Хрватска: Линић оптужен за ратно профитерство

Против бившег градоначелника Ријеке Славка Линића и још неколико особа поднесена је кривична пријава због ратног профитерства. Они се терете за наводни нестанак 800.000 њемачких марака у јулу 1991. године којима је требало да буде купљено оружје из Словеније, преносе хрватски медији. Кривичном ппријавом, осим бившег градоначелника Ријеке, обухваћено је још неколико особа које су […]

недеља, мај 15, 2011 / 19:00

Против бившег градоначелника Ријеке Славка Линића и још неколико особа поднесена је кривична пријава због ратног профитерства.

Они се терете за наводни нестанак 800.000 њемачких марака у јулу 1991. године којима је требало да буде купљено оружје из Словеније, преносе хрватски медији.

Кривичном ппријавом, осим бившег градоначелника Ријеке, обухваћено је још неколико особа које су у протеклом рату водиле Кризни штаб Ријеке, а чији је шеф у то вријеме био Линић.

Хрватска полиције је почела да поступа по овој кривичној пријави 13. маја, односно истога дана када је Хрватски сабор донио Закон о незастаријевању ратног профитерства. Већ испитане особе кажу да оружје никада није испоручено, а новац није нестао, већ је враћен на рачун града.

Линић, који је посланик опозиционог СДП-а у Хрватском сабору, рекао је да још није добио позив за информативни разговор и оцијенио да подношење кривичне пријаве против њега представља "игру врха хрватске државе".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *