šta god propadne u državi vi lekari nećete o stati bez posla i kad odemo u kolnijalno ropstvo i kad nadod bude umiroa od siromaštva vi ćete zarađivanti na poslidicama nejgovog izumiranje. Sramota.

 43. Nervni, pogrešna dijagnoza.
  Izuzetno sam zadovoljan svojim ličnim životom u kojem ništa ne bih mijenjao.
  Ama, baš ništa.
  Nalazim se u dobu kada se podvlači crta iza onoga što smo prošli i prešli.
  Porodica zdrava, djeca imaju najviše obrazovanje, materijalno ne zavisim od njih, oni ne zavise od mene, stambeni problem riješen, i više od toga, putujem mnogo, ..
  Ali, nije sreća da imaš ti, a oni oko tebe nemaju.
  Iskreno, najiskrenije.Nemam motiva da govorim onako kako nije.
  Ti shvati kako hoćeš, ali ovo je jedina istina.
  Kada se zaratilo, imao sam gdje da odem sa porodicom
  Ostao sam , ni koraka nisam prešao preko granice, bio sam u u vojsci, i ponosim se tim.
  Pozdrav iz PD!
  Da, protiv MD kao persone nemam ništa, ali protiv MD kao predsjednika , ooooo itekako mnogo.
  I kao čovjek, i kao Srbin.

 44. nervnipsihijatar, 06.03.2014. 13:29:21
  I samo da dodam, psihijatrija i neuropsihijatrija nisu nikakve nago najobličnija fikcija i prodaja magle i obmane ljudma koji su teško postradali u teškim vremenima, u vremenima krize zapadnog paljačkaškog kapitalizma.
  Svo vaše lečenje ljudi se svodi na to da mu date lekove i da ih umrtvite, da ništa ne osećaji, da im sve bude svejedno, da buki živi ljudi kao mrtav predmet. I to vi nazivate lečenjem. Treba lečiti uzroke a ne posledice bolesti. Uzroci su zna se država u kojoj živimo.

 45. Left Lane Cruiser, 06.03.2014. 13:25:12 „..И, ако треба да бирам коме да вјерујем у овом васковићевско-гебелсовском пропагандном спину..“ Veseline Gatalo, jesi li to ti? Nije ovdje riječ o vjerovanju u Vaskovića, Vasković je iznio činjenice koje pišu u Registru branitelja, i koje svako može provjeriti. Boli tebe i ostalu SNSD bandu jer Vaskovića ne možete zastrašiti. Vasković piše i o naručiocima ubistva Milana Vukelića, o zlodjelima kuma Škrbića i o svemu ostalom o čemu sva sila režimskih piskarala uporno šuti. Nakon oktobra preostaće vam jedino da svoje usluge ponudite Čoviću i Branimiru Glavašu, na vašoj slobodnoj ustaškoj teritoriji.

 46. prijedor, 06.03.2014. 13:38:

  Pa ako ti je sve sjajno, ako ti je bajno i zadovoljan si sobom i životom, što mračiš toliko?
  Onda ili si ufiksirani Sava Kovačević plus Nelson Mendela, ili ti je seruckanje po portalima radno mjesto_?
  Šta sam ja onda pogrešio u dijagnozi?
  Duboko si me razočarao svojom inteligencijom i iskrenošću.. Duboko, i kao čovek i kao komunista.:D

 47. Ovaj JOVAN ZAMETICA je slučaj za hospitalizaciju sa dijagnozom teškog oblika retardacije!!! indijanac koji priča o krajišnicima i Banja Luci i učešću u ratu.. Sram da te bude, izmetu jedan, Banja Luka je dala najviše boraca i nažalost najviše banjalučana je dalo svoje živote za odbranu i opstanak Republike Srpske, i ja, kao banjalučanin ne dozvoljavam da takvi mentalnoretardirani kreteni pričaju sramno o Banja Luci.. Za dodtičnog gospodina me zaboli, nije iz BL ni blizu, gdje je ratovao,da li u zengama ili našoj vojsci, neka sam odgovara, a ti ajde slobodnio sa velikim poštenjačinom i „uvoznikom“ golf-a II Mandićem u BG, pa tamo bistri politiku i srbuj, a moj grad, i njegov doprinos stvaranju RS ostavi na miru!!! samo vi iz raznih vukojebina pravite razliku među Srbima,što je bolesno, te krajišnici, te semberci, te ovi i oni, niko ne valja osim vas velikih petriota!!!

 48. Не интересује никог што је тај дотични зенга био хравтски драговољац, ако је починио успут и злочине нека одговара, али је недопустиво да вам тај зенга као члан СНСД управља службама из града Бањалуке. О томе ми овдје говоримо.

 49. Nikolo Makijaveli
  Nešto se ne bi složio sa tobom…Kada smo 95 išli na ispomoć na bihać, spavali samo u zalužanima jednu noć i tada sam imao priliku obići banja luku prvi put…Pune ulice, pune kafane naroda! Nigdje ni na kome vojne unforme, sve u cuvilu.. Nisam mogao vjerovati svojim očima! Mi smo došli iz sarajeva kod vas na ispomoć, a nama je linija jednih od drugih bila po 20 metara i koja je vazda mogla pući, a vi ste uglavnom svirali kurcu…Čast izuzecima poput gorana sivca i njemu sličnih…

 50. Како људи имају образа узимати појам Бањалуке, коју је режим баш оцрнио потпуно поготово сада са овим зенгашем Новаковићем, као неког најборбенијег града и упоришта, када ни централни спомен борцима претходног отаџбинског рата немају.
  Како поредити то са Малим Зејтинликом и црквом у њихову част подитнутом на Војничком гробљу Соколац.

  Или црква на Равној Романији, гдје су на зидовима умјесто фрески исписана имена свих палих српских бораца прошлог рата.
  Свака част свим борцима небитно одакле су дошли и из ког мјеста били, то нажалост ову бруку режима чини још већом.

 51. Svaka čast tebi druže, ali da se pilo po BL, a niko nije bio u rovu, to je najblaže rečeno predaleko od istine.. Pa Banjalučki korpus JNA je osvojio Liku i Baniju 1991. koliko me sjećanje služi, pa proboj koridora, nije sigurno neko drugi probijao s naše strane do nas.. Najveći grad sa najviše boraca i nažalost najviše onih koji su dali živote za otadžbinu, plus slavna 16 Brigada.. jesam bio klinac, ne treba mi tata o tome pričati, jer mi je cijela rodbina bila u ratu od prvog dana.. Poenta mog predhodnog komentara je da razni dripci i kreteni dijele Srbe na ove i one, što je meni neshvatljivo, meni su svi isti, i nikada ne bi djelio naše ljude na hercegovce,krajišnike, semberce, i kakvi su.. svugdje ima budala, i ovaj ako je bio u zengama, odmah ga treba istjerati iz grada, za to se slažem, ali da se nas banjalučane prozivaju za sve i svašta, je prevršilo svaku mjeru.. pa u vladi nema 15% banajlučana, za drua preduzeća, agencije, uprave da i ne pričam, a samo se mi napadamo, a ni luk jeli ni luk mirisali, da svi imaju toliki antagonizam prema nama.. a 90% tih što rade u državnoj upravi su iz tih gradova odakle nas napadaju oni koji se nisu zaposlili u BL, e to je jedina istina!!! pozz tebi

 52. Evo neću govoriti da ne bi dolazili u sukob odakle je bilo najviše ljudi u okolini bihaća kad sam ja bilo, ali budi iskren i reci, zar ti se ne čini da je od strane vlasti zanemaren, da ne kažem poniže veliki dio RS-a poput sarajevsko romanijske regije, stare hercegovine i istočne hercegovine…?
  Idem često u banja luku ali idem često i u ljubinje, i imam oči i vidim da je to velika razlika
  Pozdrav i tebi!
  Usput, jednom se tako napio u kafani kod sivca u banja luci, da su me nosili na spavanje…

 53. Па, добро. Да видимо ко је тај Бакиров и Сенадов… тј. Ратков, Радованов и Момчилов… или опет Грегоријанов, Рикеров, Мунов и Хилов… или напосљетку (јер тешко је скинути све те Злободанове „преобуке“ и препознати право Злобино „лице“) или дакле, Чавићев, Мандићев, Дроњков, Босићев, Тришићев, „БУКА“-ин, „НЕД“-ов, „Конрадов“… „новинар, па јоште „истраживач“ (читај рекеташ и уцјењивач)? За кога „истражује“ и колико му коштају „истраживања“?

  Да видиомо шта о Злободану кажу на сајту „е-новинa“, који води Злобин пандан и еквивалент у Србији Пера „Mad Dog“ Луковић – успут, такође и Злобин конкурент за добијање западне „финанЦијске“ подршке, „$типендијa, грантовa и донацијa“ од западних амбасада нама „пријатељских“ „милосрдно-анђеоских“ земаља, од њихових обавјештајних служби, влада, министарстава, разних НЕД-ова, „Конрада Аденауера“, УСАИД-ова, ИРИ-ја, НДИ-ја, Фридрих Еберта… и осталих шпијунских америчкo-германских фондација за врбовање политичара, новинара, медија, анал-итичара, „истраживача“…), агената у земљама чије, по мишљењу Четвртог наци-фашистичког западног англо-америчко-германског Рајха, владе и треба рушити, и довести њима потчињене марионете и квислинге (од Ђинђића, Тадића, Чеде, Чaнка и Динкића, до Вучића, Томе, Босића, Иванића, Чавића…)

  ДаклеМ, овако изгледа када се ништарије и хуље, западни плаћеници, међусобно „почупају и зарате“ због западне „ко$$ке“ и западњачких синеКУРА:

  http://www.e-novine.com/region/region-licnosti/46646-Patriota-Prsta.html

  GNJIDA PETAR LUKOVIĆ protivu (Vs.) HULJE ZLOBODANA VASKOVIĆA:

  „PRILOG ZA BIOGRAFIJU ZLOBODANA VASKOVIĆA“ (Patriota iz Prsta)

  U knjizi „Novinar u civilu“ objavljenoj još 2007. godine u izdanju Yucoma, nalazi se i poglavlje posvećeno SLOBODANU VASKOVIĆU, kao jednom od izvođača radova u „zločinačkom izveštavanju“. Još tada je otkriveno da je Vasković izveštavao o Srebrenici, ali i detalji da je aktivno sarađivao u kampanji protiv Zorana Đinđića.

  Iz knjige „Novinar u civilu“ prenosimo deo koji je pisan i objavljen 2007. godine

  Slobodan Vasković vlasnik je i glavni urednik lista „Patriot“.
  Pre rata bio je BALETAN u Sarajevu,

  potom je na Palama (na radiju Republike Srpske) vodio emisiju narodne muzike „Svilen konac“.

  Iako nije bio novinar informativnog programa, dan nakon „genocida“ u Srebrenici, Vasković je izveštavao za radio RS i u tom izveštaju rekao da Muslimane treba baciti u reku.

  Posle rata dolazi u Banja Luku, nastavlja da radi na Radiju RS i

  postaje dopisnik Tijanićevog lista „Građanin“.

  Po osnivanju lista „REPORTER“, PROJEKTA VOJNOBEZBEDNOSNE SLUŽBE, Vasković postaje njihov novinar.

  List „Patriot“ osnovan je 2000. godine, a sedište mu se nalazilo na CARINI REPUBLIKE SRPSKE.

  Zbog IZUZETNIH VEZA OVOG LISTA i SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKEe, tvrdilo se da ih je praktično OSNOVALA STRANKA SDS.

  Ove novine su služile za KOMPROMITACIJU POLITIČKIH i IDEOLOŠKIH PROTIVNIKA SDS-a.

  List je izlazio jednom nedeljno i DELIO SE NA GLAVNOM ODBORU SDS-a.

  VASKOVIĆ JE ISPOSTAVLJAO FAKTURE OVOJ STRANCI, A ONI SU GA PLATILI STANOM U BANJA LUCI.

  Vasković je 2006. godine započeo štrajk glađu pred skupštinom RS jer navodno nova vlast Republike Srpske „vrši pritisak“ na njega šaljući mu PORESKU UPRAVU. Štrajk je trajao 24 sata.

  Slobodan Vasković je bio IZUZETNO BLIZAK SA BIVŠIM PREDSEDNIKOM RS I SDS DRAGANOM ČAVIĆEM. (‘Ajdeee?!:)).

  Upućeni tvrde da je ČAVIĆ VRŠIO PRITISAK NA FIRME I OPŠTINE, KOJE SU MORALE OBJAVLJIVATI REKLAMEU „PATRIOTU“.

  Nakon što je SDS, a posebno DRAGAN ČAVIĆ, na poslednjim izborima IZGUBIO VLAST, „Patriot“ je, zbog nedostatka donacija, prestao da se štampa i ima samo Internet izdanje.

  Interesantno je da ovaj list često CITIRA BEOGRADSKA AGENCIJA „BETA“.
  Možda razlog leži U ČINJENICI da je SUPRUGA SLOBODANA VASKOVIĆA,
  LJILJANA KOVAČEVIĆ, DOPISNIK „BETE“ IZ BANJA LUKE.

  Izdavač „Patriota“ bio je „Patriot d.o.o.“, ali je zbog UTAJE POREZA firma ugašena i sada je izdavač „Novi magazin d.o.o.“

  Vlasnik „Patriota d.o.o.“ bio je Vasković, a DIREKTOR „Novog magazina d.o.o.“ NJEGOVA ŽENA, a on GLAVNI UREDNIK.

  Kancelarije „Patriota“ nalaze se U FIRMI „Delta Trade“, vlasnika MLAĐE NOVAKOVIĆA, nekadašnjeg sarajevskog ugostitelja, UHAPŠENOG 2002. zajedno sa DELIMUSTAFIĆEM U BEOGRADU.
  (Novakovićeva supruga, Snježana Rakočević, takođe je novinarka i bliska prijateljica Ljiljane Smajlović.)

  Beogradski novinar Bogdan Tirnanić napisao je tokom 2002. godine za „Patriot“ seriju tekstova u kojima je iznosio neistine i uvrede koje su se odnosile na Zorana Ðinđića i njegove saradnike. „Nova karijera Čede Jovanovića ne ide bez telohranitelja, besnih džipova, ergele rasnih konja, a često se viđa i u društvu ministra policije (…) On (Ðinđić) nije, poput Koštunice, lagalista od papira, nije mu mrsko ništa što donosi pare (izručenje Miloševića Hagu), on je Big Lale svetskog formata: čeka Buša ispred toaleta, Šrederovu decu vodi u školu. Bilu Gejtsu je, na primer, poklonio flašu šljivovice (…) Nije došao da me poseti dok sam ležao u bolnici. Jer – nije tako planirao. Gde, bre, Canetov avion može da sleti u dvorište Urgentnog centra?!“ („Patriot“, Složna braća, 16. april 2002).

  Slobodan Vasković godinama je bio dopisnik „Frankfutskih vesti“, a trenutno je saradnik beogradske „Evrope“ i izdanja „Pressa“ za Republiku Srpsku. Istovremeno Vasković je dopisnik „Prsta“ iz Banja Luke, ali pod pseudonimom (u „Prstu“ su svi potpisi ili lažni ili pseudonimi).

  GLAVNI FINANSIJER „Prsta“, koji se štampao u Obrenovcu, bio je MOMČILO MANDIĆ.

 54. Nervni,
  jbt, pa treba biti bez duše pa da ti je sve potaman kada vidiš oko sebe jad i bijedu.
  Aman , je li normalno da me se ne dotiče ono to se dešava ljudima oko mene?
  U ratu, i neposredno poslije njega, nečemu su se ljudi nadali, sada se nema čemu nadati. Korakom sve ide u veću propast… Mislim da sam realan. Kamo sreće da me stvarnost demantuje, ali nema izgleda.
  Ovo smeće od predsjednika priča bajke o otcjepljenju, umjesto da izadje pred naroda pa kaže, narode moj, sjebali smo vas. Evo me, ili me ubijte, ili ću se sam ubiti…

  A, šta fali Savi Kovačeviću?
  Sprdaš se s njim. a koliko je Sava dalo živote za Srpsku, kao i Sava, kao i on za Sutjesku pa je predsjednik prodaje , a on ustvari može da proda samo svoj traktor.

 55. Тема је Зоран Новаковић. Има ли неко од партијских апаратчика да каже неку ЧИЊЕНИЦУ да оповргне изнесене детаље о ратним несташлуцима партијског им колеге- али без шупљирања о карактеру и моралу Слободана Васковића? 🙂

 56. A ovako je „zvučao“ Zlobodan „Baletan“ Vasković iz faze „borbe protivu zloĆinaĆke Republike Srpske“, kada je bio plaćeni „istraživač“ srbožderskih sarajevskih mnedija, i potrčko Bakira Hadžiomerovića, Hadžifejzovića, Pećanina, Avdića i naših „prijatelja“ Gregorijana & zapadnjačke „klike“.

  DakleM, „knjigu piše“ razbješnjeli baletan-istraživač Zlobodan (Bakirov & Gregorijanov) Vasković, te je šalje Kopanja Željku:

  http://www.camo.ch/aktuelno/vaskovic-uputio-otvoreno-pismo-kopanji/

  VASKOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO KOPANJI

  Slobodan Vasković napisao je otvoreno pismo vlasniku banjalučkih novina Željku Kopanji u kojem ga optužuje za organiziranje kampanju koja se protiv njega vodi već mjesec dana.

  Dugo sam razmišljao kako u ovom pismu da te oslovim: Ako ti se obraćam sa Kopanja, onda će djelovati da smo na prevelikoj distanci, što nije tačno. Željko je već mnogo bliže, ali ne dovoljno blizu, s obzirom da si ti svuda oko mene, moje porodice, prijatelja, radnih kolega. Cijenim da će Dragi Željko biti najprimjerenije trenutnoj situaciji, te da će to i tebi odgovarati, jer činiš sve već gotovo mjesec dana da se danonoćno ne razdvajamo. Stoga, u nastavku sve počinjem i završavam sa Dragi Željko.

  Dragi Željko, preveliku si vojsku digao na mene. Takve vojske i takve siline ne vidje ova zemlja od rata na ovamo. Niti takvog granatiranja lažima, podvalama, izmišljotinama, bolesnim konstrukcijama… Trese se Bosna (Ćuuuj, Vasketova „bosna“ :)) od marširanja tvojih legija, uvija se Hercegovina pred naletom tvojih Orka. Danonoćno tučeš nesrazmjernom silom, spržena zemlja ti je cilj, ali efekti razaranja su ti ravni nuli. I dalje stojim kano klisurina, odlučan u namjeri da se izborim za slobodu. Valter (Aha, dakleM, Zloba je tada bio Bakirov i Rafin „zeleni Vlater“ :)) je i dalje živ i jači nego ikad. Tvoji generalisimusi su u panici, u agoniji, u bolnom grču, u užasu, jer nisu ostvarili nijedan od zacrtanih kratkoročnih i dugoročnih ciljeva. Poraz vaš je potpun. Istina, moju porodicu si privremeno iselio van države, ali to i nije neki dobitak, s obzirom na silu koju si podigao.

  Dragi Željko, ti si ovdašnji Černobil. Kada je došlo do havarije u tom gradu, zagađen je kompletan region. Baš kao što ti zagađuješ ovaj. Ali, vrijeme učini svoje. Danas je Černobil turistička atrakcija. Zagađenost je stvar ružne prošlosti. Takva vremena dolaze i u ovu zemlju. I to je ono što ti pokušavaš da spriječiš i u čemu nećeš uspjeti. Nije to jedino što te pokreće, jer i dalje ostaje pitanje zašto radiš sve ove sramne stvari koje radiš, umjesto da okreneš ćurak, kao što si to do sada nebrojeno puta učinio, i sačekaš promjene?! Imaš sa čime: imaš milione, firme, poslovne prostore, gradiš zgrade… Imaš i moć. Upravo je demonstriraš na meni i mojima. Šta je onda u pitanju? Sve imaš, ali jedno nemaš: Poštovanje i uvažavanje okoline. Srećeš se sa predsjednicima, ambasadorima, uglednim ličnostima…, ali džaba: običan svijet i dalje te ne uvažava i smatra te nikogovićem. I to ne možeš da promijeniš. To je tvoja neizlječiva boljka. Zato i mrziš, napadaš i gubiš.

  Dragi Željko, da li si razmišljao da neke od svojih neuspješnih generala smijeniš. Nije im ovo prvi put da se razbijaju o mene. Gube već dugih pet godina. Gorki su im porazi, što se da vidjeti iz njihovog nastupa, koji se jedino može okarakterisati kao ludilo, i nikako drugačije. Pada li ti na pamet da su od silnog trošenja, tvoji generalisimusi postali bezvrijedni i neupotrebljivi.

  Da ih pomenem: Dragan Davidović, generalni dirtektor RTRS i bivši Ministar vjere u pet vlada Radovana Karadžića; Mirjana Kusmuk, glavni i odgovorni urednik „Glasa Srpske“ i nekadašnji portparol Momčila Krajišnika; Pero Simić, savjetnik za medije Milorada Dodika i nekadašnji Karadžićev intimus. Tu je i kaplar Goran Maunaga, koji je pet ratnih godina proveo sa Ratkom Mladićem. I da ne zaboravim Dragana Jerinića, koji ni ranije, a ni sada nije predstavljao ništa, ali ti je potpuno lojalan i spreman je zbog tebe napraviti svaku gadariju. Lijepo društvo, nema šta. (GLE TI SAD’ TO?! KAO DA NAM SE „ISTRAŽIVAČ“ ZLOBODAN STIDI I GNUŠA SRPSKIH HEROJA, OSNIVAČA REPUBLIKE SRPSKE, RADOVANA, RATKA, KRAJIŠNIKA… A „ZNAKOVITO “ JE U TO – NJEMU, BAKIRU I GREGORIJANU – NEPRIJATELJSKO DRUŠTVO UBROJAO I MILETA DODIKA. Što bi se reklo, čega se Zlobodan stidi, time se Srbi ponose. :))

  Otud i toliki bijes i mržnja i užas koji mi priređuješ. Džaba ti, jer si jurišajući na mene, porazio sebe. Svima je u ovoj državi danas kristalno jasno da si bio i ostao ništarija. Zbogom, Dragi Željko, jer ti se više neću obraćati.

  Dragi Željko, da te podsjetim i na sljedeće:
  (OBRATITE PAŽNJU NA OVU ZLOBODANOVU FORMULACIJU, „dragi“ ZASLIJEPLJENI, OBNEVIDJELI, ZAPJENUŠANI SDS-ovi, PDP-ovi, NDP-ovi internet „skojevci“ i „skojevke“ ;))

  Bivše gazde tvojih GENERALA I KAPLARA su ili U ZATVORU ili u BJEKSTVU. KRAJIŠNIK je presuđen na višedecenijsku kaznu zbog ratnih zločina; KARADŽIĆU se SUDI ZA NAJTEŽA NEDJELA, MLADIĆ SE KRIJE. Sam povuci analogiju i zaključi šta će biti sa tobom, kada pravna država ovdje zavlada. A zavladaće.

  (ZNAČI, „poštovani“ i „zaslijepljeni“ SDS-PDP-NDP-SNS-NSP… „skojevci“ ĆINI SE DA ZLOBODAN LIJUJE I VESELI SE ZBOG ONOGA ŠTO SE DEŠAVA SRPSKIM GENERALIMA, KARADŽIĆU, MLADIĆU, KRAJIŠNIKU? OVO JE DANAS MEDIJSKI SAVEZNIK I „UDARNA PESNICA“ SVIH ANTIDODIKOVSKIH SNAGA, NVO GAMADI I FALANGI, MEDIJSKIH „BUKA“-MEGAFONA, „AMERIKANIZOVANE“ TRIŠIĆEVE BN-92 TV, OPOZICIJE I SDS-PDP-NDP KOALICIJE? VI VJERUJETE OVAKVOM SKOTU. MI, SRBI IZ REPUBLIKE SRPSKE TREBA DA VJERUJEMO OVAKVOM SKOTU, KOJI JE NEKA VRSTA ANTISRPSKE SIMBIOZE NATAŠE KANDIĆ, SONJE BI-SERKO, PETRA LUKOVIĆA, BRANKICE STANKOVIĆ, SABAHUDINA DINKA GRUHONJIĆA, ČEDE JOVANOVIĆA, VERANA MATIĆA, BAKIRA HADŽIOMEROVIĆA, SENADA HADŽIFEJZOVIĆA.?!?! x-( ).

  Dragi Željko, ti si čovjek spržene savjesti. Već odavno ti ništa nije sveto. Sklon si svakom nedjelu. Ti, koji si preživio užasavajući teroristički i gangsterski atak. Mnogi koji su danas oko tebe, tada su se radovali zbog napada, ali i tugovali što si preživio. Ja nisam među njima i dan danas matram da si platio strašnu cijenu. Uprkos tome, otvoreno ti kažem: užasniji od napada na tebe, jeste način na koji si zloupotrijebio sopstvenu tragediju. Najtragičnije od svega je što si danas u savezu sa nekim od onih koji su osumnjičeni da su ti radili o glavi. I zajedno sa njima ti radiš moju glavu. Postao si mafijaš. I to Kum. I završićeš kako Kumovi i završavaju – u zatvoru.

  Dragi Željko, potpuno mi je nebitno da li ću tada biti živ. Jer, ja sam te već pobijedio. I tebe i tvoje jadne sluge i sluškinje. Otud i toliki bijes i mržnja i užas koji mi priređuješ. Džaba ti, jer si jurišajući na mene, porazio sebe. Svima je u ovoj državi danas kristalno jasno da si bio i ostao ništarija. Zbogom, Dragi Željko, jer ti se više neću obraćati.

  (Žurnal/DEPO PORTAL)

 57. Prijedor, pun pogodak…

  prijedor, 06.03.2014. 15:34:53 [107218]
  “Nervni,
  jbt, pa treba biti bez duše pa da ti je sve potaman kada vidiš oko sebe jad i bijedu.“

  Jedna od odlika psihopate:

  NEDOSTATAK KAJANJA ILI OSJEĆAJA KRIVICE – nedostatak osjećanja ili obzira za gubitak, bol i patnju žrtava; tendencija ka ravnodušnosti, nepristrasnosti, hladnokrvnosti i potpuni nedostatak svake empatije. Oni to većinom ispoljavaju ohološću, prezirom ili omalovažavanjem svojih žrtava.

  Eto, čisto da vidite ko nas “liječi“…

 58. Evo i jednog insajderskog mišljenja o ZLOBODANU (Bakirovom-Gregorijanovom-Čavićevom, Mandićevom, Bosićevom, Dronjkovom, Trišićevom) VASKOVIĆU, iz pero onih koji već odavno poznaju njegov kameleonski, konvertitski, plaćenički karakter, „lik i (ne)djelo“:

  http://www.glassrpske.com/komentar/kolumne/Licemjerstvo-laz-i-video-trake/lat/191.html

  Licemjerstvo, laž i video-trake

  (Mirjana Kusmuk; 13.04.2011.)

  Sarajevski portali, reklo bi se ničim izazvani, u utorak su, svi ko jedan, objavili do sada neviđene snimke svog novinarskog „heroja“ iz Republike Srpske Slobodana Vaskovića, do 12. aprila 2011. „najslobodnijeg“ i „najugroženijeg“ novinara „istraživača“ koji hoda kuglom nebeskom. Heroja svih njihovih zabluda i junaka vlastitih propagandnih uradaka.

  Otkriće Portal „sarajevo-x.com“ počeo je priču ovako:

  Bivši novinar političkog magazina „60 minuta“ Federalne televizije, „perjanica“ istraživačkog novinarstva, Slobodan Vasković, poznat je po žestokoj kritici režima Milorada Dodika i bivše i sadašnje Vlade RS. Vasković je postao poznat kao istrajni i hrabri novinar koji već godinama, radeći za magazin „60 minuta“ na FTV-u razotkriva kriminal vladajućih struktura u Republici Srpskoj.

  Potom je ovaj, a i drugi portali, okačio na stranicu sirov, nemontiran snimak nastao 12. jula 1995. godine u Potočarima na kojem, kako su napisali, „isti taj Vasković“ razgovarasa Abdulahom Purkovićem, propitu je ga i naredbodavno, prijeteći sugeriše odgovore.

  Na drugom snimku Vasković u bijeloj majici maše sa vojnog transportera na kojem ulazi u Srebrenicu. Kosa mu leprša na vjetru.

  Pronašli su sarajevski portali i Abdulaha Purkovića koji govori da se „dobro sjeća toga dana kada su mu rekli da priča kako mu se naredi ili će ga ubiti“, a prisjetili su se i Vaskovićevog lista „Patriot“ koji je, vele, „negirao zločin u Srebrenici“.

  Potom na red dolazi i Vaskovićev šef, urednik emisije „60 minuta“, prvi najistraživačkiji i najugroženiji od svih novinara istraživača koji hoda kuglom zemaljskom u pratnji osam policajaca (ali ne grada Čikaga) – Bakir Hadžiomerović. Bakir, istraživač „opasnih tema“ i „teškog kriminala“, zaprepašten i odlučan javnosti preko „depo“ portala saopštava da je za inkriminirajuće snimke svog najbližeg saradnika Vaskovića saznao prije mjesec i odmah mu dao otkaz!
  Novinarstvo

  I to je mjesto na kojem treba zastati, jer baš tu zastaje zdrava pamet, i postaviti nekoliko zdravologičnih pitanja:

  Kako to da novinar, istraživač, ekskluzivac našeg doba, onaj koji je raskrinkao sve bandi te, kriminalce, pljačkaše……. (termini preuzeti od dvojca Hadžiomerović – Vasković) u svemiru i šire nije znao osnovne informacije o svom višegodišnjem kolegi i najbližem saradniku?

  Kako to da najistraživač, najnovinar, najboracprotivkriminala.com i to posebno onoga u Vladi RS, u medijima RS, u zatvorima RS, u Srpskoj pravoslavnoj crkvi……. nije do prije nekoliko dana došao do informacija o svom odanom saradniku?

  Da li to znači da Hadžiomerović ne vlada činjenicama, da ne zna ništa o velikoj većini stvari o kojima izvještava u svom političkom magazinu?

  Da li to znači da cilj najhrabrijeg i najistraživačkijeg bh. novinara nije istinito i objektivno informisanje?

  Da li to znači da se on, kao i njegov saradnik (o kojem do prije jednog mjeseca nije znaoni šta!) nikada nisu ni bavili istraživačkim novinarstvom, jer ono iziskuje mnogo rada i mnogo truda?

  Da li to znači da je Hadžiomeroviću Vasković trebao samo zarad kompromitacije političkih i drugih protivnika njegovih nalogodavaca i finansijera?

  Kako je moguće da najobavješteniji novinar, dika bh. novinarstva (koju čuva osam policajaca, plus oni u kućici ispred stana na Breki) nije proteklih godina pročitao ni jedan tekst o svom saradniku Vaskoviću u „Slobodnoj Bosni“, „Avazu“, „Glasu Srpske“, „Nezavisnim“….?

  Kako je moguće da postoji istraživač novinar, sveznalac, koji ni novine ne čita?

  Da li je moguće da Bakir nije pročitao ni onaj intervju što je preko Vildane Selimbegović sredio Vaskoviću 2009. godine u „Danima“ da mu opere biografiju, kako bi preko njega mogao tuđe da prlja?

  „Pranje“ člana Bakirovog tima novinara istraživača bilo je definisano u plitkom pitanju „slobodoumnog tjednika“: Znam da Vas je lično pogodila priča oko Vašegangažmana u Srebrenici u julu 1995. U knjizi Vladimira Bebe Popovića Željko Cvijanović, novinar u civilu, spominje Vaše izvještavanje iz Srebrenice te da ste tada rekli da sve „muslimane treba baciti u reku“. Da to jednom raščistimo – šta je od svega toga istina?

  Vasković odgovara: Da, to je dio koji je napisala Mirjana Kusmuk…….. To sve, jednostavno, nije istina. Išlo se dotle da su pustili video snimak, a da je u pozadini namontiran glas Snježana Lalovića. To su ljudi s RTRS-a…… Na RTRS-u postoji arhiva, pitanje je zašto nikada nisu emitovali taj moj navodni izvještaj iz Srebrenice. Od govor je – zato što to nepostoji.
  Istorija

  Ako sam, a kako proizilazi iz ovoga intervjua, jesam, upravo ja taj novinar koji je razotkrio Vaskovićevu biografiju, onda samu sebe kandidujem za Pulicerovu nagradu za istraživačko novinarstvo, koju će mi Rafi Gregorijan uručiti kao prvom dobitniku iste izvan grani ca SAD.

  Jer sam znala i pisala, a istraživač Bakir Hadžiomerović nije, da je udarna pesnica magazina čiji je urednik Slobodan Vasković:

  – predratni baletan u sarajevskom Narodnom pozorištu koji je 1997. godine iz sitnog materijalnog interesa u sudu, uz svjedočenje dvije novinarke (od kojih mu je jedna supruga) slagao da je završio nepostojeću Visoku baletsku školu u Sarajevu

  – čovjek koji je u ratu bio urednik vesele muzičke emisije „Svilen konac“ Srpskog radija u kojoj je vrijeđao strašnije i gore nego što je to radio 20 godina poslije u emisiji „60 minuta“, samo one druge nacije i vjere

  – novinar čije je izvještavanje kako tada, tako i 12. jula 1995. godine u Srebrenici, bilo i na srpsku i na novinarsku sramotu – čovjek koji je pod dirigentskom palicom tajnih službi od 1997. do 2001. godine izigravao demokratu u „Reporteru“

  – onaj što je 2001. po nalogu SDS-a osnovao list „Patriot“, koji mu je pod krinkom odbrane srpskih nacionalnih interesa poslužio za pripremu ubistva Riste Jugovića, medijski odstrel Zorana Đinđića, odbranu „zemunkog klana“, zaštitu kriminala, reketiranje i medijsko linčovanje

  – onaj za kojeg je bivši ministar finansija RS Svetlana Cenić kazala da mu se para nije moglo nadavati

  – vlasnik firme koja je utajila oko 200.000 KM poreza, a što Okružno tužilaštvo u Banjaluci neće ili nesmije da ga procesuira godinama

  – čovjek koji je svoju porodicu stavio kao živi štit ispred sebe svako malo javnosti saopštavajući da su im životi ugrože ni zbog njegovog „hrabrog novinarskog rada“

  – novinar koji je 24 sata štrajkovao glađu „do smrti“ i policiji bezbroj puta prijavljivao sopstvenu likvidaciju, a sarajevski mediji u jedan glas optuživali „režim Milorada Dodika“ da hoće da ućutka najhrabrijeg novina ra u RS

  – čovjek koji je napravio list „Stav“, printanu verziju magazina „60 minuta“

  – heroj sarajevske javnosti i kruga „intelektualaca“ i „slobodomislećih“ novinara Banjaluke i šire koji su stali na branik njegovog herojstva

  – omiljeni novinar Transparensi internešnala BiH i još nekih NVO

  – jedan jedi ninovinar, član ekipe „60 minuta“ iz RS, koji je za četiri godine u ovoj emisiji objavio 150 priloga ili 25 sa ti najgorih kleveta o RS i svakome ko u njoj nešto znači

  – onaj što su ga oni koji su ga izdigli do zvijezda, isluženog bacili u blato.
  Kamenje

  Bakir Hadžiomerović, Vildana Selimbegović, Senad Pećanin, Dario Novalić, Ozren Kebo od tog i takvog, zaslijepljeni mržnjom prema RS, napravili su u posljednje četiri godine heroja novinarstva i beskompromisnog borca za istinu. Da li zaista nisu znali šta rade?!

  Poslije svega navedenog, javno molim ministra policije RS Stanislava Čađu da mi hitno stavi pod prozore policijsku kućicu i ustupi osam policajaca jer mnogo prije najboljeg, najugroženijeg i najhrabrijeg od svih istraživača Bakira Hadžiomerovića sve ovo sam objavila, a znala sam da je po život opasno.

  O Vildani i ostalima, nekom drugom prilikom. Jer istina, jer činjenice govore jače od najubojitijeg oružja. Laž i propaganda su ipak samo jeftina, prolazna i sramna strana novinarstva.

  Književnost je opet nešto drugo, posebno kada je ispisuju oni sa vizom za besmrtnost.

  – Dođe vreme kada pametni zaćute, budale progovore, a fukare se obogate – napisao je mnogo davno Ivo Andrić, književnik čiji jubilej – 50 godina od kada je primio Nobelovu nagradu – proslavljamo upravo ove godine. Ko bi rekao da je napisano tako davno?

  A dođe i ono zlo vrijeme o kojem je poodavno pjevajući Svetome Savi pisao Matija:

  Kako su podli ljudi, pse pustili, a kamenje svezali! Ko bi rekao da je to bilo još onda? A tako stvarno zvuči.

  U to ime bio je ovo prvi odvezani kamen koji sam na bijesne pse bacila.

 59. Ама тролови,не скрећите тему,нису овдје тема ни дилери,ни Васковић већ то да један припадник јединице која је починила ратне злочине над српским цивилима данас начелникује у по Бање Луке. Али добро,ви сте једни од оних који сматрају да нема ништа лоше у томе да убијеш цивила под условом да је он Србин.

 60. I, još ponešto o Bakirovom „istraživaču“, medijskom REKETAŠU i UTAJIVAČU POREZA Zlobodanu Gregorijanu:

  http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Ko-i-zasto-je-ubijao-novinara-Vaskovica/lat/51855.html

  Ko i zašto je „ubijao“ novinara Vaskovića

  17.01.2011 | Glas Srpske

  Svaki put kada bi mediji ili istražni organi pokrenuli pitanje njegovih NEZAKONITIH RADNJI, kao što su UTAJA POREZA ili MEDIJSKI REKET, Slobodan Vasković zamjenom teza pravio je žrtvu od sebe. Optuživao je sve one koji su se usudili da o tome govore da pripremaju njegovu „likvidaciju“.

  Medije koji su o tome pisali optuživao je za „medijsku pripremu likvidacije“. Ovo je hronologija „ubistava najugroženijeg novinara u RS“.

  17.5.2005. Slobodan Vasković, urednik „Patriota“, podnio je krivičnu prijavu protiv generalnog direktora RTRS-a Dragana Davidovića, direktora programa TV RS Mire Lolić-Močević i urednika IPP Draška Ignjatića u kojoj ih je optužio da su „pokrenuli medijsku akciju protiv njega sa namjerom da ga prisile da prestane da piše i da mu nanesu štetu radi osvete“.

  (Prijavu je podnio nakon što je RTRS objavila da je protiv Vaskovića pokrenut proces zbog utaje poreza. Vaskovićeva prijava je odbačena)

  *****

  27.3.2006. List „Patriot“ objavio da direktor RTRS-a Dragan Davidović medijski priprema teren za egzekuciju Slobodana Vaskovića. „Davidović je imao namjeru da zloupotrebom RTRS-a medijski pripremi teren za moju egzekuciju“, zamijenio je teze Vasković.

  (Vasković je ovo saopštio nakon što ga je SIN UBIJENOG RISTE JUGOVIĆA u emisiji RTRS-a 19.3.2006. OPTUŽIO da je VASKOVIĆ MEDIJSKI PRIPREMIO UBISTVO NJEGOVOG OCA)

  *****

  26.12.2006. Vasković optužuje predsjednika RS Milana Jelića da priprema njegovu likvidaciju i da je 12. decembra dao nalog da „porodica Vasković mora biti uništena“. Vasković Jelića prijavljuje MUP-u i SIPA.

  (Vasković optužuje Jelića nakon što je „Elektroprivreda RS“ USKRATILA REKLAMIRANJE u „Patriotu“, a PORESKI INSPEKTORI počeli kontrolu poslovanja tog preduzeća)

  *****

  26.12.2006. Vasković objavljuje da je 21.11. navodno na ulici fizički napadnut njegov sin Nemanja i da mu je prijećeno da će biti isječen. Navodi da mu je sin napadnut i u proljeće iste godine.

  (VASKOVIĆEV SIN NEMANJA TAKOĐE JE ZAPOSLEN NA FTV-u GDJE RADI U TEHNIČKOJ SLUŽBI EMISIJE BAKIRA HADŽIOMEROVIĆA „60 MINUTA“)

  ******

  27.1.2007. Oko 16 časova Slobodan Vasković, glavni i odgovorni urednik „Patriota“, ispred zgrade Skupštine RS stupio u štrajk glađu. Rekao da je u štrajk stupio zbog navodnih prijetnji predsjednika RS Milana Jelića, kao i kontrole Poreske uprave RS u „Novom magazinu“, izdavaču lista „Patriota“. Štrajkovao je oko 24 časa, a štrajk prekinuo 28.1.2007. uveče. Podržali su ga Udruženje „BH novinari“ i Tanja Topić.

  (Vrhovni sud RS presudio je 20.12.2006. da Vasković MORA DA PLATI UTAJENI POREZ U IZNOSU OD OKO 150.000 KM. Javnost u vrijeme njegovog štrajka nije znala za ovu presudu koja je bila i POVOD ZA „ŠTRAJK“)

  *****

  24.12.2007. Jutros oko dva sata tri nepoznate osobe su u naselju Obilićevo u Banjaluci napale Nemanju Vaskovića, sina Slobodana Vaskovića, novinara „60 minuta“ i urednika banjalučkog „Patriota“, javila je FTV. Dodala je da je CJB Banjaluka odbio da zaprimi prijavu o ovom napadu. Vaskovića podržala SDP, koja je optužila vlast RS da se obračunava sa novinarima i njihovim porodicama.

  (Vasković sina doveo u policiju NEKOLIKO DANA POSLIJE NAVODNOG NAPADA i bez ljekarskog nalaza o povredama).

  *****

  13.7.2008. Slobodan Vasković i Dragomir Babić policiji prijavili novinarku Cvijetu Arsenić da im je prijetila da će ih „dići u vazduh eksplozivom“. Novinarka saslušana istoga dana u Upravi krim-policije RS po hitno otvorenoj istrazi o navodnim prijetnjama.

  ******

  16.7.2008. Slobodan Vasković održao pres-konferenciju u Banjaluci na kojoj je rekao da „diktatorski režim stvara ambijent u kojem će biti ubijen“.

  (Vasković ovo izjavio nakon što je DRAGOMIR ANDAN saopštio da mu je VASKOVIĆ TRAŽIO 50.000 evra da ga SKINE SA „CRNE LISTE“ i što ga je ZA REKETIRANJE U MEDIJIMA OPTUŽIO i Brane Subotić, bivši direktor AMS RS)

  ******

  18.3.2009. Slobodan Vasković fizički je napadnut u Trebinju, javila je FTV. Za navodni napad Vasković je optužio vladiku Grigorija i glumca Kolju Pejakovića. Rekao je i da sve to ima veze sa prijetećim pismom koje je navodno dobio nekoliko dana ranije. Na putu prema Ljubinju razbijeno mu je staklo na automobilu. Niko nije povrijeđen. FTV je za „napad“ optužila vlasti RS. Vaskovića je podržala SDP.

  (Rezultati policijske istrage o razbijenom staklu do danas nisu poznati javnosti)

  ******

  11.5.2009. FTV je saopštila da je Slobodan Vasković napadnut na putu za Sarajevo kod Kneževa. Navodno ga je vrijeđao policajac bez oznaka, te ga je, kako je tvrdila FTV, „verbalno vrijeđao, prijetio i čak krenuo fizički da ga napadne“.

  (Ustanovljeno da je automobil u kojem su bili Vasković i Dragomir Babić zaustavila radarska kontrola, jer su vozili mnogo brže od propisane brzine)

  ******

  30.12.2010. Nakon što su mediji u RS objavili dokument u kojem kompanija INA uredniku „60 minuta“ ODOBRAVA MITO od 30.000 evra, Bakir Hadžiomerović je gostujući tim povodom na FTV rekao: „Ja se bojim da na ovaj način Željko Kopanja priprema teren za likvidaciju Slobodana Vaskovića!“.

  (Ostalo je nejasno zbog čega je Hadžiomerović uopšte pomenuo Vaskovića koji nije bio akter ovog medijskog reketa, ni tema emisije)

  ******

  13.1.2011. FTV zatražila zaštitu Slobodana Vaskovića jer je navodno opet životno ugrožen. Vasković rekao policiji RS da mu „opasnost prijeti od Željka Kopanje, Đorđa Davidovića, te nekolicine visokih funkcionera MUP-a RS“.

  (Vasković traži zaštitu policije nakon što je ĐORĐE DAVIDOVIĆ JAVNO IZJAVIO DA JE VASKOVIĆ POKUŠAO DA GA REKETIRA ZA 10.000 EVRA. Ove tvrdnje medijima i policiji POTVRDIO Vaskovićev „KURIR“ u tom poslu Goran Kostić)

  Ma, bravo, ZLOBODANE-baletane?! Sve „bolje od boljeg“. Pravo „labuđe jezero“ Pravi si GEBELSOVSKI „majstor“ i „borac“ protivu fantomskih „zengi“, protivu Mite & KoruMpcije, a za demokraCiu i ljuCka prava.
  Moralna „gromada“ od (ne)“čovjeka“ Zlobodana.

 61. DOBRO PROČITAJTE ŠTA KAŽE SADAŠNJI PREDSJEDNIK, SJETITE SE TOGA POSLIJE OKTOBRA I SHVATITE NA ŠTA JE SVE SPREMAN POSLIJE PORAZA NA IZBORIMA – VEĆ SAD NAJAVLJUJE DA IZBORI NEĆE BITI FER I DA NEĆE PREDATI SRPSKU U TUĐE RUKE…

  „Lažu, obmanjuju, falsifikuju na svakom koraku – jer im istina ne ide na ruku. Ništa im nije sveto! A zašto? Zato što se plaše poštenih izbora, normalnog suočavanja snaga, zato što znaju kakav ih poraz čeka“, rekao je Dodik.

  On je istakao da se opozicija usaglasila sa svojim nalogodavcima i rade na rušenju mira i poretka u Republici Srpskoj, ne bi li, kako je rekao, ućarili i izmuljali nešto za sebe i sebi slične, prije izbora i van njih.

  „Nećemo im takvima, nečasnima predati Srpsku, ne celu, nego ni jedan njen pedalj, jer ova zemlja i ovi ljudi zaslužiju bolje od njih“, poručio je Dodik. – PRESS RS

 62. Šizofrenija se sastoji u tome a Vasković postaje bitan, a zašto je bitan? Niti obavlja kakvu javnu funkciju, niti je na budžetskoj sisi, samo piše svoj blog koji u interpretaciji SNSD-a ima planetarni značaj kao i New York Times. Potrefio čovjek s tim ministastvom domobrana, uporan neki čovo. Što je potrefio? Pa svakome se omakne da dokumenta postoje i kada su vidljiva, ne lažu. Na to se navodno popljuvani suprotstavio tvrdnjom da nije nikada bio tamo. OK. Zašto prijatelji Zorana ne podnesu izvještaj o njegovom učešću u ratu? Kakve veze ima Vasković s tim. On je na margini ovog društva.
  Ah, i sjetih se kako je neko godinama bio naivan, još javna ličnost i funkcioner.;)

 63. Ovo mora da je istinita informacija,cim je Hrvatska “domoljubna“ zajednica ovo objavila(treba vjerovati onima koji su pobili i raselili preko milion Srba)….

  Mora biti istinita,kad je ovo objavio Vaske,tip koji je postavio rekord u mijenjanjanju “dresova“informativnih sluzbi,pocevsi od kontroverznog izvjestavanja u Srebrenici za vrijeme rata(zbog kojeg mu nema mjesta u Sarajstanu) pa do prelaska na “nevladinice“(zbog kojih nije popularan u Srpskoj).

  Pogotovo mora biti istinita kad ovo potvrdjuje magnatera,inace osvjedoceni srbomrzac, obozavatelj lika i djela Dr.Pavelica i tako to,kao i sijaset likova koji su se pojavili u ova “revolucionarna doba“,koji se inace odlikuju providnim i jednoobraznim komentarima(nerjetko prepuni prostakluka)…

 64. jahac, 06.03.2014. 22:26:00 Hrvati su zadnji koji bi izmišljali laži protiv članova SNSD-a, i doprinosili njihovom rušenju. SNSD je stranka koja se dosljedno bori za hrvatske interese, i uništenje RS. Argumentacija ti je imbecilna i za standarde SNSD trolova, zar nemate nikog drugog dežurnog večeras? hrvatskog pletera, anju justiciju, bobana56..

 65. Ahaaaa – Jahač – sad mi je jasna ta SNSD-ovska logika tipa – Borci RS su zapravo rušili RS jer su se za nju borili…

  Novaković nije bio u zengama, a dokaz za to je njegovo ime na spisku hrvatskih domobrana….

  Oni koji ruše RS zapravo čuvaju RS od rušenja…mhm….

  Čovječe – prosvijećen sam – gdje je prva filijala SNSD-a da se učlanim….

 66. Marcel, 06.03.2014. 23:04:40

  “Hrvati su zadnji koji bi izmišljali laži protiv članova SNSD-a, i doprinosili njihovom rušenju.“

  Odlicno objasnjeno…znaci oni kojima je u interesu ta politika u ovom slucaju su ispali glupi..sta li…

  lsaša, 07.03.2014. 00:09:53

  Kao prvo,ja ne tvrdim nista.Samo sumnjam u vjerodostojnosti pojedinih “izvora informisanja“.
  Kao drugo,mogu ti reci da su veoma dubokoumne te tvoje “zavlakuse“ i kontradiktiranja kotradiktiranjima samog sebe.(Citaj,nemaju smisla).

  I ne lupetaj…ako zelis da se uclanis u Dveri ili SNP 1389,onda mi se javi.

 67. I jos na napomenem.U ovim pokretima nema novaca ako te to interesuje.
  Druga stvar koja je bitna,cilj nam NIJE Evropa(kao sto sve postojece dosadasnje “opcije“nude(ako te i to interesuje).

  Tako da i ja tebi zahvaljujem,jer euronavijaci i lovci na pare nam nijesu ni potrebni.

  A sto se tice teme,poznajem tuce ljudi,koji sada zive u Srpskoj(porijeklom uglavnom sa srpske Banije),koji su pocetkom rata bili “zavedene“ u razne “domoljubne spiskove“ iz propagandnih razloga.

 68. Dobro – bio je zaveden; zaprijećeno mu je; ucjenjen je; vjerovao je u “ideju“ – šta god – činjenica je da je slagao javnost, a visoki je “politički komesar“ – Dakle, neke stvari, u pogledu etike, vrijede valjda i danas u istoj mjeri i na isti način kako su vrijedile 1389-e. Zato mi nije jasno zašto ga braniš?

 69. Дане, зашто ви не изађете са својим доказима, аргументима, ако није био тамо у зенгама, па негдје је био, код куће, у фирми, на роштиљади, на пецању,…? Гдје?

  Шта се правите мутави, гадите се људима још више, кад помислим да си ти неки промотер неких кобајаги просрпских интереса, а браниш неког усташу свим силама, тачно ми дође да те пљунем на сред тог трга Крајине.

 70. Као да се није о свему знало – све се знало, а сад сви навалили на јадног усташу:

  Владе, 21.03.2013. 10:54:04 [71270]
  Оно што ја слушам около и од неколицине запослених у Градској и граду, у вези тог ХОС-овца је: зове се Новаковић, с надимком Зенга, да је из Сиска, да је био у хрватској војсци, члан је главног одбора СНСД у Граду, водио је Гаврановићевев изборни штаб, као најлојалнији човјек, а сада ради као начелник у Градској управи, заборавио сам чега.
  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=31589

 71. Као да се није о свему знало – све се знало, а сад сви навалили на јадног усташу:

  Владе, 21.03.2013. 10:54:04 [71270]
  Оно што ја слушам около и од неколицине запослених у Градској и граду, у вези тог ХОС-овца је: зове се Новаковић, с надимком Зенга, да је из Сиска, да је био у хрватској војсци, члан је главног одбора СНСД у Граду, водио је Гаврановићевев изборни штаб, као најлојалнији човјек, а сада ради као начелник у Градској управи, заборавио сам чега.

 72. Karabaja, 08.03.2014. 13:02:31

  “Bil Klinton nije izgubo predsjedničku poziciju zato što mu je Monika popu*ila, nego zato što je javnost i Kongres slagao da se to nije desilio.“

  Карабаја, будибокснами, шта је са тобом у задње вријеме?

  Бил Клинтон је изгубио предсједничку позицију зато што по америчком уставу није имао право на трећи мандат.

 73. Симо П. Ороз, 08.03.2014. 19:08:11

  U mrznji su velike iluzije i aluzije moj Simo. Nego, ja se pitam sta ce se desiti ako se ovo do kraja raskrinka kao Zlobina specijalna crna operacija? Oce li on opet na miru sjediti u Solajinoj i pijuckati kafu? DA sam na Zenginom mjestu i da sam ovako nevin kao sto tvrdi, ne bih se prepucavao sa Vaskovicem po novinama nego bi izljubio zenu i djecu, pa repetirao parabelu i odlezao skota. Ako je Vaskovic u pravu, iselio bih se iz RS.

  Pitam se jos koliki bezboznik moras biti pa raniti porodicu parama kakve zaradjuje Zlobo VAskovic.. a jos mi je vise za cudo KAKVA kalastura moras biti pa sa takvim pascetom lezati u krevetu i radjati mu [email protected]!
  Stvarno je doslo zadnje vrijeme i bice velikog trebljenja pleve narodne..

 74. „Симо П. Ороз, 08.03.2014. 19:08:11 [107534]
  Karabaja, 08.03.2014. 13:02:31
  “Bil Klinton nije izgubo predsjedničku poziciju zato što mu je Monika popu*ila, nego zato što je javnost i Kongres slagao da se to nije desilio.“

  Карабаја, будибокснами, шта је са тобом у задње вријеме?“

  Е мој Симо, не знам је ли ти познато да је Карабаја саветник рогатичког начелника. Куку нама с нама. Ни по јада да бар плату од близу две хиљаде прима ,седи кући и ћути.

 75. nervnipsihijatar, 08.03.2014. 19:40:07

  Нема се Новаковић шта селити. Човјек се у незгодно вријеме нашао на незгодном мјесту и искористио прву прилику и прешао на страну свог народа. Што се мене тиче Новаковић и хиљаде других који су били у сличној ситуацији могу свијетла образа ходити по РС.

  Проблем је у следећем. Ми смо постали друштво без грама сензибилитета за људе и ситуације у којима су се они налазили. Китимо се да смо некакви хришћани, а нисмо у стању прећи преко тако баналне чињенице да је човјек у датом тренутку реаговао како је знао и умио и за 56 дана успио да се извуче из усташких канџи. Чак и да није присилно мобилисан треба имати разумјевања и прихватити чињеницу да је врло брзо донио исправну одлуку и напустио ХВ. Ми се хвалимо да смо некакви хришћани, а нисмо научили прву екцију из хришћанства о заблудјелом сину. Џаба сам ја овдје спомињао да су се у истој ситуацији налазили и српски добровољци-солунци који су мобилисани у непријатељску војску, а касније прешли у српску. И сви су данас поносни ко је имао претка солунца. Никоме не пада на ум да им спочитава припадност аустријској војсци.

  Проблем је у томе што килава опозиција није у стању да отвори ни једно значајно питање о грешкама власти него таламбаса о 56 дана ратног стажа неког општинског чиновника. И што је најгоре, постоје веома јакле сумње да су ту упетљане службе државе која је ратовала против РС и чије су снаге починиле ратне злочине на територији Босанске Крајине гдје се налази Бањалука. Ако томе додамо да је актуелни министар одбране Хрватске Котромановић био директно умијешан у те злочине, да се тренутно одржава суђење за геноцид Србија-Хрватска, инсистирање опзиције на овако небитној ствари може да говори само о двије ствари.

  Или је опозиција неспособна да увиди хиљаде неправилности у раду актуелне власти на које упозорава обичан народ, па се ухватила Новаковића ко пијан плота или је у питању нешто друго. А за то друго питајте Каргановића. Ја нисам стручњак.

 76. “ Ми смо постали друштво без грама сензибилитета за људе и ситуације у којима су се они налазили. Китимо се да смо некакви хришћани,“

  Da i sve to u tolikoj mjeri da smo došli do toga da predsjednik RS borce VRS naziva stranim plaćenicima…

 77. И ја мислим да Лазин син треба остати у Републици Српској да би имали јасан показатељ докле човјек може догурати у овом болесном друштву ако је драговољац.
  Такође је тачно да је наша опозиција керов курац*,пустили су борце да леже по парку као керови умјесто да изврну на поставу власт која у СТАКЛЕНУ БАШТУ доводи фирме из Ријеке и Маоче док наши људи просе и хране се по кантама за смеће.
  Зар никоме није сумњиво да послове на тендерима у термоелектранама у милионским износима листом узимају фирме из блиско-источног Сарајева на једну понуду??!
  Али лакше је пријетит Васковићу да га чека ликвидација,него моментално избацити драговољца јер је јавно занијекао и тиме изазвао лавину и дао крила опозиционим дебилима.

  *Беспотребна ствар само украшена и упакована да би била примамљивија широким народним масама.