Хризостом најавио сређивање у епархији Зворничко-тузланској

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом изјавио је да ће, када преузме Епархију, у договору са епархијским органима повлачити потезе који ће обрадовати јавност, те најавио да ће ићи у лагано сређивање стања у Епархији. "Идем да служим народу божијем, још више и ревносније, јер то сигурно народ од мене очекује", рекао је владика Хризостом, који […]

понедељак, јун 10, 2013 / 17:55

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом изјавио је да ће, када преузме Епархију, у договору са епархијским органима повлачити потезе који ће обрадовати јавност, те најавио да ће ићи у лагано сређивање стања у Епархији.

"Идем да служим народу божијем, још више и ревносније, јер то сигурно народ од мене очекује", рекао је владика Хризостом, који долази на мјесто владике Василија.

Владика Хризостом је за "Независне новине" рекао да би Свети архијеријски синод Српске православне цркве /СПЦ/ могао већ у сриједу, 12. јуна, одлучивати о термину његовог устоличења /интонизације/.

"Прво ћу да упознам и обиђем Епархију, да видим како људи живе, да видим стање по парохијама, манастирима. Да бих народу знао да служим, морам га прво упознати", рекао је владика Хризостом.

Владика Хризостом рекао је да неће заборавити Епархију бихаћко-петровачку, у којој је претходно службовао. коју ће обилазити када му обавезе то буду допуштале. Он вјернике моли да са љубављу и добротом прихвате новог владику Атанасија.

Епископ Хризостом подсјетио је да на подручју Епархије бихаћко-петровачке данас постоје 143 цркве, које су биле девастиране, порушене или запаљене, а остало је да се обнови још седам цркава.

"Задовољство је данас проћи Епархијом бихаћко-петровачком и видјети шта је све урађено. Све је то народ урадио. Ја сам био тај који им је само помагао, кријепио их и тражио помоћ са свих страна", поручио је владика Хризостом.24 КОМЕНТАРА

 1. Најгори могући избор за позицију епископа зворничко тузланског о хомосексуалним активностима Хризостома Јевића зна се у богословији у Крки у којој је уз обилато локање вина прибегавао оргијама.

  Хризостом Јевић је решење Милорада Додика и Григорија Дурића а не решење по Божијем промислу , Хризостом Јевић стиже у епархију да протера свештенство , уведе католике и крене у стварање Босанске Цркве са којом ће он и Григорије да уцјењују БГ.

  У епархији ће од сада радити политички емисари СНСДа јер што ће нама СДС у 21 вијеку поред странске нашег председника договор је постигнут у Невесињу…

  Е мој имењак ће да Вам покаће како се руши Црква , уништава јединство народа и напокон ће народ епархије видјети хомосексуалца !

 2. СДС није имао емисаре јер народ неће издајничку и назадну лоповску власт СНСДа , василије није држао хвалоспеве као Додик а сав посао уклањања су урадили путем тејне полиције Станета Доланца…
  Медији Хилмо Селимовић власник БХ дана замјеник министра МУПа Делимустафићу , познати власник сарајевске пиваре који је током рата куповао дионице из Р Српске
  Адвокат Душко Томић најмлађи члан тајне полиције С Доланца и уцијењен због продаје дјеце у току рата за овакве акције
  Петар Петрић БИА , игуман који је у Пећкој патријаршији почео радити као сардник БИЕ ухваћен у крађи светиња , данас у БН ради исто само што је од хомосексуалца шпостао бисексуалац и има жену фризерку БОБУ

  Сва реализација плана за долазак Хризостома а уклањање Василија на гнусан начин договорена на сасатнку патријарх Додик , на самом изласку из Српске у Љубињу се пуштају монтирабни снимци и креће серија удара гнусног злочина ка Цркви и поколењу. Убацују се овакви онакви кандидати да се медијски уклоне и онда избацује се Хризостом,Први прелазак у РСрпску Хризостом користи и одлази да се захвали Додику….

 3. Према мени доступним информацијама, Хризостом ће највише радити на промоцији Милорада Додика и вредности СНСДа уз уклањање свих оданих епископу Василији Качавенди са увођењем сталних богослужења са католицима по рецепту дубровачки бискуп – епископ захумско херцеговачки. Хризостом ће неке храмове у федерацији затворити и радити на исељавању народа из федерације да би себи обезбедио медијску подршку и вољу федералне власти о чему говори и напис у задњим данима http://www.bhdani.com/default.asp?kat=txt&broj_id=834&tekst_rb=10 . Основно деловање ће бити прогон епископа Василија да би се овај прикључио Артемију а испунила воља екуменистичког лобија у СПЦ. Ова ситуација и развијање босанске Цркве потребна је струји црногорске Цркве из које се кретала кампања на уклањању епископа Василија да би исти усавршили аутокефалност по вољи Мила Ђукановића и пронашли ан истој. Занимљива чињеница јесте да су сви сведоци против епископа ученици цетињске богословије а да је Хризостом линија богословије у Крки који одудара од крчких основа. Према мени доступним подацима и информацијама одликоваће се гониоци епископа Василија и исти ће бити именовани архијерејским намјесницима а довест ће се нове снаге оданих спроводитеља плана позајмљени из еп захумскохерцеговачке као и бихаћкопетровачке. Хризостом је личност која је цјелокупни период била припремана за ове дане и о њему се није писало него се конкретно радило о њему најбоље може рећи игуман Софроније Никић којег је Хризостом протјерао и који се данас налази у Канади страхујући и да помисли да се врати на територију бивше ЈУ!

 4. Према мени доступним информацијама, Хризостом ће највише радити на промоцији Милорада Додика и вредности СНСДа уз уклањање свих оданих епископу Василији Качавенди са увођењем сталних богослужења са католицима по рецепту дубровачки бискуп – епископ захумско херцеговачки. Хризостом ће неке храмове у федерацији затворити и радити на исељавању народа из федерације да би себи обезбедио медијску подршку и вољу федералне власти о чему говори и напис у задњим данима http://www.bhdani.com/default.asp?kat=txt&broj_id=834&tekst_rb=10 . Основно деловање ће бити прогон епископа Василија да би се овај прикључио Артемију а испунила воља екуменистичког лобија у СПЦ. Ова ситуација и развијање босанске Цркве потребна је струји црногорске Цркве из које се кретала кампања на уклањању епископа Василија да би исти усавршили аутокефалност по вољи Мила Ђукановића и пронашли ан истој. Занимљива чињеница јесте да су сви сведоци против епископа ученици цетињске богословије а да је Хризостом линија богословије у Крки који одудара од крчких основа. Према мени доступним подацима и информацијама одликоваће се гониоци епископа Василија и исти ће бити именовани архијерејским намјесницима а довест ће се нове снаге оданих спроводитеља плана позајмљени из еп захумскохерцеговачке као и бихаћкопетровачке. Хризостом је личност која је цјелокупни период била припремана за ове дане и о њему се није писало него се конкретно радило о њему најбоље може рећи игуман Софроније Никић којег је Хризостом протјерао и који се данас налази у Канади страхујући и да помисли да се врати на територију бивше ЈУ!

  1. @Hrizostom 11. јуна 2013. у 11:22
   Slusaj „Hrizostome“, ti si izgleda dugo bio u „ljubavnoj vezi“ sa Kacavendom to je nedvojbena cinjenica dok toliko branis tog nastranog monstruma. Mozda si i neki muslimancina koji se na neki nacin bavio problematikom SPC i izigravas nekog dezinformatora koji pokusava da napravi raskol medju svestenicima SPC – ti „kao vladas situacijom i kompetentan si da dajes objasnjenja o toj materiji“. Daj, boga ti ne seri, za tebe je Emir Kusturica olicenje pravog srpskog sveca, nistarijo i pedercino jedna!

 5. Иначе за реалне познаваоце прилика у СПЦ епархија зворничко тузланска уз бањалучку најуређенија је епархија у СПЦ и исто оређење је проистекло на Канонима , Догматима и Уставу СПЦ. највернији и најоданији народ вјековно Богу и Цркви је у овој епархији што смета екуменистичком лобију. Тужно је да се после свега прибегава медијском линчу и гнусном злочину али сам Господ је указао “ не бој се стадо моје мало …и мене су гонили пре Вас“ …

 6. MOŽDA NISAM DOBRO SHVATIO.
  PO HRIZOSTOMU KAČAVENDA JE SVETAC KOJI HODA.
  NISAM ZNAO DA I MEĐU SVECIMA IMA TOPLE BRAĆE.
  ČOVEK SVAKI DAN NEŠTO NAUČI.
  MENI JE ZA DANAS DOSTA.
  B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)

 7. Hrizostome lupaš ko niko do sada ovde.
  Prvo lažeš da ni jedna politička partija ne šuruje sa sveštenicima jer član SDS-a u Istočnom Sarajevu je upavo sveštenik koji se pojavljaju na njihovim mitinzima.
  Drugo kako možeš lupiti da je neki narod neke eparhije više odan Bogu nego neke druge, ti si budala.
  Najpobožniji narod i sa najljepšim običajima živi u Hercegovini i mi imamo zadaću da učimo od njih dok smo živi. Još jednom moram da kažem da si ti dobar komad budale!

 8. B-)B-)B-)

  Pazi,pazi,vidi manevara pederalistickihB-)

  Rekoh li ja,Vasilije pa Hrizostom pa Jefrem.

  Sta je sljedece?
  Crkveni hram Srba je u stvari mjesto gdje se izvode satanisticki rituali,muskarci miluju i tako to…

  E pa gospodo pederalci,dok je Srba bice i crkve.
  A kad vec smrdite onda smrdite sa stilom a ne ovako jadno i bijedno.

 9. Најгоре за Херцеговину је баш бискуп григорије и то је свјесно неко тако поставио, антинародном режиму комуњарске оријентације баш зато и одговара фра гргур!

 10. Да ли је епископ василије качавенда суд ће дати свој меродаван став ја могу да верујем или не верујем снимцима на којима се ништа не види а има осећај да је вишено. Занимљиво брат Херцеговац се буни а баш из те Херцеговине кренуше снимци а успут исти зна свештеника који је уз СДС а негде је око сарајева. Е сад ме слушај херцеговац , док смо ми у еп зворничко тузланској били грађевинци максимум Ви херцеговци сте јахали попове и протеракли их из својих заједница , затворили Цркве и комунистичком идеологијом уништили Цркву у Херцеговини од које треба изузети манастир Тврдош и Житомислич који је једва преживљавао али су славили спомен на Бога. Данас сте Ви нај нај… Драшковић , Додик , Григорије… Вукановић помало претерује али итекако указује на стање у Херцеговини , толико мочан качавенда а ниједна жртва …ћути по слову Новога Завета и окреће и други образ а због претњи од Григоријевих сабораца из ДСа не одлази на задњи сабор да каже у своју страну ил да потврди да јесам… Колико је битка вођена из Херцеговине говори она муслиманчина Емир дојач Р Српске пријатељ Григоријев који као брани Качавенду на сва звона у свим истим медијима и каже “ па шта …. ја кажем ето бранећи тебе па шта ако си лопов! Е баш те одбраних…Ви Херцеговци имате један генетски промашај све би за власт дали и продали , неможе се то никако оповргнути а то јасно указују пропланци ан Чемерну , Рогоју и Иван Седлу које сте утабали бежећи из исте ширећи комунистичку идеологију. Зануимљиво је и поновно моћно присуство Хамовића сина раде хамовића а тај исти Раде генерал 40 и неке изнад Гацка поби све мушке Зиројевиће и натера остале да играју коло над тим часним домаћинима , данас Додик у посједе јаких ресурса као власника баш уводи његова сина Вука. Занимљиво је да иза Вука Драшковића 90 тих стоји Атанасије а данас брат Вук Драшковића газдује привредом Херцеговина… Много тога занимлљиво а најзанимљивије су поруке са архијерејске службе у Невесињу , сем проповеди еп Хризостома коме се ради маркетинг све остале поруке су политичке имат ћете болницу , галерију и фабрику… Говорници Гр4игорије, Додик и Драшковић …Имат ћете једно велико Ништа као и ми остали у Босни другом делу Р Српске… Велика обећања која нису могла проћи у Добоју , Бијељини , Модричи , Броду …… затварали су одређене чланове у затвор 7 дана прије избора , све су радили а ништа … У Херцеговини за ових 20 година нисте Цркве направили , толики кредити а нигдје ништа сем грубих грађевинских радова и веклике шминке ако изузмемо Грачаницу за којује паре дао ктитое Тупањац…Игром случаја сам теолог и нисам замисли педер…..

 11. Hrizostome, mislim da ovaj Sofronije sto ga spomenu vise nije clan crkve, sud ga je kako sam citao negdje rascinio jer se ozenio i otisao kod raskolnika u crkvu. Sad je valjda u kanadi u nekoj raskolnickoj crkvi, nemam pojma. Mislim da njega nije protjerao vladika, vec je sam otisao u sektu neku…

 12. I da za popove, pa ja znam samo jednog da je clan snsd-a, ostali svi imaju knjizicu sds-a.
  😀
  Vidim da si upucen u sve te stvari, pa daj objasni malo bolje ovo za Krku, ko je bio u Krki?

 13. I da za popove, pa ja znam samo jednog da je clan snsd-a, ostali svi imaju knjizicu sds-a.
  😀
  Vidim da si upucen u sve te stvari, pa daj objasni malo bolje ovo za Krku, ko je bio u Krki?

 14. I da za popove, pa ja znam samo jednog da je clan snsd-a, ostali svi imaju knjizicu sds-a.
  😀
  Vidim da si upucen u sve te stvari, pa daj objasni malo bolje ovo za Krku, ko je bio u Krki?

 15. Hrizostome da si ti teolog bio bi malo pismeniji, kao prvo.
  Kao drugo imam kolege i prijatelje širom Hercegovine koje posjećujem na godišnjem odmoru i sve vidim što me interesuje tako da ne moraš ti u lice da mi lažeš da Hercegovci ni jednu crkvu ne napraviše za 20 godina kad to nije istina. Gačani najduže prave crkvu jer imaju retardirane vođe ali evo pročitah nedavno da je pri kraju, bogu Hvala. Nanovo je napravljen Žitomislić koji je bio srušen u ratu, Tvrdoš je toliko izgrađen da je nikad ljepši, obnovljena crkva u Mrkonjićima, gdje se rodio Sv. Vasilije slava mu i milost, Berkovići nikad nisu imali crkvu a sad je imaju.Iznad trebinjskog naselja Zasad napravljena crkva. Obnovljena crkva kod Ljubinja iz 16. vijeka gdje je Sv. Sava držao prvu svoju liturgiju i gdje raste čudesno drvo zeleno i zimi i ljeti. Kod Bileće napravljena crkva u jednom selu, ne bih znao sad tačno ime mu potrefiti, general Delić lično donirao Zvonik toj crkvi. Crkva u Mostaru se gradi, biće završena, ne može preko noći. A što Crkvinu u Trebinju ne smatraš crkvom, što je sagradio onaj Tupanjac, je li? Ma mogao bih ti još crkva u hercegovačkoj eparhiji nabrojati ali nemam živaca sinko. Ti si još neki otpadnik od Boga koji se lažno predstavljaš i pišeš budalaštine.

 16. herctref, 11.06.2013. 17:44:22
  „Ti si još neki otpadnik od Boga koji se lažno predstavljaš i pišeš budalaštine.“ Потписујем.

  Већу количину будалштина и гнусних лажи од овога који се потписује као Hrizostom дуго не прочитах. Рекох ја одавно, многима је у циљу да разоре Цркву, да је што више облате и да народ одвоје. Без Цркве су Срби нико и ништа, то су времена безбожништва доказала. Много је наивних и лаковјерних који ће у сваку глупост повјеровати. Данас нам је овако баш због тога што смо отпали од Бога и хулимо на сав глас. А највише хули овај што је овдје дошао просипати памет и назива себе Hrizostomom.
  Владици Василију су смјестили игранку у то немам дилему. Ко и због чега, вријеме ће показати.Све је у Божјим рукама, ту се све приче завршавају, живот иде даље. Што се тиче владике Хризостома, мало сам се распитивао код неких упућенијих људи из бихаћко-петровачке епархије.Ни једне, али ни једне, лоше ријечи и све, све, апсилутно најбоље.
  Народ зворничко-тузланске епархије дочекаће га како и доликује. Са радошћу, љубављу, вјером и са надом. Није овај народ лош али није ни најбољи. Псује и Богу се моли колико и сви остали Срби гдје год били.Поздрав браћи Херцеговцима, Крајишницима, Шумадинцима и свим осталим Србима широм земљиног шара.

 17. Ozrenac ne treba biti nešto posebno pametan pa skontati ovog demona na frontalu. Kaže teolog a ništa dobro o crkvi ne reče. Kaže pozna Hercegovinu a ni jednu crkvu ne vidi što dole napraviše. Kaže Hercegovci se prodjau za vlast a nikad nikog u vlasti iz Hercegovine osim po nekog zalutalog ministra jednom u 10 godina. Da je teolog spomenuo bi vrijeme kada je crkva bila glavna u državi, kada su se pitali i kada su vodili glavnu riječ, mnogo dobro tada bješe. Kamo sreće da se i danas crkva pita a da politike nema.

 18. Откуд вам право да користите моју фотографију владике Хризостома?
  Тужиhу вас за повреду ауторских права!

 19. herctref 11. јуна 2013. у 17:44

  Obnovljena crkva kod Ljubinja iz 16. vijeka gdje je Sv. Sava držao prvu svoju liturgiju i gdje raste čudesno drvo zeleno i zimi i ljeti.

  Onako slucajno naletih …pa dajte ljudi ,Srbi,komsije,kako hocete,,,pa jel Vi ovo podrzavate?Moze li se na ovolikim lazima graditi identitet jednog naroda?
  Ili budali treba reci da je budala i da prestane sludzivati narod glupostima

 20. Kakve su ovo zajebancije? Nekoga je ovaj Kacavenda dobro „obradio“ u Tuzli, pa zatim i u Bijeljini. Vidi se da je ovaj tekst objavljen na Frontalu jos u februaru 2013. godine, pa neki njegovi „klijenti“ jos uvijek ne mogu prezaliti njegov odlazak u penziju! Samo naprijed, pederska druzino to je „in“ u EU-ropskoj uniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *