Хришћанска Европа уз Хрвате

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки сматра да два ХДЗ-а, без оклијевања, морају организовати свој народ у посебан ентитет ако се настави акција бошњачке коалиције на „потирању хрватског народа“ у БиХ. Влајки је у саопштењу навео да су Хрвати, "посљедњим потезима бошњачке СДП коалиције, формирањем Представничког дома Парламента Федерације БиХ и најавом формирања Дома народа по […]

четвртак, март 10, 2011 / 12:07

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки сматра да два ХДЗ-а, без оклијевања, морају организовати свој народ у посебан ентитет ако се настави акција бошњачке коалиције на „потирању хрватског народа“ у БиХ.

Влајки је у саопштењу навео да су Хрвати, "посљедњим потезима бошњачке СДП коалиције, формирањем Представничког дома Парламента Федерације БиХ и најавом формирања Дома народа по истом фундаменталистичком принципу, доведени пред зид ропства и нестанка".

"Сукоб хришћанске и исламске цивилизације достигао је у БиХ отворену фазу. Дио међународне заједнице, због својих геостратешких, економских и духовних интереса, свим силама потпомаже Бошњаке да завладају ФБиХ и све се то прелама преко леђа Хрвата", наводи Влајки.

Он је оцијенио да је хришћанска Европа уз Хрвате у БиХ и да, због тога, њихово издвајање из ФБиХ неће у овом часу бити праћено никаквим озбиљнијим санкцијама.

"Ово је тренутак када се на силу политичке манипулације произашле из лошег Дејтонског уговора мора одговорити силом проистеклом из осјећаја за слободу, правду и једнакост за сва три конститутивна народа у БиХ. Тај дио Дејтона мора бити срушен да би Дејтон и даље живио", сматра Влајки.0 КОМЕНТАРА

 1. Ma bravo, sukob hriscanske i islamske civilizacije, a ja mislio sibicari se ne mogu dogovoriti oko fotelja.

  Kad god treba, tu je Dobri Vil Hantington da se opstim mjestima pokriju sitni interesi.

  Ubacis tu jos malo medjunarodne zajednice, geostrategije i, pazi sad, „duhovnih interesa“ i pozivas na rusenje Dejtona da bi Dejton dalje zivio.

 2. „Ово је тренутак када се на силу политичке манипулације произашле из лошег Дејтонског уговора мора одговорити силом проистеклом из осјећаја за слободу, правду и једнакост за сва три конститутивна народа у БиХ. Тај дио Дејтона мора бити срушен да би Дејтон и даље живио“, сматра Влајки.

  Црни Јандрићу, кога нам ували!

  Овај је гори тројанац од Броза.

 3. Нека они то у федерацији ријеше, нека распакују и препакују вашингтонски споразум и нека се договарају ван РС а од нас подршка за равноправност. Мислим да Проф Влајки то покушава да погура,а у супротном биће и сам у проблему.

 4. Нека они то у федерацији ријеше, нека распакују и препакују вашингтонски споразум и нека се договарају ван РС а од нас подршка за равноправност. Мислим да Проф Влајки то покушава да погура,а у супротном биће и сам у проблему.

 5. Треба се чувати овога типа,он је и Милошевића савјетов’о.Не може да се руши један дио Дејтона, а Хрвати су добили што су и тражили.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *