Хрватска: Посмртно етничко чишћење

Србина родом из Мачве, Предрага Арсеновића, који је умро прије 13 година, Хрватска је посмртно покрстила у Хрвата, а његов син Срећко сумња да то није усамљен случај и да је у Хрватској на дјелу масовно фалсификовање историје које захтијева хитно реаговање српских власти. Да му је отац Предраг, рођен 1923. године у Јаловику код […]

понедељак, 25 јула, 2011 / 11:26

Србина родом из Мачве, Предрага Арсеновића, који је умро прије 13 година, Хрватска је посмртно покрстила у Хрвата, а његов син Срећко сумња да то није усамљен случај и да је у Хрватској на дјелу масовно фалсификовање историје које захтијева хитно реаговање српских власти.

Да му је отац Предраг, рођен 1923. године у Јаловику код Шапца, послије смрти напрасно постао Хрват, Срећко Арсеновић је сазнао случајно, када му је затребао извод из матичне књиге рођених који вади у Загребу, и у коме се наводи да му је отац Хрват.

Арсеновић сматра да је ријеч о намјерном фалсификовању података с циљем да се умањи број Срба који су до деведесете године 20. вијека живјели у Хрватској, те да на тај начин покушавају доказати да у Хрватској није било етничког чишћења Срба у оном броју на који се позива Србија – пише "Прес".

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта рекао је да је ова коалиција чула и да је било мијењања националне припадности у матичним књигама у Хрватској. /крај/н

 Оставите одговор