Хрватска обалска стража спашава имигранте код Мљета

На подручју Заштићеног еколошко-риболовног појаса Хрватске, јужно од Мљета, у току је акција спашавања 65 имиграната из Сомалије, Египта, Сирије и Авганистана, чији брод због квара већ два дана плута морем. У акцији спашавања учествује Хрватска обалска стража, а имигрантима су подијељени вода, храна и лијекови, саопштено је из Министарства одбране Хрватске. Брод са имигрантима […]

понедељак, 2 јула, 2012 / 10:02

На подручју Заштићеног еколошко-риболовног појаса Хрватске, јужно од Мљета, у току је акција спашавања 65 имиграната из Сомалије, Египта, Сирије и Авганистана, чији брод због квара већ два дана плута морем.

У акцији спашавања учествује Хрватска обалска стража, а имигрантима су подијељени вода, храна и лијекови, саопштено је из Министарства одбране Хрватске.

Брод са имигрантима испловио је из Грчке, а циљ му је била обала Италије, јавили су хрватски медији.

Припадници обалске страже не могу да утврде ко је капетан брода који плови под непознатом заставом, а имигранти не желе да се једрилица дотегли до хрватске обале већ желе да наставе пут до Италије.

Квар на једрилици не може да се поправи уколико не дођу до обале, а с обзиром да се брод налази у међународним водама припадници Обалске страже не могу да поступају без сагласности капетана.Оставите одговор