Холанђани oтварају фабрику у Теслићу

Холандска компанија "Т.С.Р. Трејдинг", која се бави производњом приколица за посебне намјене и терете, отвориће на љето фабрику у Теслићу. Компанија ће у првој години запослити 60 људи, а планира и изградњу нове хале како би у наредне двије-три године преселила производњу из Пољске у овај град у Републици Српској. Начелник Општине Теслић, Милан Миличевић, […]

петак, 5 фебруара, 2016 / 17:40

Холандска компанија "Т.С.Р. Трејдинг", која се бави производњом приколица за посебне намјене и терете, отвориће на љето фабрику у Теслићу.

Компанија ће у првој години запослити 60 људи, а планира и изградњу нове хале како би у наредне двије-три године преселила производњу из Пољске у овај град у Републици Српској.

Начелник Општине Теслић, Милан Миличевић, и власник холандске компаније Петрус Класен, потписали су јуче уговор о пословно-техничкој сарадњи у кругу пословне зоне "Ланара", објављено је на званичном сајту Општине.

"Првог августа планирано је отварање фабрике. Наша обавеза је да до 12. априла буде завршена инфраструктура која се гради, чија је вриједност око пола милиона КМ, и не односи се само на отварање овога погона, него и на све друге плацеве у пословној зони којих има око десет", рекао је Миличевић.

Он је додао да је у првој години планирано запошљавање 60 људи металске струке са бироа за запошљавање, док се у наредне три године планира запошљавање 180 радника, као и изградња нове хале.

Класен је изразио очекивање да ће у јулу, најдаље почетком августа, фабрика бити завршена, када би требало да почне и производња.

"Тренутно имамо фабрику и у Пољској и планови су да у наредне двије–три године производни погон из Пољске преселимо у Теслић", рекао је Класен.